17-Daagse Donaucruise Passau - Roemeense Donaudelta - Passau
v.a. € 0 p.p.

17-Daagse Donaucruise Passau - Roemeense Donaudelta - Passau

Ontdek de schoonheid van de Donau rivier! Vanuit Duitsland nemen we u mee over deze verbazingwekkende rivier en cruisen we tot aan de Zwarte Zee naar de Donau delta. Onderweg ontmoet u vele culturen en kunt u genieten van een grote verscheidenheid aan landschappen. Met deze cruise doorkruisen we maar liefst 10 landen en bezoeken we de meest interessante en culturele steden

6 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Alle overnachtingen aan boord van de M/S Maxima of gelijkwaardig
• Welkoms- en afscheids receptie met de kapitein
• Verblijf aan boord op basis van volpension incl. koffie/thee na de lunches en diners
• Late snack conform programma
• Feestelijk gala diner
• Entertainment aan boord, met o.a. lokale artiest
• Alle vervoer ter plaatse
• Gebruik van audiosysteem gedurende de excursies
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Bagage service (in-en ontscheping)
 
Exclusief
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. (per 1 februari 2021)
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via Sovjet Reizen.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
 
Bijzonderheden
• Single kajuit is op het hoofddek gelegen, andere categorie op aanvraag beschikbaar tegen meerprijs
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen.
• Gegarandeerd vertrek
 
Hoe kunt u in Passau komen?
 
Per vliegtuig
KLM, Brussels Airlines en Lufthansa bieden dagelijkse vluchten aan naar München. Vanuit München kan u de trein nemen naar Passau. In het centraal station (hauptbahnhof) van Passau neemt u de taxi naar het schip voor de inscheping.
Vluchtduur: +/- 1u20
 
Per trein
Vanuit elk Nederlands of Belgisch station kan u per trein tot in het Hauptbahnhof van Passau geraken. De prijs van het treinticket is afhankelijk van de beschikbaarheid.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.
 
Per auto
Passau ligt op ongeveer 8 uur rijden van Nederland. Uiteraard kunt u onderweg een aantal mooie tussenstops in plannen. We geven graag enkele tips: Frankfurt, Wurzburg, Regensburg of München. Vlak aan de plaats van inscheping kunt u een beveiligde parkeergarage vinden. U kunt online reserveren via www.globus-parkservice.de. Naast de parkeerfaciliteiten biedt men hier een gratis shuttle- en bagageservice aan. Parkeren kan al vanaf € 106,- per auto.
 
Per bus
Vraag de mogelijkheden hiervoor na aan een van onze medewerkers. Wij willen u adviseren om 1 dag voor vertrek aan te komen in Passau. Inscheping reeds om 14u30 en vertrek van het schip om 15u30. Hotelovernachtingen zijn er al vanaf € 69,- per persoon. Informeer naar de mogelijkheden.
 

 

Dag 1 – Passau
Bij de terminal van de aantrekkelijke stad Passau, gelegen aan de Donau rivier, wacht het schip en de bemanning u al op, om u van harte welkom te heten aan boord. Aan het eind van de middag zullen we uitvaren en kunt u alvast uw comfortabele hut verkennen. 
 
Dag 2 – Wenen 
Aankomst 13:00 - Ons schip komt in de middag aan in Wenen, een vrolijke en interessante stad. Neem een kijkje in de stad en begin uw reis met een heerlijk stukje Oostenrijkse ‘Sachertorte’ (chocolade cake) in een gezellig koffiehuis of een smaakvol wijntje op het terras. Onder begeleiding van de professionele gids kunt u optioneel een stadstour maken waarbij alle hoogtepunten aan bod komen zoals de St. Stephen’s kathedraal, het Hofburg paleis en de Ringstrasse. Gelegenheid om zelf nog wat rond te kijken.
 
Dag 3 – Solt Mohacs
In de middag komen we aan in Solt Mohacs. U heeft de  keuze uit de excursie naar het mediterraanse Pecs, een van de mooiste Hongaarse steden of de excursie naar Puszta waar u een traditionele show met paarden ziet.
 
Dag 4 – Novi Sad
We meren aan in de op één na grootste stad van Servië; Novi Sad. In deze stad is een mix  van traditioneel Oostenrijks-Hongaars en moderne architectuur terug te vinden, welke samen een unieke uitstraling aan de stad geven. Stadstour door de oude stad van Novi Sad, vertrek naar Belgrado 14:00.
 Belgrado - Aankomst 18:30 – Avond excursie Belgrado by night,  een voorstelling in de stad van traditionele muziek en dans. 
Belgrado, de Servische hoofdstad, is het volgende hoogtepunt van deze cruise; gelegen aan de Donau in de monding van de Save rivier.
 
