Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie naar Turkmenistan, het land aan de Zijderoute

Turkmenistan, het op-één-na grootste land in Centraal-Azië, is voor velen nog een blanco pagina. Met een vakantie naar Turkmenistan ontdekt u dit bijzondere land, dat aan de historische Zijderoute ligt. De situering aan de vroegere handelsroute is vandaag de dag nog altijd zichtbaar in talloze indrukwekkende monumenten en ruïnes. Daarnaast heeft het land een betoverende natuurlijke schoonheid, met bizarre woestijnlandschappen, brandende kraters en uitgestrekte steppen. Met een Turkmenistan-reis van Word Experts legt u alle schatten bloot.Toon

16-Daagse individuele rondreis Turkmenistan en Oezbekistan

 • Prachtig natuurschoon
 • De indrukwekkende gaskrater van Darwaza
 • Fascinerende rit per 4x4 door de woestijn
 • De kleurrijke bevolking heet u van harte welkom!

Tijdens deze 16-daagse rondreis ontdekt u Turkmenistan en Oezbekistan. Beide landen kenden hun bloeiperiode in de tijd van de historische zijderoutes en beide landen behoorden de Sovjet-Unie. Maar in de afgelopen decennia zijn zij ieder een eigen weg in geslagen. Het behoorlijk gesloten Turkmenistan heeft wellicht de meest bijz ...(lees meer) ondere hoofdstad in Centraal-Azië waarbij marmer, fonteinen en opvallende monumenten het beeld bepalen. Verder kent het land een aantal bijzondere woestijnlandschappen. In deze individuele reis wordt daarom de afgelegen Yangikala Canyon bezocht. Maar ook de ruïnes van Merw, UNESCO Werelderfgoed, wordt aangedaan. Oezbekistan dat het hart van de zijderoute was, heeft haar historische steden in oude glorie gerestaureerd. In Khiva, Bukhara en Samarkand herleeft de romantische sfeer van weleer. Met deze individuele reis ontdekt u beide landen op eigen tempo terwijl u de zekerheid heeft dat uw vervoer en uw verblijf tot in de puntjes geregeld is.

 

...(inklappen)

19-Daagse individuele rondreis Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië,

 • Reis op uw eigen tempo
 • Hét hart van de Zijderoute
 • Overweldigende mozaïekwerken
 • Ongerepte berglandschappen, grimmige bergkammen en glooiende zomerweiden

Deze 19-daagse individuele reis door Centraal-Azië brengt u van het moderne, rijke Ashgabat langs de culturele monumentale steden in Oezbekistan aan de zijderoute naar de nomaden in Kirgizië die vasthouden aan de tradities van hun bestaan. WorldExperts verzorgt tijdens deze reis Turkmenistan, Oezbekistan en ...(lees meer) Kirgizië voor u het vervoer ter plaatse en de overnachtingen. Zo kunt u alle aandacht geven aan de grote diversiteit die u tijdens deze 19 dagen door Centraal-Azië te zien krijgt.

...(inklappen)

9-Daagse rondreis Turkmenistan

 • Unieke reisbestemming
 • Verblijf aan de Kaspische Zee
 • UNESCO werelderfgoed sites zoals Merw
 • De Yangykala canyon, een waar natuurwonder!

Deze groepsreis door Turkmenistan is een avontuurlijke reisbeleving met het nodige comfort. Avontuurlijk door de onbekendheid en het comfort door de rijkdom die het land heeft dankzij de enorme gasreserves. Over het vrij gesloten land wordt maar weinig geschreven en getoond in de media en het blijft daarmee grotendeels onbekend ...(lees meer) . Turkmenistan is een land vol contrasten. Van de bijna futuristische hoofdstad Ashgabat in een woestijn- en steppeland tot de opgravingen van Konya Urgench en Merw die de culturele rijkdom van vroegere beschavingen tonen. De woestijn laat zich in haar meest bijzondere kleuren zien bij Yangikala Canyon en de gaskrater bij Darwaza. Een reis door Turkmenistan is een bijzondere reiservaring.

...(inklappen)

13-Daagse rondreis Turkmenistan en Oezbekistan

 • Marmeren gebouwen in Ashgabat
 • De indrukwekkende gaskrater van Darwaza
 • Bezoek aan Konya Urgench, UNESCO Werelderfgoed
 • Verblijf 1 nacht aan de Darwaza gaskrater

Deze 13-daagse rondreis is een mooie combinatie van de Centraal-Aziatische landen Turkmenistan en Oezbekistan die hun bloeiperiode in de tijd van de historische zijderoutes kenden. Beide landen behoorden tot de Sovjet-Unie maar zijn na de onafhankelijkheid ieder een eigen weg in geslagen. In het behoorlijk gesloten Turkmenistan ...(lees meer) vindt u wellicht de meest bijzondere hoofdstad in Centraal-Azië, Ashagabat waarbij marmer, fonteinen en opvallende monumenten het beeld bepalen dat eigenlijk alleen te begrijpen is als u het zelf ziet. Wij slapen bij de gaskrater Darwaza. In Oezbekistan maken wij tijdens deze reis wandelingen door Khiva en Bukhara die u het gevoel van een levend sprookje. Terwijl elke reiziger even verstilt bij de eerste aanblik op het Registan plan in Samarkand.

