Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie naar Azerbeidzjan: een onbeschreven blad ontdekken

Azerbeidzjan, het land van het vuur en de olie gelegen op de zijderoute. Een voor velen een nog onbekende reisbestemming, maar een land dat veel te bieden heeft. De hoofdstad Bakoe met het oude historische centrum, het hart van het dagelijkse leven. Maar ook het hypermoderne HeydarAliyev cultureel center maakt deel uit van deze dynamische stad. Het land is rijk aan olie-en gasbronnen en dat ziet u onderweg aan de onblusbare vuren. Dit en nog veel meer ziet u tijdens een bezoek aan Azerbeidzjan.


Toon

10-Daagse Nederlandstalige rondreis Azerbeidzjan en Nachitsjevan

  • Ongekende olierijkdom in Bakoe
  • Romantisch Sheki, gelegen aan de beboste voet van de Kaukasus
  • De smalle steegjes in de Oude Stad van Bakoe
  • De oude rotstekeningen van Gobustan, UNESCO Werelderfgoed

Een rondreis naar Azerbeidzjan betekent letterlijk een reis naar ‘land van vuur’. Over de oorsprong van de naam bestaat geen eenduidig antwoord. Het kan refereren aan het zoroastrisme waar vuur een belangrijke plaats inneemt of aan de grote olie- en gasreserves die het land ten deel vallen. Deze enorme reserves hebb ...(lees meer) en ervoor gezorgd dat het land een enorme transformatie heeft ondergaan. Dat zien wij meteen terug bij aankomst in hoofdstad Bakoe waar de opvallende architectuur in het oog springt. Tegelijk is het historische stadshart in oude glorie hersteld. De tegenstrijdigheden en tegenstellingen die bij het land horen zien wij zodra wij naar de uitlopers van de Kaukasus reizen waar vastgehouden wordt aan tradities. Met een bezoek aan de exclave Nachitsjevan maken wij uw vakantie aan Azerbeidzjan compleet.

...(inklappen)

Reizen naar Azerbeidzjan, gelegen aan de historische Zijderoute

Azerbeidzjan is voor velen een onbeschreven blad. Het is een land in Azië, dat wacht om ontdekt te worden. Met de metropool Bakoe aan de kust van de Kaspische Zee als absoluut hoogtepunt. De oogverblindende hoofdstad van Azerbeidzjan heeft zowel een historische oude binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat als supermoderne bezienswaardigheden te bieden. World Experts bezorgt u een vakantie in Azerbeidzjan, gelegen aan de historische Zijderoute, die u lang in het geheugen blijft.

Azerbeidzjan ligt in de bergen van de Kaukasus, aan de Kaspische Zee als grootste meer ter wereld. Het land grenst aan Dagestan, Georgië, Iran, Armenië en Turkije. De Zijderoute, een eeuwenoude handelsroute door Centraal-Azië, leidde ooit door Azerbeidzjan. Het magische tintje van Duizend-en-één-nacht hangt nog altijd boven dit ongerepte land, dat World Experts met zijn bijzondere reizen naar Azerbeidzjan voor u blootlegt.

Metropool Bakoe symboliseert ꞌhet land van vuurꞌ

Bij een vakantie in Azerbeidzjan hoort natuurlijk een bezoek aan de hoofdstad Bakoe. U realiseert zich snel dat Azerbeidzjan met zijn enorme olie- en gasvelden ook wel ꞌhet land van vuurꞌ wordt genoemd. Dit wordt gesymboliseerd door de indrukwekkende Flame Towers in Bakoe, die gelegen op een heuveltop hoog boven de skyline van de stad uittorenen. De drie, 190 meter hoge torens hebben de vorm van een vuurtong. Als ze ’s avonds verlicht zijn, oogt dit zeer spectaculair.

Het symbool van de ommuurde hoofdstad is de twaalfde-eeuwse Maagdentoren. Een van de parels is ook het vijftiende-eeuwse paleis van de Shirvanshah dynastie. Daarnaast morgen het fotogenieke, hypermoderne Heydar Aliyev Centre, het Tapijtmuseum, de Bakoe Boulevard en het Naberezhny park niet ontbreken tijdens uw bezoek.

Reizen naar Azerbeidzjan combineren met Armenië en Georgië

World Experts biedt u de kans om het reizen naar Azerbeidzjan te combineren met een trip naar de andere Kaukasische hoofdsteden Jerevan (Armenië) en Tbilisi (Georgië). Beleef een persoonlijke reiservaring en leg de schatten van de Kaukasus bloot. Neem gerust contact op voor uw droomreis op maat.