Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Reis naar Oezbekistan langs de legendarische Zijderoute

Met een vakantie in Oezbekistan maakt u een reis langs de legendarische Zijderoute. Het vanwege zijn natuur en cultuur fascinerende land in Centraal-Azië was ooit het kloppend van de handelsroute tussen het Oosten en het Westen. Met Bukhara, Khiva en Samarkand als belangrijke handelssteden. Met een door World Experts verzorgde rondreis door Oezbekistan treedt u in de voetsporen van Marco Polo en ontwaart u zeldzame landschappen, prachtige architectuur en overweldigende cultuurhistorie. Beleef een avontuur uit Duidend-en-één-nacht in Oezbekistan.Toon

12-Daagse individuele rondreis Oezbekistan

 • Hét hart van de Zijderoute
 • Kleurrijke bazaars
 • Ontdek Oezbekistan op uw eigen tempo
 • Alle transfers en vervoer ter plaatse inbegrepen, wel zo gemakkelijk!

Oezbekistan was het kloppend hart van de vroegere zijderoute. En nog steeds spreken de namen Khiva, Bukhara en Samarkand tot de verbeelding. In deze historische steden proeft u de rijkdom en sfeer van weleer met prachtige monumenten, levendige markten en een kleurrijke, gastvrij bevolking. Tijdens deze individuele rondreis krij ...(lees meer) gt u de mogelijkheid om Oezbekistan op uw eigen manier te beleven of u te laten begeleiden door een professionele gids tijdens de optionele excursies. Het overgrote deel van deze reis wordt per moderne, comfortabele treinen afgelegd.

...(inklappen)

16-Daagse individuele rondreis Oezbekistan compleet - Meet the Locals

 • Kleurrijke bazaars
 • Ontdek Oezbekistan op uw eigen tempo
 • Alle transfers en vervoer ter plaatse inbegrepen, wel zo gemakkelijk!
 • Unieke kennismaking met de Ferganavallei

Beleef, proef en bewonder het oogverblindende Oezbekistan tijdens deze individuele rondreis. Tijdens deze reis worden de prachtige islamitische monumenten afgewisseld met het lokale leven in de dorpen die een groot contrast vormen met de fameuze historische steden als Bukhara en Samarkand. Maak een wandeling in de exotische pla ...(lees meer) ats Gilan - één van de hoogst gelegen dorpen in de bergen van het land, neem een duik in het Aydarkul meer, overnacht in een joert en bezoek het belangrijkste kunstmuseum van Centraal-Azië. Tijdens deze reis krijgt u een compleet beeld van Oezbekistan.

...(inklappen)

13-Daagse Nederlandstalige rondreis Oezbekistan

 • Bezoek het zieltogende Aralmeer
 • Bezoek aan het Igor Savitsky museum, het "Louvre van de Woestijn"
 • Kleurrijke bazaars
 • Vergaap u aan de talloze mausolea, minaretten en andere sprookjesachtige gebouwen

‘Alles wat ik over Marakanda gehoord heb, is waar. Behalve dat het mooier is dan ik me ooit heb kunnen voorstellen.’ Deze woorden, die Alexander de Grote in 329 voor Christus sprak, zijn nog altijd waar. Marakanda, de Griekse naam voor Samarkand, blijft reizigers tot op de dag van vandaag betoveren. Deze prachtige g ...(lees meer) roepsreis door Oezbekistan laat u de bekende steden langs de zijderoute zien, bekend om hun schoonheid en etniciteit. De rijkdom van weleer vinden we vandaag terug in de prachtige monumenten van Khiva, Bukhara en Samarkand. Deze Nederlandstalige reis naar Oezbekistan maken wij compleet door ook de impact van de recente geschiedenis te tonen. Een bezoek aan het drooggevallen Aralmeer en het Savitsky kunstmuseum in Nukus mogen op een rondreis naar Oezbekistan dan ook niet ontbreken.

...(inklappen)

Vakantie in Oezbekistan, met de hoofdstad Tasjkent als startpunt

Oezbekistan grenst aan Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Afghanistan en Turkmenistan. In het land waar de Oriënt nog zijn onveranderde gezicht draagt, wordt u verrast door een mix van islamitische en Russische cultuur. Een vakantie in Oezbekistan begint meestal in de hoofdstad Tasjkent, dat enerzijds pronkt met moderne architectuur en anderzijds met historische moskeeën, islamitische scholen, Sovjet-gebouwen en aloude markten. De oudst bekende Koran is hier in het museum te vinden.

Historische steden en uitgestrekte woestijnen

Sprekend over de Zijderoute, denkt men aan de oasesteden Khiva, Bukhara en Samarkand. Bezoek tijdens uw reis naar Oezbekistan de historische stad Khiva met zijn lemen huizen en eeuwenoude stadsmuur. De vele heiligdommen en de grote, intacte oude stad met de overdekte koepelbazaars geven Bukhara een bijzondere flair. Registan Square in Samarkand is een van de mooiste pleinen in Centraal-Azië. U ontdekt binnenin de gebouwen grote kamers, versierd met gouden ornamenten.

Het landschap van Oezbekistan wordt gekenmerkt door woestijnen. Het land ligt ingebed in een groot deel van de Kizilkum-woenstijn en voor een klein deel de Karakum-woestijn. Vruchtbare vlaktes zijn vooral te vinden in de Fergana-vallei en bij het Aral-meer. Op 622 meter hoogte vindt u Shahrisabz, dat met het zomerpaleis van Timur en het graf van de heerser op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Een groepsreis of individuele reis naar Oezbekistan

Nergens in Centraal-Azië staan zoveel monumentale gebouwen en blauwe koepels als in Oezbekistan. Met een reis naar Oezbekistan komt u ogen te kort om al het culturele erfgoed te bewonderen. World Experts biedt individuele Oezbekistan-reizen aan, waarbij u het land op uw eigen tempo ontdekt. Of kies voor een groepsreis met een Nederlandstalige gids, zodat u met gelijkgestemden indrukken kunt delen.

Volledig ontzorgd tijdens een rondreis door Oezbekistan

World Experts geeft u de kans om een rondreis door Oezbekistan te combineren met een bezoek aan de buurlanden Turkmenistan en Kirgizië. Of Kazachstan en Tadzjikistan. U wordt volledig ontzorgd. Alle transfers, vervoer ter plaatse en accommodaties zijn inbegrepen. Neem contact op en maak kennis met het hart van de Zijderoute. Onze reisexperts helpen u graag bij het samenstellen van uw rondreis door Oezbekistan.