Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie naar Azerbeidzjan: een onbeschreven blad ontdekken

Azerbeidzjan, het land van het vuur en de olie gelegen op de zijderoute. Een voor velen een nog onbekende reisbestemming, maar een land dat veel te bieden heeft. De hoofdstad Bakoe met het oude historische centrum, het hart van het dagelijkse leven. Maar ook het hypermoderne HeydarAliyev cultureel center maakt deel uit van deze dynamische stad. Het land is rijk aan olie-en gasbronnen en dat ziet u onderweg aan de onblusbare vuren. Dit en nog veel meer ziet u tijdens een bezoek aan Azerbeidzjan.


Toon

12-Daagse stedenreis Jerevan, Tbilisi en Bakoe

  • Prachtige zichten op de Bijbelse Ararat met bezoek aan klooster van Khor Virap
  • Georgië, het geboorteland van de wijn
  • Tbilisi, een kruispunt van culturen in een trendy jasje
  • Vrijheid en flexibiliteit onderweg

Ontdek tijdens deze individuele rondreis de 3 hoofdsteden van de Kaukasus die, ondanks de eeuwenoude verbondenheid met elkaar, een duidelijk eigen en unieke identiteit hebben. In het Armeense Jerevan koestert men het uitzicht op Ararat. Opvallend in de stad zijn de vaak in Sovjetstijl gebouwde statige gebouwen en pleinen die de ...(lees meer) stad een bepaalde allure geven. Het Georgische Tbilisi is juist een smeltkroes van culturen. In het oude centrum met de zwavelbaden en kleurrijke houten balkons proeft u de sfeer van het oriëntaalse verleden terwijl men zich Europeaan beschouwt. U eindigt de reis in het dynamische Bakoe dat dankzij de olie-inkomsten getransformeerd is een stad met uitdagende architectuur en waarbij tegelijkertijd het historische centrum is behouden. Wij verzorgen uw vervoer en verblijf ter plaatse zodat u ontspannen kunt genieten van de hoofdsteden van de Kaukasus.

...(inklappen)

Reizen naar Azerbeidzjan, gelegen aan de historische Zijderoute

Azerbeidzjan is voor velen een onbeschreven blad. Het is een land in Azië, dat wacht om ontdekt te worden. Met de metropool Bakoe aan de kust van de Kaspische Zee als absoluut hoogtepunt. De oogverblindende hoofdstad van Azerbeidzjan heeft zowel een historische oude binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat als supermoderne bezienswaardigheden te bieden. World Experts bezorgt u een vakantie in Azerbeidzjan, gelegen aan de historische Zijderoute, die u lang in het geheugen blijft.

Azerbeidzjan ligt in de bergen van de Kaukasus, aan de Kaspische Zee als grootste meer ter wereld. Het land grenst aan Dagestan, Georgië, Iran, Armenië en Turkije. De Zijderoute, een eeuwenoude handelsroute door Centraal-Azië, leidde ooit door Azerbeidzjan. Het magische tintje van Duizend-en-één-nacht hangt nog altijd boven dit ongerepte land, dat World Experts met zijn bijzondere reizen naar Azerbeidzjan voor u blootlegt.

Metropool Bakoe symboliseert ꞌhet land van vuurꞌ

Bij een vakantie in Azerbeidzjan hoort natuurlijk een bezoek aan de hoofdstad Bakoe. U realiseert zich snel dat Azerbeidzjan met zijn enorme olie- en gasvelden ook wel ꞌhet land van vuurꞌ wordt genoemd. Dit wordt gesymboliseerd door de indrukwekkende Flame Towers in Bakoe, die gelegen op een heuveltop hoog boven de skyline van de stad uittorenen. De drie, 190 meter hoge torens hebben de vorm van een vuurtong. Als ze ’s avonds verlicht zijn, oogt dit zeer spectaculair.

Het symbool van de ommuurde hoofdstad is de twaalfde-eeuwse Maagdentoren. Een van de parels is ook het vijftiende-eeuwse paleis van de Shirvanshah dynastie. Daarnaast morgen het fotogenieke, hypermoderne Heydar Aliyev Centre, het Tapijtmuseum, de Bakoe Boulevard en het Naberezhny park niet ontbreken tijdens uw bezoek.

Reizen naar Azerbeidzjan combineren met Armenië en Georgië

World Experts biedt u de kans om het reizen naar Azerbeidzjan te combineren met een trip naar de andere Kaukasische hoofdsteden Jerevan (Armenië) en Tbilisi (Georgië). Beleef een persoonlijke reiservaring en leg de schatten van de Kaukasus bloot. Neem gerust contact op voor uw droomreis op maat.