16-Daagse luxe safari rondreis Krugerpark en Tuinroute
v.a. € 4465,00 p.p.

16-Daagse luxe safari rondreis Krugerpark en Tuinroute

Ervaar het beste van Zuid-Afrika tijdens deze 16-daagse rondreis. Vanuit Johannesburg reist u via de Panorama route naar het Greater Kruger National Park. U verblijft in één van de beste privéparken; Klaserie Private Nature Reserve. Tijdens diverse safari’s gaat op zoek naar de Big 5. 

Via de Tuinroute naar het overweldigende Tsitsikamma National Park om vanuit Hermanus walvissen te gaan spotten. Ontdek het schiereiland Kaap de Goede Hoop en dat onder het genot van de beste denkbare begeleiding ter plaatse.   

 

18 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Heen-/terugvlucht vanaf Amsterdam met KLM 
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende lokale gidsen 
• Overnachtingen in comfortabele 4 en 5-sterren hotels en lodges
• Verzorging op basis van halfpension (ontbijt+lunch of diner) behalve dag 3 en 4, dan vol-pension incl. dranken
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entree/parkgelden 
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. (per 1 februari 2021)
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, etc
 
Bijzonderheden
• Minimaal aantal deelnemers: 6
Dag 1 – 2 -  Vertrek naar Johannesburg 
Vandaag volgt de vlucht vanaf Johannesburg naar Kaapstad. 
 
Dag 2 – Johannesburg – Panoramische Route 
Welkom in de hoofdstad van Zuid-Afrika! Na aankomst staat onze vertegenwoordiging u al op te wachten. We maken vandaag kennis met de zeer afwisselende Panoramische Route, gekend om de prachtige rotsformaties en canyon. Naar gelang de tijd maken we een wandeling bij God’s Window, een uitzichtpunt vanwaar u een eindeloos uitzicht heeft op het 700 meter diepe ravijn. De vallei is bedekt met oerbossen in alle tinten groen. 
Gevormd door een natuurlijk proces van erosie lijken de Three Rondavels op traditionele hutjes van de Afrikaanse Xhosa stam, één van de meest iconische fotokiekjes van Zuid-Afrika. De toppen steken honderden meters boven het ravijn uit. Daarbij genieten we vanaf hier op een prachtig uitzicht op de Blyde Rivier Canyon en de Blyde Dam.
Een ander bijzonder natuurverschijnsel in de Blyde Rivier Canyon zijn Bourke’s Potholes. Doorheen de eeuwen is het zachte gesteente uitgesleten door kolkende watermassa’s met als resultaat prachtige formaties en landschapstafrelen. 
Overnachting en diner in Graskop.
Maaltijden: D
 
Dag 3 – Klaserie National Game Reserve
De komende twee dagen staan in het teken van het wildleven. We overnachten in het Klaserie Private Nature Reserve, één van de grootste privé natuur reservaten in Zuid-Afrika en deel van het Greater Kruger National Park. Voordeel hiervan is dat het park niet omheind is wat maakt dat alle diersoorten zich vrij kunnen bewegen in hun natuurlijke habitat.
Tijdens ons verblijf in Klaserie Nationale Game Reserve maken we twee game drives per dag, telkens van zo’n 3 uur. 
Tevens maken we een begeleide wandelsafari waar we meer leren of de flora en fauna.
Overnachting in The Klaserie Private Game Reserve.
Maaltijden: O/L/D
 
Dag 4 – Klaserie National Game Reserve
In de vroege ochtend vertrekken we voor de ochtendsafari met een ranger in open jeep. De safari zal zo’n 3 uur in beslag nemen waarbij een tracker feilloos de sporen van de Big Five herkent. 
Het voordeel van de privéreservaten is dat de wegen niet zijn geasfalteerd en het derhalve is het toegestaan om off road te rijden, de ideale kans om het wild van dichterbij te benaderen. 
In de vrije uurtjes tussen de activiteiten door kunt u gebruik maken van de faciliteiten in de luxueuze lodge, zoals het zwembad vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Afrikaanse savanne.  
Na de High Tea, aan het eind van de middag maakt u een tweede gamedrive, met een aperitiefje terwijl we genieten van de zonsondergang.
Overnachting in The Klaserie Private Game Reserve.
Maaltijden: O/L/D
 
Dag 5 – Kruger National Park – Hazyview
Vandaag genieten we een bus safari van zo’n 6 uur doorheen het Kruger National Park, ideaal om dieren te spotten. Einddoel van vandaag is Hazyview. Onze lodge is gelegen aan de rivier Sabie, verscholen tussen weelderige inheemse tuinen. Na een lange dag kunt u hier volledig tot rust komen in de uitgestrekte tuinen of aan één van de twee zwembaden.
Maaltijden: O/D
 
Dag 6 – Hazyview – Johannesburg – Port Elizabeth
Vertrek naar de luchthaven van Johannesburg voor een korte vlucht naar Port Elizabeth (1h45).
Na aankomst transfer naar Port Elizabeth, vrij bezoek.
Overnachting in Port Elizabeth.
Maaltijden: O/D
 
