Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Reizen naar Libanon

Libanon is een van de fascinerende bestemmingen in het Midden-Oosten. Het kleine land, gevormd door de Middellandse Zee en de bergen, heeft een ongelooflijke dichtheid aan cultuur. De vele unieke archeologische monumenten en vindplaatsen van de Feniciërs, Romeinen, Omajjaden en Kruisvaarders getuigen van de turbulente geschiedenis. Het kosmopolitische Beiroet is een stad die weer bloeit en vroeger het Parijs van het Midden-Oosten werd genoemd. Libanon is een veilig land voor toeristen. WorldExperts kent het land op zijn duimpje en biedt reizen naar Libanon aan die een onuitwisbare indruk achterlaten. Na een rondreis Libanon begrijpt u waarom dit land een verborgen parel is.Toon

10-Daagse Nederlandstalige rondreis door Libanon en Syrië

  • Thuisbasis van één van de oudste beschavingen ter wereld
  • Bezoek aan het contrastrijke en memorabele Beiroet
  • Bezoek aan UNESCO erfgoed Bosra met prachtig Romeins theater
  • Maak een uitstap naar de ruïne van Baalbek

Syrië als reisbestemming is niet het eerste wat bij u opkomt. Het land kennen wij de laatste jaren van verschrikkelijke burgeroorlog. Vandaag de dag keert het land langzaam terug naar het vredige leven met delen van het land die langzaam weer opengaan voor toeristen. Wees een van de eersten die Damascus na de oorlog bezoek ...(lees meer) t en geniet van de historische, architecturale en culturele bezienswaardigheden in dit geweldige land.

...(inklappen)

Ontdek de mooiste plekken in Libanon

Libanon is sinds 1943 onafhankelijk van Frankrijk en staat bekend om zijn lange geschiedenis. Het is een van de oudste landen ter wereld. Byblos is een van de oudste steden ter wereld, waar de soeks, Fenicische tempel, het Romeinse theater, de koninklijke necropolis en het kruisvaarderkasteel zijn te bezoeken. De Fenicische havenstad Tyros staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

De Romeinse ruïnes van Baalbek met het Jupiter-heiligdom en de talrijke bergtempels, bronheiligdommen en rotsgraven in het Libanongebergte zijn indrukwekkend. De opgravingen in Anjar maken indruk, met de ruïnes van de enige Umayyad-stad die tot nu toe in Libanon is ontdekt. Bij een vakantie Libanon ligt het allemaal aan uw voeten. Dankzij onze persoonlijke reiservaring met Libanon, onze ervaren, gediplomeerde gidsen en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding haalt u alles uit uw rondreis Libanon.

Vakantie Libanon

Er zijn nog meer redenen om verliefd te worden op dit land in het Midden-Oosten, dat rijk is aan cultuurhistorie. De natuur van Libanon is gevarieerd en nodigt uit tot vele activiteiten. Zo loopt er een 400 kilometer lange wandelroute door het land. Twee parallelle bergketens, cederbossen, het plateau van de Bekaa-vallei en imposante grotten geven vorm aan de natuur. En niet te vergeten de prachtige Wadi Qadisha, de Heilige Vallei van Libanon.

Met een kustlijn van meer dan 225 kilometer lengte zijn er prachtige stranden en badplaatsen, maar in de winter ook met sneeuw bedekte bergen en skigebieden. Reizen naar Libanon betekent genieten van de wereldberoemde lokale keuken – die als de meest verfijnde van de Arabische wereld wordt gezien – en de uitstekende wijnen. Het overgrote deel van de wijndruiven wordt geteeld in de Bekaa-vallei, waar u tijdens uw vakantie Libanon traditionele wijnkelders vindt.

Rondreis Libanon

WorldExperts is een van de weinige reisorganisaties die – na zelf op inspectie te zijn geweest – een rondreis Libanon en dan verder naar Syrië aanbiedt. Dat is door de vreselijke oorlog lange tijd niet mogelijk geweest. De oorlog heeft zijn sporen nagelaten, maar reizen kan tegenwoordig weer goed. Vele monumenten zijn hersteld en de wederopbouw in het land met een van de oudste beschavingen valt overal te bespeuren. Tijdens de rondreis bent u met een groep getuige van een land in opbouw, waar de gastvrije bevolking het leven weer op de rails probeert te krijgen.

Vindt u in ons aanbod niet de meest passende reis? Wij verzorgen ook maatwerk in reizen naar Libanon. Op uw verzoek werken wij graag een reis voor u uit, zodat u maximaal uw bestemming kunt beleven. Bel (0113 39 6060) of stuur een e-mail (info@WorldExperts.nl) en wij gaan voor u aan de slag.