Dag 5 – “IJzeren poort”
In de morgen kunt u bij mooi weer heerlijk op het zonnedek genieten van de voorbij trekkende landschappen. Vandaag varen we door één van Europa’s meest imponerende rivier valleien. Deze 130 km lange kloof leidt de Donau door de Karpaten en de uitlopers van de bergen in de Balkan. Later deze morgen passeren we nog meer indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals het monument ter ere van de machtige Trajanus en het in rots uitgehouwen gezicht van Decebalus, de tegenstander van Trajanus. Rond de middag passeren we twee grote stuwdammen; Djerdap I & Djerdap II,  die van grote invloed zijn op de flora en fauna rondom de Donau rivier.
 
Dag 6 – Giurgiu
Rond het middaguur komen we aan in Giurgiu, onze uitvalsbasis voor de optionele excursie naar Boekarest. Ontdek deze dynamische stad en bewonder de grandioze gebouwen, zoals het Parlementspaleis en de orthodoxe kerk (de belangrijkste in Roemenië). De brede boulevards, de indrukwekkende gebouwen en de levendigheid op straat, geven de stad een warme Europese uitstraling. Aan het eind van de middag keren we terug naar het schip om onze riviercruise over de Donau voor te zetten.
 
Dag 7 – Tulcea
We varen over de zuidelijke en natuurlijke St. Jorisarm in de Roemeense Donau delta met keermanoeuvres in de Zwarte Zee.
 Optioneel kunt u deelnemen aan de excursie over de delta met kleine bootjes. De delta omvat een uniek ecosysteem, bijzonder omvangrijke rietbedden en bossen. Een waar paradijs voor een grote verscheidenheid aan vogels, vissen en planten.
 
Dag 8 – Cernavoda
Vandaag heeft u ter vrije besteding. In de middag komen we aan in Cernavoda en starten we een optionele excursie langs de Donau naar Constanta. De naam van de stad Cernavoda betekent in de Slavische talen letterlijk “zwart water”, de stad vormt dan ook het startpunt van het Donau-Zwarte Zeekanaal. We zetten onze excursie voort via dit kanaal en bereiken via Mamaia, Constanta, waar we een stadswandeling zullen maken. Proef de mediterrane sfeer van deze stad, waar de oosterse invloeden overal zichtbaar zijn; smalle minaretten en koepels van de moskeeën. Tijdens de tour zien we de Peter en Paulus kerk, het beroemde Casino en ’s wereld grootste en best bewaard gebleven mozaïek vloer.
 
Dag 9 – Rousse
Verken de Bulgaarse stad op eigen gelegenheid of sluit aan met onze optionele excursie naar Rousse. Na het bezoek aan Rousse maken we een uitstap naar Veliko Tarnovo in Moldavië.
 
Dag 10 – Nikopol 
Excursie naar Pleven met een rondleiding door het historische stadscentrum en het mooie Kajlaka Park.
 
Dag 11 – Vaardag
Terwijl we verder cruisen naar onze bestemming Belgrado, heeft u de gelegenheid om alle tijd te nemen even uit te rusten van de afgelopen dagen. Geniet op het zonnedek of doe mee aan één van de vele activiteiten die vandaag aan boord worden georganiseerd. Maar vergeet niet om u heen te kijken naar de prachtige en altijd afwisselende landschappen die de omgeving u te bieden hebben.
 
Dag 12 – Belgrado
Stadstour  / wandeling Belgrado met bezoek aan fort Kalemegdan.
Panoramische tour Topola en Oplenac met bezoek aan St. George's kerk of beleef Belgrado actief tijdens een fietstocht.
 
Dag 13 – Aljmas - Batina
Excursie naar de betoverende oude stad en burchtwijk van Osijek (van Aljmaš / naar Batina).
 
Dag 14 – Boedapest
Langs de indrukwekkende oevers in Hongarije bereiken we Boedapest. De stad is gelegen aan weerszijden van de Donau. Boeda is de stadshelft op de westoever en is altijd een afzonderlijke stad geweest, totdat het in 1873 samengevoegd werd met de tegenoverliggende stad Pest. De hoogtepunten van Boeda zijn voornamelijk de Burcht en Burchtenheuvel en het Vissersbastion, terwijl aan de andere kant het Parlementsgebouw prijkt. U kunt ervoor kiezen optioneel onder leiding van een gids de hoogtepunten van de Hongaarse hoofdstad te verkennen. Gaat u liever met de fiets op ontdekking:
Beleef tijdens de Thematour "Mooiste Art Nouveau gebouwen in Boedapest" op actieve wijze Boedapest tijdens een fietstour.
 
Dag 15 – Bratislava
In de middag leggen we aan in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. De gids neemt u graag mee voor de optionele stadswandeling, waarna we de bus nemen en het kasteel van Bratislava zullen bezoeken.
 
Dag 16 – Melk
Vaartocht door het UNESCO werelderfgoed Warchau.                                                           
Bezoek de imposante benedictijnenabdij van Melk.
 
Dag 17 – Passau
We zijn weer aangekomen in Passau, waar we deze prachtige reis ook begonnen zijn. 
Na het ontbijt neemt u afscheid van het schip, hopelijk met veel mooie herinneringen en begint uw reis huiswaarts. 
 
Tijdens uw 17-Daagse Donaucruise Passau - Roemeense Donaudelta - Passau verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.
SCHIP

Passau - MS MAXIMA