Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Albanië, de onontdekte parel van de Balkan

Albanië geldt als de onontdekte parel. Het Zuidoost-Europese land betovert door zijn grote contrasten tussen stad en platteland. Albanië heeft een fascinerende geschiedenis met Romeinse invloeden, ongerepte natuur, culturele schatten en een ruim 400 kilometer lange kustlijn met turquoise water en prachtige stranden. WorldExperts biedt onvergetelijke groepsreizen Albanië en fly-drive reizen naar Albanie aan. U ontdekt de veelzijdigheid van dit land en geniet van een bijzondere reiservaring.Toon

11-Daagse fly-drive door het verrassende Albanië

 • Dorpen waar de traditionele levenswijze nog bestaat
 • Op zoek naar verborgen parels
 • Restanten uit het communisme van weleer
 • UNESCO werelderfgoed sites

Met een fascinerende geschiedenis, natuurlijke schoonheid, een heerlijke mediterrane keuken en zijn excentriciteit is Albanië de ongepolijste diamant van Europa. Albanië is een land dat zich goed met een huurauto op eigen tempo laat ontdekken. Deze fly-drive neemt u mee naar de hoogtepunten van het land: de Albanese A ...(lees meer) lpen, de bijzondere hoofdstad Tirana en het UNESCO Werelderfgoed. Voor deze autorondreis verzorgen wij uw verblijf en vervoer en bepaalt u zelf uw reistempo.
 

...(inklappen)

14-Daagse rondreis Balkan Caleidoscoop

 • Kronkelende rivieren, idyllische baaien, meren met helderblauw en turquoise water
 • Hippe steden met een boeiende geschiedenis
 • Nog vele onontdekte plaatsen weg van de massa
 • Moskeeën, kerken, kathedralen en kloosters, een mooie mix van oost en west

Er was een tijd waarin mensen zeiden dat de Balkan het 'kruitvat van Europa " is. Inderdaad staat de geschiedenis hier vol met plotselinge uitbarstingen van het gepassioneerde volk. Oorlogen gaan voorbij en nu kunnen we tijdens een rondreis in de Balkan genieten van de mooie eigenschappen van de zonnige zijde van de Ba ...(lees meer) lkan: mooie en ongerepte natuur, oude kloosters en gezellige steden. Dit is de plaats waar Europa het Oosten ontmoet, waar christenen en moslims eeuwenlang naast elkaar hebben gewoond en waar oude tradities samengaan met het ritme van de 21e eeuw. Tijdens deze internationale groepsreis door de Balkan komt u in 8 landen; Bulgarije, Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro, Kosovo, Albanië en Noord-Macedonië.

...(inklappen)

20-Daagse fly-drive door de Balkan - Albanië, Noord-Macedonië, Kosovo en Montenegro

 • Zwemmen in het meer van Ohrid
 • Wandel door de groene bergen, bezoek cultuursteden als Kotor, Pristina en Skopje
 • UNESCO werelderfgoed in Butrint, Ohrid en Kotor
 • Mooie route door de prachtige natuur, langs traditionele dorpen

Een gevarieerde en turbulente geschiedenis heeft de Balkan een smeltkroes van cultuur en architectuur gegeven met Romeinse ruïnes, naast Oostenrijks-Hongaarse villa’s en Ottomaanse bazaars. Imposante bergen en uitgestrekte nationale parken maken de regio perfect voor een fly-drive vakantie. Deze reis combineert de 4 ...(lees meer) minder bekende landen op de Balkan: Albanië, Noord-Macedonië, Kosovo en Montenegro. U bepaalt zelf uw dagelijkse reistempo tijdens deze 3-weekse fly-drive door de Balkan landen terwijl u geniet van de cultuur en de natuur die deze landen te bieden hebben. 

...(inklappen)

12-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis Albanië

 • Reis naar Europa's laatste onontdekte gebergtes
 • Ongerepte natuur en typische dorpen
 • Lokale Nederlandssprekende gids
 • Een rijke geschiedenis en oeroude tradities

Het nog onontdekte Albanië heeft veel te bieden. Tijdens deze gevarieerde rondreis met Nederlandstalige gids leert u het ‘land van de adelaar’ beter kennen. Historische bezienswaardigheden die herinneren aan de tijd van de Romeinen tot aan het communisme worden afgewisseld met prachtige natuur in het land waaro ...(lees meer) nder ‘het Blauwe Oog’ en de Valbona vallei. Indrukwekkende vergezichten, een aangenaam klimaat, de heerlijke Albanese keuken en gastvrije bevolking maken van deze reis door Albanië aan aanrader.

...(inklappen)

12-Daagse Nederlandstalige rondreis 'Veelzijdig Albanië'

 • Inclusief bezoek aan Korce
 • Met aandacht voor de lokale keuken
 • Land met verschillende culturen en eeuwenoude tradities
 • UNESCO werelderfgoed sites

Reizen naar Albanië: droombestemming zonder massa’s toeristen

Het aan de Adriatische en Ionische Zee gelegen Albanië grenst met de klok mee aan Montenegro, Kosovo, Noord-Macedonië en Griekenland. Het land was tot de jaren 90 van de vorige eeuw gesloten voor toeristen en nodigt daarom uit om ontdekt te worden. De bezienswaardigheden van deze droombestemming die nog niet is overspoeld door massa’s toeristen zijn bijna niet te tellen.

Te beginnen met de levendige hoofdstad Tirana, waar zich het Nationaal Historisch Museum, de Et’hem Bey moskee en het Dajti National Park bevinden. Wat te denken van Berat, de stad van duizend ramen en een van de oudste steden van Albanië die sinds 2008 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? Net als Gjirokaster, de stad van stenen. WorldExperts stelt u met de reizen naar Albanië in staat om het historische land in eigen tempo te ontdekken.

Spectaculaire landschappen, natuurlijk paradijs en Albanese Alpen

Albanië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers, zachte winters en circa 300 zonnige dagen per jaar. Ideaal om Ksamil als mooiste en bekendste badplaats met Caribische flair te bezoeken. Voor spectaculaire landschappen ligt het bijna 9.500 hectare grote Butrint National Park vol water, bossen en historische opgravingen op u te wachten. Het is een eldorado voor wandelaars. Vergeet ook de bron Syri I Kalter (Het blauwe oog) – een natuurlijk paradijs – niet, evenals het onaangetaste natuurschoon bij het Ohrid meer.

Het moddereiland in de Karavasta lagune is de perfecte spot voor dierenliefhebbers. Vooral de kolonie Dalmatische pelikanen is indrukwekkend. In het noorden van Albanië liggen de Albanese Alpen, met bergtoppen tot 2.600 meter. Breng ook een bezoek aan de historische brug Ura e Mesit.

Ontdek nieuwe horizonten met een rondreis door Albanië

Albanië is een gastvrij land van historische steden, overweldigende landschappen, imponerende archeologische vindplaatsen, talrijke ontspanningsmogelijkheden en een heerlijke lokale keuken. Ervaar op een rondreis Albanië de schoonheid van het land, met een groep of zelfstandig met een huurauto. World Experts zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt en u nieuwe horizonten ontdekt. Bel (0113 39 6060) of mail naar info@WorldExperts.nl en kom erachter waarom een rondreis door Albanië niet op uw vakantielijst mag ontbreken.