...(inklappen)

17-Daagse rondreis Turkmenistan en Oezbekistan

 • Karavaansteden zoals Khiva, Bukhara en Samarkand
 • Kleurrijke bazaars
 • Verblijf aan de Kaspische Zee
 • De Yangykala canyon, een waar natuurwonder!

Deze 17-daagse complete rondreis is een mooie combinatie van de Centraal-Aziatische landen Turkmenistan en Oezbekistan die hun bloeiperiode in de tijd van de historische zijderoutes kenden. Beide landen behoorden tot de Sovjet-Unie maar zijn na de onafhankelijkheid ieder een eigen weg in geslagen. In het behoorlijk gesloten Tur ...(lees meer) kmenistan vindt u wellicht de meest bijzondere hoofdstad in Centraal-Azië, Ashagabat waarbij marmer, fonteinen en opvallende monumenten het beeld bepalen. Verder kent het land een aantal bijzondere woestijnlandschappen. En wij slapen aan de rand van de gaskrater van Darwaza! In Oezbekistan maken wij tijdens deze reis wandelingen door Khiva en Bukhara die u het gevoel van een levend sprookje geven. Terwijl elke reiziger even verstilt bij de eerste aanblik op het Registan plan in Samarkand. Een onvergetelijke vakantie door het hart van Centraal-Azië onder begeleiding van een deskundige gids.

...(inklappen)

Ontdek monumenten, forten en kloosters op vakantie in Turkmenistan

Turkmenistan bevindt zich aan de zuidelijke Zijderoute, tussen Kazachstan, Oezbekistan, de Kaspische Zee, Iran en Afghanistan. Ongeveer 95% van het landoppervlak wordt ingenomen door de Karakum-woestijn. Hier bevindt zich de imposante, brandende Darvaza-krater. De geschiedenis van Turkmenistan kan concurreren met de beschavingen van Mesopotamië en Egypte.

Een groot aantal zeldzame monumenten, ruïnes van oude forten en boeddhistische kloosters is bewaard gebleven. Diverse bezienswaardigheden sieren de UNESCO Werelderfgoedlijst, zoals de archeologische vindplaats Nisa, gesticht in de 3e eeuw en de eerste hoofdstad van de Parthen. De oasestad Merv, de bakermat van de beroemde Tekin-tapijten. En de stad Köneürgenç, waar u de ruïnes van de oude hoofdstad van Khorezm, Gurganj, kunt aanschouwen.

Reis naar Turkmenistan begint in hoofdstad Ashgabat

Een reis naar Turkmenistan begint in de hoofdstad Ashgabat, een stad van traditie én moderniteit die uitnodigt om al wandelend te bezichtigen met zijn indrukwekkende architectuur, prachtige moskeeën, marmeren gebouwen, talloze standbeelden, fonteinen en markten. De spectaculaire rit naar de Yangikala canyon is onvergetelijk. Het is een van de wonderen der natuur, met witte, groene, roze en rode kalksteenrotsen en adembenemende uitzichten. Het Nationaal Tapijtenmuseum is voor elke Turkmeen een heilige plek om te bezoeken.

Individueel of met een groep reizen naar Turkmenistan

U kunt bij World Experts kiezen tussen individuele reizen naar Turkmenistan of reizen met een groep naar dit Centraal-Aziatische land. Een klassieke parel in het reisaanbod is een combinatiereis naar Turkmenistan en buurland Oezbekistan. Of eventueel Kirgizië er nog bij. World Experts verzorgt het vervoer en de accommodaties. Zo maakt u een fascinerende rit per 4x4 door de woestijn en zo reist u per hogesnelheidslijn tussen de steden Bukhara, Samarkand en Tasjkent.

Reis naar Turkmenistan is een herinnering voor het leven

Een reis naar Turkmenistan is een herinnering voor het leven. Ervaar de magie van de Oriënt en neem contact op met World Experts, die u als specialist in verre, bijzondere reizen dichterbij het landsgevoel en zijn culturele rijkdom brengt. Dankzij het kleinschalige karakter en de persoonlijke service haalt u alles uit uw vakantie in Turkmenistan.