10-Daagse Nederlandstalige rondreis door Libanon en Syrië
v.a. € 2595,00 p.p.

10-Daagse Nederlandstalige rondreis door Libanon en Syrië

Syrië als reisbestemming is niet het eerste wat bij u opkomt. Het land kennen wij de laatste jaren van verschrikkelijke burgeroorlog. Vandaag de dag keert het land langzaam terug naar het vredige leven met delen van het land die langzaam weer opengaan voor toeristen. Wees een van de eersten die Damascus na de oorlog bezoekt en geniet van de historische, architecturale en culturele bezienswaardigheden in dit geweldige land.

7 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Heen- en terugvlucht vanaf Amsterdam met Turkish Airlines of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende lokale gids
• Nederlandstalige reisbegeleiding 
• Overnachtingen in comfortabele 3- en 4-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt
• Lunch op dag 2 en 7
• Diner op dag 7
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief
• Visumverzorging Syrië € 75,- p.p. (plaatselijke te voldoen)
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. (per 1 februari 2021)
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExpertsn.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
 
Bijzonderheden
• Minimaal aantal deelnemers: 6
• Maximaal aantal deelnemers: 18
Dag 1 – Beiroet
Vandaag vertrekt u naar Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Na aankomst transfer naar het hotel.
 
Dag 2 – Beiroet
Beiroet is prachtig gelegen aan de Middellandse zee. De mediterrane sfeer in de stad is duidelijk aanwezig evenals de islamitische en christelijke invloeden die harmonieus in elkaar overvloeien. In het historische centrum is het fijn wandelen. Tijdens onze verkenning zien we de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Grand Serail alsook de Mohammad Al-Amin moskee. Na de lunch bezoeken we het Nationaal museum van Libanon. Overnachting in Beiroet.
 
Dag 3 – Beiroet – Baalbek – Ksara – Damascus
Na het ontbijt rijden wij naar de Bekaa-vallei. De vallei behoort tot een van de mooiste wijnbouwgebieden ter wereld. Ons bezoek aan de wijnmakerij Ksara, gelegen in het hart van de Beqaa, laat ons kennismaken met de voortreffelijke wijn en arak. Verder naar Baalbek, gebouwd ter ere van de wijngod Bachus. Baalbek stond tijdens de hellenistische periode bekend als Heliopolis. Het behield zijn religieuze functie tijdens de Romeinse tijd, toen het heiligdom van de Heliopolitische Jupiter duizenden pelgrims aantrok. Baalbek, met zijn kolossale structuren, is een van de mooiste voorbeelden van keizerlijke Romeinse architectuur. We steken de grens over naar Syrië en rijden naar Damascus. Overnachting in Damascus.
 
Dag 4 – Damascus
Tijdens onze wandeling maken wij dan ook nader kennis met de Oude Stad, ongetwijfeld een van de meest bruisende delen van Damascus. De wirwar van straatjes brengt ons langs talloze kerken van o.a. de Armeense, Katholieke en Maronitische gemeenschap. In het hart van de Oude Stad treffen we een van de grootste monumenten van Damascus, de Umayyad-moskee. Dit prachtige bouwwerk is vernoemd naar de eerste regerende dynastie van de islam. Het binnenplein van de moskee is verbluffend, evenals het historische interieur. In de moskee treffen we tevens het schrijn van Johannes de Doper. Naast de moskee treffen we het Azempaleis, het luxueuze huis van de Ottomaanse gouverneur. Een wandeling over de Souq Al Hamidiyeh, de bruisende overdekte bazaar van de stad, prikkelt onze zintuigen. In het Nationaal Museum van Damascus zien we een mooie verzameling archeologische artefacten. Onder de schatten bevinden zich een fragment van het oudste bekende alfabet ter wereld, opgegraven in Ugarit, en een 1800 jaar oude synagoge die stuk voor stuk vanuit Dura Europos aan de rivier de Euphrates werd overgebracht naar het museum. Overnachting in Damascus.
 
Dag 5 – Damascus – Ezra’a – Bosra – Damascus
We rijden richting het zuiden naar de stad Ezra'a, gelegen aan de westrand van het vulkanische gebied van de Hauran in Syrië. Ezra'a heeft een van de oudste functionerende kerken van Syrië, de Grieks-orthodoxe kerk van Saint George (Mar Girgis), gebouwd in 515. De kerk is getuige van de kerkelijke bouwstijl van die periode. Verder naar Bosra, ooit de hoofdstad van de Romeinse provincie Arabië, en een belangrijke tussenstop op de oude karavaanroute naar Mekka. Bosra heeft een prachtig Romeins theater uit de 2e eeuw welke op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Terug naar Damascus voor overnachting.
 
