Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Ontdek Noord-Macedonië, het hart van de Balkan

Een vakantie in Noord-Macedonië brengt u in het hart van de Balkan. De nationale parken Mavrovo, Pelister en Galičica inspireren met hun oorspronkelijke natuur, het schitterende meer van Ohrid is het oudste van Europa. Culturele hoogtepunten en middeleeuwse flair, beleeft u in de historische steden Ohrid en Bitola of in de hoofdstad Skopje met zijn talrijke kerken, het fort Kale en Romeinse erfenissen. World Experts neemt u mee op een fascinerende reis naar geheimtip Noord-Macedonië.Toon

14-Daagse rondreis Balkan Caleidoscoop

  • Kronkelende rivieren, idyllische baaien, meren met helderblauw en turquoise water
  • Hippe steden met een boeiende geschiedenis
  • Nog vele onontdekte plaatsen weg van de massa
  • Moskeeën, kerken, kathedralen en kloosters, een mooie mix van oost en west

Er was een tijd waarin mensen zeiden dat de Balkan het 'kruitvat van Europa " is. Inderdaad staat de geschiedenis hier vol met plotselinge uitbarstingen van het gepassioneerde volk. Oorlogen gaan voorbij en nu kunnen we tijdens een rondreis in de Balkan genieten van de mooie eigenschappen van de zonnige zijde van de Ba ...(lees meer) lkan: mooie en ongerepte natuur, oude kloosters en gezellige steden. Dit is de plaats waar Europa het Oosten ontmoet, waar christenen en moslims eeuwenlang naast elkaar hebben gewoond en waar oude tradities samengaan met het ritme van de 21e eeuw. Tijdens deze internationale groepsreis door de Balkan komt u in 8 landen; Bulgarije, Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro, Kosovo, Albanië en Noord-Macedonië.

...(inklappen)

20-Daagse fly-drive door de Balkan - Albanië, Noord-Macedonië, Kosovo en Montenegro

  • Zwemmen in het meer van Ohrid
  • Wandel door de groene bergen, bezoek cultuursteden als Kotor, Pristina en Skopje
  • UNESCO werelderfgoed in Butrint, Ohrid en Kotor
  • Mooie route door de prachtige natuur, langs traditionele dorpen

Een gevarieerde en turbulente geschiedenis heeft de Balkan een smeltkroes van cultuur en architectuur gegeven met Romeinse ruïnes, naast Oostenrijks-Hongaarse villa’s en Ottomaanse bazaars. Imposante bergen en uitgestrekte nationale parken maken de regio perfect voor een fly-drive vakantie. Deze reis combineert de 4 ...(lees meer) minder bekende landen op de Balkan: Albanië, Noord-Macedonië, Kosovo en Montenegro. U bepaalt zelf uw dagelijkse reistempo tijdens deze 3-weekse fly-drive door de Balkan landen terwijl u geniet van de cultuur en de natuur die deze landen te bieden hebben. 

...(inklappen)

Vakantie in Noord-Macedonië met bezoek aan hoofdstad Skopje

Noord-Macedonië, een van de deelrepublieken van voormalig Joegoslavië, is (na eerst Macedonië te hebben geheten) sinds 1991 onafhankelijk. Ongeveer een kwart van de bevolking woont in Skopje. De Ostman stenen brug uit de 15e eeuw is het symbool van de hoofdstad, met zijn magnifieke architectuur. U ontdekt hier ook het standbeeld van Moeder Teresa, de Triomfboog, de Mustapha-Pasha moskee en de Oude Turkse Bazaar. Vergeet tijdens uw reis naar Macedonië ook de steden Kumanova, Bitola met zijn kenmerkende klokkentoren en Tetova met de overblijfselen van de Ostman-heerschappij niet.

Matka-kloof, meer van Ohrid en klooster van St. Naum

Een van de meest indrukwekkende bestemmingen tijdens uw rondreis door Macedonië is de Matka-kloof die zich uitstrekt over 5.000 hectare en tot 35 meter diep is. U kunt door het gebied wandelen of een boot- of kajaktocht maken. Het meer van Ohrid maakt indruk met zijn kristalheldere water en fijne zandstranden. U hebt vanaf de heuvel een geweldig uitzicht op het meer en de gelijknamige stad. Het klooster van St. Naum met zijn frescoversieringen staat evenals het meer van Ohrid op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een van de populairste bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Noord-Macedonië.

Rondreizen door Noord-Macedonië: puur natuur en geweldige uitzichten

Rondreizen door Noord-Macedonië is puur natuur en geweldige uitzichten, bijvoorbeeld vanaf de Magaro als hoogste berg in het Nationaal park Galičica. Op de top wacht u een drielandenpunt. In Nationaal Park Mavrovo ligt Galičnik, een van de oudste en grootste bergdorpen. Mount Vodno is de hoogste berg in het land. Het wordt ook de Heilige Berg genoemd vanwege het grote aantal kloosters, zoals Saint Kliment Ohridski. Op de top staat het Millennium Cross, een van de grootste kruizen ter wereld.

Reis naar Noord-Macedonië en andere Balkanlanden

Wilt u een reis naar Macedonië op maat? World Experts regelt dat met een fly-drive, individuele reis of groepsreis naar het hart van de Balkan, inclusief alle transfers, vervoer ter plaatse en accommodaties. U kunt in Noord-Macedonië blijven of kiezen voor een rondreis door de Balkanlanden Noord-Macedonië, Montenegro, Bulgarije, Kosovo, Servië, Albanië, Bosnië-Herzegovina en Kroatië. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.