Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie in Servië: een paradijs voor natuurliefhebbers

Een vakantie in Servië is een paradijs voor natuurliefhebbers, met in het noorden de Pannonische laaglanden, in het centrum heuvellandschappen met glooiende rivierdalen, dichte bossen en heldere meren en in het zuiden machtige, ruige bergketens. Romantische kastelen, kloosters en steden nodigen uit tot culturele uitstapjes, zoals de hoofdstad Belgrado, het art-nouveau stadje Subotica, de mystieke duivelsstad Đavolja Varoš en het historische Niš. De groepsreizen en individuele reizen naar Servië van World Experts brengen u overal.Toon

14-Daagse rondreis Balkan Caleidoscoop

  • Kronkelende rivieren, idyllische baaien, meren met helderblauw en turquoise water
  • Hippe steden met een boeiende geschiedenis
  • Nog vele onontdekte plaatsen weg van de massa
  • Moskeeën, kerken, kathedralen en kloosters, een mooie mix van oost en west

Er was een tijd waarin mensen zeiden dat de Balkan het 'kruitvat van Europa " is. Inderdaad staat de geschiedenis hier vol met plotselinge uitbarstingen van het gepassioneerde volk. Oorlogen gaan voorbij en nu kunnen we tijdens een rondreis in de Balkan genieten van de mooie eigenschappen van de zonnige zijde van de Ba ...(lees meer) lkan: mooie en ongerepte natuur, oude kloosters en gezellige steden. Dit is de plaats waar Europa het Oosten ontmoet, waar christenen en moslims eeuwenlang naast elkaar hebben gewoond en waar oude tradities samengaan met het ritme van de 21e eeuw. Tijdens deze internationale groepsreis door de Balkan komt u in 8 landen; Bulgarije, Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro, Kosovo, Albanië en Noord-Macedonië.

...(inklappen)

8-Daagse Nederlandstalige rondreis Servie

  • Bezoek aan uitgesproken, kosmopolitisch Belgrado
  • Nostalgische treinrit langs de schilderachtige Donau
  • Wijnproeverij van de heerlijke Servische wijn
  • Overweldigende natuur in het Tara National Park

Een vakantie in Servië is een reis naar één van Europa’s best bewaarde geheimen! Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de Servische hoofdstad Belgrado, mooi gelegen aan de samenvloeiing van de Sava en de Donau. Gedurende meerdere eeuwen was Servië het strijdtoneel tussen de Oostenrijks-Hongaarse ...(lees meer) en Ottomaanse legers. Zowel in de cultuur als in de levensstijl zijn tot op de dag van vandaag deze westerse en oosterse invloeden nog te merken en zien wij terug in de historische monumenten.

...(inklappen)

Vakantie in Servië: volg het spoor terug

Tijdens uw vakantie in Servië reist u door een land vol contrasten. De hoofdstad Belgrado heeft veel moois om te bewonderen, met het fort Kalmegdan als symbool van de stad. St. Sava is de grootste christelijk-orthodoxe kathedraal ter wereld. Servië heeft een lange historie. Constantijn de Grote (circa 285-337) werd geboren in Niš. De ruïnes en opgravingen van Viminacium, ooit een van de grootste Romeinse steden in de Balkan, zijn een bezoek waard. Langs de Donau, de langste rivier van Europa, vindt u duizenden jaren oude ruïnes en diepe kloven.

Afwisselende en adembenemende natuur in Servië

De natuur in Servië is afwisselend én adembenemend. Fruška Gora National Park, gelegen op de Pannonische vlakte nabij Novi Sad, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Derdap National Park heeft het grootste rivierkliffenlandschap van Europa. U treft hier zowel bruine beren, lynxen en wolven als historische gebouwen (fort Golubac), archeologische vindplaatsen (Lepenski Vir) en het stuwmeer IJzeren Poort.

Een van de meest fascinerende natuurwonderen die u tijdens uw reis door Servië kunt zien, is duivelsstad Đavolja Varoš in het Radan-gebergte, ten zuidoosten van Kuršumlija. U ziet ongeveer 200 aardpiramides, die door erosie (wind en neerslag) zijn ontstaan. De kronkelende Uvac-rivier met natuurlijk stuwmeer en schilderachtige meren maakt u sprakeloos. Bezoek ook de Resava-grot en het Tara National Park met zijn beschermde Servische sparrenbossen.

Rondreis door Servië begint meestal in Belgrado

Een rondreis door Servië begint meestal in Belgrado. Het bergdorp Drvengrad is een toeristische trekpleister, aangezien het gebouwd is als achtergrond voor de film ꞌLife is a Miracleꞌ van regisseur Emir Kosturica. Vergeet het Studenica-klooster niet, dat wordt beschouwd als de bakermat van het Servische koninkrijk. Het klooster heeft de status van werelderfgoed.

Groepsreizen en individuele reizen naar Servië

World Experts verzorgt zowel individuele reizen als groepsreizen naar Servië, waarbij u de couleur locale van het land ervaart. U wordt volledig ontzorgd. De transfers, vervoer ter plaatse, accommodaties, gidsen en uitgestippelde route worden geregeld. Maak uw wensen kenbaar en neem contact op voor uw gedroomde reis naar Servië, die u kunt combineren met een bezoek aan andere Balkanlanden.