Dag 6 – Damascus – Sednaya – Homs 
Onderweg naar Homs stoppen we om het klooster van Onze-Lieve-Vrouw S ednaya Vrouw te bezoeken. Het klooster staat bekend om zijn schilderachtige uitzichten en christelijk erfgoed. Na Jeruzalem is Sednaya sinds de 6e eeuw na Christus het beroemdste centrum voor christelijke bedevaarten in het Oosten. Na aankomst in Homs verkenning van de stad. Overnachting in Homs.
 
Dag 7 – Homs – Palmyra – Crac des Chevaliers
Vandaag rijden wij naar Palmyra, een oase in de Syrische woestijn met de monumentale ruïnes van een geweldige stad die een van de belangrijkste culturele centra van de oude wereld was. Een tijd lang controleerde de zogenaamde Islamitische Staat of ISIS de regio rond Palmyra, en sommige van de ruïnes op de site werden vernietigd maar desondanks is Palmyra in zijn huidige vorm meer dan een bezoek waard. Overnachting in Crac of Homs.
 
Dag 8 – Crac des Chevaliers – Amrit – Tartous
In de ochtend bezoeken we Crac des Chevaliers (UNESCO-site), gebouwd door de Hospitaalorde van Sint Jan van Jeruzalem van 1142 tot 1271. Crac des Chevaliers behoort tot de best bewaarde voorbeelden van de kruisvaarder kastelen. Na de lunch rijden we richting de Middellandse Zee en brengen een bezoek aan Amrit, 7 km ten zuiden van Tartous. Amrit was een Fenicisch religieus centrum, sterk beïnvloed in zijn architecturale stijl door de Achaemenidische Perzen. Het is de enige bestaande site in Syrië waarvan de overblijfselen, hoewel fragmentarisch, deze mengeling van beschavingen overbrengt. Overnachting in Tartous, dé badplaats van Syrie met prachtige stranden en een aangename boulevard. 
 
Dag 9 – Tartous – Arwad – Beiroet
In de morgen maken we een boottocht naar het prachtige eilandje Arwad, gelegen op zo’n 3 km voor de kust. De naam Arvad staat in de Bijbel vernoemd als de plaats waar het volk van de Arvadieten vandaan kwamen. In de tijd van de kruisvaarders was het eiland van groot strategisch belang voor de kruisvaarders. Na de val van Akko in 1291 was het eiland nog het enige bezit van de kruisvaarders aan de Syrische kust. In de namiddag vertrekken wij richting Beiroet. Overnachting in Beiroet.
 
Dag 10 – Beiroet
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

 

Tijdens uw 10-Daagse Nederlandstalige rondreis door Libanon en Syrië verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Beiroet - Gems Hotel

Gems Hotel

Dit hoel is in het hart van Beirut gelegen. Hamra Straat is 100 meter van het hotel gelegen. De luchthaven ligt op ca. 8 km afstand van het hotel. 

 

Faciliteiten:

Het hotel heeft een eigen restaurant en biedt gratis wifi. Tevens heeft het hotel een fitnesscentrum. 

 

Kamers: 

De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en airconditioning

Damascus - Beit Zafran Hotel de Charme

Hotel Beit Zafran de Charme

Het hotel is rustig gelegen in een historische wijk met kerken, moskeeën, soeks en kronkelende straatjes. 

 

Faciliteiten:

Het hotel heeft een 24-uursrecepte en wifi is beschikbaar tegen betaling. Het hotel beschikt over een Lounge waar u de gehele dag thee kunt krijgen, een restaurant in de winter en een dakterras in de zomer. 

 

Kamers:

De elegant en individueel ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning en een zithoek. 

Homs - Hotel Al Wadi

Hotel Al Wadi

Het hotel is prachtig gelegen op een historische plek in Homs. 

 

Faciliteiten:

Het hotel heeft een buitenzwembad en een restaurant. Wifi tegen betaling beschikbaar. 

 

Kamers:

De ruime kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en zithoek. De badkamer beschikt over een haardroger.

Tartous - Holiday Beach Hotel

Holiday Beach Hotel

Het hotel is gelegen nabij de archeologische kuststad Tartous. Daarnaast ligt het nabij een strand.

 

Faciliteiten:

Het hotel beschikt over een eigen restaurant en heeft een buitenzwembad en een aantal winkels. Gratis wifi is beschikbaar.

 

Kamers:

De comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van een kluisje, minibar en flatscreen-tv, koelkastje en airconditioning.