Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie naar Estland met afwisselende natuur en culturele diversiteit

Als noordelijke van de drie Baltische Staten fascineert Estland met zijn prachtige, afwisselende natuur en culturele diversiteit. World Experts neemt u mee op ontdekkingstocht naar Estland, waarbij tijdens de individuele reizen en groepsreizen ook Letland en Litouwen worden bezocht. Estland is een land met fijne zandstranden, meer dan 1.500 eilanden voor de kust, talloze meren, dichte bossen, heidevelden en heuvellandschappen. De middeleeuwse hoofdstad Tallinn, de historische universiteitsstad Turku en de zomerhoofdstad Pärnu zijn ook geweldig om te bezoeken.Toon

17-Daagse fly-drive langs de verlaten schatten van de Baltische Staten - Urbex experience

  • Complete rondreis op eigen tempo
  • Speurtocht naar verborgen erfgoed
  • Boeiende steden met een rijke geschiedenis en unieke sfeer
  • Island-hopping in Estland

Neem een duik in de Baltische geschiedenis en cultuur tijdens dit avontuur door Estland, Letland en Litouwen. De meeste reizen door de Batlische landen richten zich op het culturele erfgoed van historische handelssteden en kastelen en de natuur. In deze reis nemen wij u mee naar een ander fenomeen: Urbex. In de 20e eeuw werden ...(lees meer) eigendomswetten meerdere malen veranderd. Als gevolg hiervan werden veel gebouwen afgebroken of gewoonweg vergeten, waardoor de Baltische Staten een goudmijn werden voor mensen die op zoek zijn naar achtergelaten spullen. Om de 30 tot 50 kilometer zijn er lege collectieve boerderijen of vervallen fabrieksgebouwen te vinden. Tevens zijn er enkele ‘geheime’ steden. Bijna elk kind is opgegroeid in de buurt van een verlaten bouwwerk en voor de lokale bevolking zijn dit nostalgische plekken waar achter elk verlaten gebouw wel een verhaal schuilt…. Deze autorondreis combineert het florerende verleden van gotiek en barok én de donkere kant van de 20e eeuw die van de Baltische Staten een bijzondere vakantiebestemming maken.

...(inklappen)

11-Daagse rondreis Baltische Impressies

  • Proef de geschiedenis en cultuur van Estland, Letland en Litouwen
  • Het UNESCO werelderfgoed van Tallinn, Riga en Vilnius
  • Bezoek aan de unieke Koerse Schoorwal
  • Paleis van Rundale, een meesterstuk uit de barokke architectuur

De 3 kleine landen ten oosten van de Oostzee worden vaak de Baltische Staten of Baltische landen genoemd. Ondanks deze gedeelde naam hebben Estland, Letland en Litouwen een eigen taal en cultuur. Naast de culturele hoofdsteden hebben de landen een puur landschap van bossen en meren. In deze 11-daagse internationale rondreis bez ...(lees meer) oekt u de sfeervolle hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius, die allen vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO evenals Tartu, Grasi en Daugavpils.

...(inklappen)

Beleef de Witte Nachten op vakantie in Estland

Estland heeft een grote natuurlandschappelijke verscheidenheid. Het noorden wordt gekenmerkt door een ruige klifkust met groene dennenbossen, het karakter van het zuiden wordt gevormd door zacht beboste heuvels en stille meren. Naaldbossen en eenzame stranden zover het oog reikt. Wandel over houten plankenpaden door de heidevelden in het Lahemaa National Park of Soomaa. Een bijzondere ervaring is de Witte Nachten in Estland, als de zon maar kort ondergaat.

Oude Hanzesteden, de Vikingen en meteorietkraters

U kunt tijdens een rondreis Estland genieten van de oude Hanzesteden Pärnu en Hiiumaa, evenals van de levendige hoofdstad Tallinn met zijn middeleeuwse kerken, kronkelende straatjes en romantische, oude gebouwen. De oude stad van Tartu verdient ook aandacht.

Estland heeft een lange geschiedenis. De jaren 800 tot circa 1.200 voor Christus waren de hoogtijdagen van de Vikingen in Estland. Op het eiland Saaremaa werden in 2008 de overblijfselen van twee grote Vikingscheepsgraven ontdekt. Op Saaremaa bevindt zich ook de Kaali meteorietkrater, de grootste en bekendste van de vele meteorietkraters in het land.

Reizen door Estland met mogelijkheid van eilandhoppen

World Experts heeft een keur aan prachtige rondreizen door de Baltische staten. Als u kiest voor een fly-drive, onderneemt u een complete, individuele rondreis op eigen tempo en maar eigen inzicht. U kunt een uitgestippelde reis krijgen. In Estland behoort eilandhoppen tot de mogelijkheden, naar mooie eilanden als het militair-strategisch gelegen Aegna en Naissaare ofwel Vrouweneiland. Volgens de overlevering kwam in de 11e eeuw een Duitse monnik naar het eiland en trof daar alleen vrouwen aan. Tegenwoordig heeft het eiland slechts drie permanente bewoners.

Lynxen, wolven en bruine beren spotten

Ongeveer de helft van Estland is bedekt met bos. U hebt een grote kans om lynxen, wolven en bruine beren te spotten. Estland wordt ook wel e-Estland genoemd, want het is een van de meest digitale samenlevingen ter wereld. Wilt u Estland en de Baltische staten beter leren kennen? Neem gerust contact op met World Experts met uw vragen of opmerkingen.