Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie in Algerije schenkt u een parelsnoer aan monumenten

Algerije, qua oppervlakte het grootste land van het continent Afrika, heeft enorm veel te bieden. In het noorden de langgerekte Middellandse Zeekust met de hoofdstad Algiers die met zijn binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In het zuiden de mooiste woestijnlandschappen van de Sahara. Het maakt een groepsreis in Algerije tot een indrukwekkende belevenis. WorldExperts laat u het land ontdekken door groepsreizen Algerije met een professionele lokale gids en Nederlandstalige reisbegeleiding.Toon

12-Daagse Nederlandstalige woestijntrekking Algerije - Tassili n'Ájjer

  • Geologisch wonderland van rotsformaties en oranje zandduinen
  • Ontmoet en leef als de toearegs
  • Openluchtmuseum van rotstekeningen
  • Oase van Essendilène

13-Daagse Nederlandstalige reis langs de oases van Algerije

  • Romeinse overblijfselen
  • Mystieke dorpen
  • De monumentale Kasbah van Algiers
  • Verken de Algerijnse Sahara

'Al Jaza'ir', de eilanden, zo heet Algerije voor de Algerijn. Deze naam werd afgeleid door de steden en oases die eilanden zijn in de woestijn. Algerije is het land van de woestijnen, meer dan 80% bestaat uit woestijn in alle vormen. Geniet hier van de hoge zandduinen en prachtige rotsformaties. 

De ...(lees meer) moderne hoofdstad Algiers vormt een schril contrast met de eeuwenoude dorpjes in de woestijn. 
Ontdek dit veelal nog onontdekte land tijdens onze groepsreis begeleid door een professionele lokale gids en onze Nederlandstalige reisbegeleiding! ...(inklappen)

Steden en oases als eilanden in de woestijn

De rijkdom aan bezienswaardigheden in Algerije is groot. Monumenten uit de klassieke oudheid van de Romeinen en Numidiërs en de Islamitische, Turkse en Franse tijdperken zijn als een parelsnoer met elkaar verbonden. De voormalige Franse kolonie is sinds 1962 onafhankelijk en wordt door de eigen bevolking Al Jaza’ir genoemd, ofwel de eilanden. De naam verwijst naar de steden en oases die als eilanden in de woestijn liggen. Het Noord-Afrikaanse land bestaat voor ruim 80% uit woestijnen van verschillende vorm en aanblik.

U leert de Sahara kennen met een terreinwagen, te voet of per kameel, waarbij u enorme zandduinen, bizarre rotsformaties, verborgen waterpoelen en prachtige, groene oases tegenkomt. Het fascinerende leven van de Berberstam Toearegs en de raadselachtige, duizenden jaren oude rotstekeningen bieden een onvergetelijk contrast met het dagelijkse leven in West-Europa.

De mooiste en comfortabelste groepsreizen naar Algerije

World Experts organiseert de mooiste en comfortabelste groepsreizen naar Algerije, waarbij onze deskundige, gediplomeerde gidsen u een persoonlijke reiservaring met gelijkgestemden aanbieden. Er is aandacht voor de couleur locale van het land, dat grenst aan Mali, Niger, Libië, Tunesië, Marokko en Mauritanië. U bezoekt natuurlijk Algiers, dat in de oudheid al een belangrijke havenstad was. In de hoofdstad bevindt zich de monumentale Kasba en het Museum voor Schone Kunsten. De reis door Algerije voert langs mystieke dorpen, Romeinse overblijfselen en de uitgestrekte Sahara.

In de havenstad Oran gaat u terug naar de Ottomaanse tijd. In Bechar, Taghit, Timimoune, El-Goléa en Ghardaïa treft u oases in de Saharawoestijn met palmbomen, zandduinen, valleien en rotsgravures. U geniet van magnifieke zonsondergangen en bezoekt oude markten, musea, forten en moskeeën. De Romeinse stad Tipasa, gebouwd op drie smalle heuvels met uitzicht over zee, ontbreekt niet op de rondreis door Algerije.

Reizen naar Algerije om de schatten van het land te ontdekken

Algerije heeft zowel een mediterraan klimaat (in de kustgebieden aan de Middellandse Zee en in de bergen) als een droog woestijnklimaat (in de Sahara). Tijdens de bijzondere, kleinschalige reizen naar Algerije van World Experts kunt u het land zeer goed verkennen. Ontdek de schatten van Algerije en neem contact op voor meer informatie, advies of het samenstellen van uw reis op maat.