Dag 7 – Port Elizabeth – Tuinroute – Knysna
Vandaag rijden we via de befaamde Tuinroute naar misschien wel een van de mooiste natuurparken van Zuid-Afrika, het Tsitsikamma National Park. In dit park is er geen wild maar worden we getrakteerd op overweldigende natuur in de vorm van een schitterend oerwoud grenzend aan zee. Een prachtig wandelgebied dat voornamelijk bestaat uit hoge bergen, diepe kloven, prachtige bossen en vergezichten. Bewonder de talloze inheemse bomen, kloven en rivier vanaf de 77m lange loopbrug. Diner in Knsysna.
Overnachting in Knysna.
Maaltijden: O/D
 
Dag 8 – Knysna – Oudtshoorn
Via de bekende Route 62 rijden wij naar Oudtshoorn. De Route 62 wordt ook wel beschouwd als de langste wijnroute van het land. Langzaam veranderd het groene landschap in een semi-woestijn, dor en droog maar met wonderbaarlijke panorama’s. Alsof u in een ander land bent!
Oudtshoorn mag zich gelukkig prijzen met de meeste zonnedagen van Zuid-Afrika en een aangenaam klimaat. Naast de tabak, druiven, graan en fruit staat Oudtshoorn ook bekend om de struisvogelindustrie en dan met name om de veren. 
We brengen een bezoek aan de struisvogelboerderij en maken nader kennis met dit intelligente dier. 
Een gegidste rondleiding door de Cango Caves neemt ons mee naar het indrukwekkende grottenstelsel wat zich mag rekenen tot één van ’s werelds mooiste. Indrukwekkende druipstenen worden afgewisseld door tekeningen van Bosjesmannen.
Overnachting in Oudtshoorn.
Maaltijden: O/D
 
Dag 9 – Oudtshoorn – Franschhoek
Niet zonder reden worden sommige van de beste wijnen van Zuid-Afrika in de regio van Franschhoek verbouwd. Onze route vandaag neemt ons dan ook mee langs de prachtige wijngaarden richting Franschhoek, een pittoresk dorp gelegen in de provincie West-Kaap. De oorspronkelijke benaming was Olifantshoek vanwege de vele olifanten die hier in de vallei voorkwamen. 
Sedert 1688 arriveerden hier de eerste Franse Hugenoten welke eerst vanuit het katholieke Frankrijk naar Nederland gevlucht waren. Na hun indiensttreding bij de VOC en diens beleid werden de Hugenoten over de hele Kaapkolonie verspreid en zo ontstond er het “Fransche Kwartier” of “Fransche Hoek”. 
In Franschhoek zijn veel belangrijke wijngaarden en enkele toprestaurants van Zuid-Afrika’s bevinden zich hier. 
Diner en overnachting in Droom Guesthouse. 
Maaltijden: O/D
 
Dag 10 – Township Tour
Een ander gezicht van Zuid-Afrika zijn de townships. Tijdens onze wandeltour door de township wordt u ondergedompeld in het dagelijkse leven door een lokale Xhosa-gids, die er zelf al zijn hele leven woont. Niet zomaar de ‘golfplatenhuisjes’ bekijken, maar een waarachtige inkijk in het township leven om zo een inzicht te krijgen hoe deze mensen ‘samen’ leven! De tour is bewust te voet, zo maakt u écht kennis met de vriendelijke bevolking, een eye-opener. 
Overnachting in Franschhoek.
Maaltijden: O/D
 
Dag 11 – Stellenbosch
Verscholen in een prachtig dal ligt de één na oudste stad van Zuid-Afrika. Welkom in Stellenbosch.
Al sinds 1679 worden hier druiven geteeld, te beginnen bij de Nederlandse gouverneur Simon van der Stel. Onze wandeling door het historische centrum van de stad laat ons kennismaken met de rijke koloniale tijd in de vorm van diverse musea en prachtige historische gebouwen. In de charmante Dorpsstraat treffen we tal van woningen in de Hollandse stijl met prachtige gevels alsook Victoriaanse gebouwen. Vergeet zeker geen bezoek aan de Oom Samie se Winkel, gekend om het authentieke interieur. Een aanrader voor diegene die interesse hebben in het leven tijdens de koloniale tijden: het openluchtmuseum welke bestaat uit een 4-tal huizen die u meenemen naar vroegere tijden. 
De wandeling wordt regelmatig onderbroken met verschillende proeverijen en een heerlijke lunch mét uiteraard wijnproeverij.
Overnachting in Franschhoek.
Maaltijden: O/L
 
Dag 12 – Stellenbosch – Hermanus – Kaapstad
Vanuit Hermanus in de West Kaap is tijdens het walvissenseizoen (juni – december) dé plek om walvissen te spotten. Het paringsritueel van de walvissen is een bijzonder tafereel en ze hebben Hermanus als hun locatie uitgezocht. We maken een spectaculaire walvis boottocht waarbij we de meeste kans hebben de Southern Right Whale te zien al komen de Brydes en Humpback Whale hier ook voor.
Na de lunch maken we kennis met de Zuid-Afrikaanse wijnen in één van de wijngaarden. 
Verder naar Kaapstad voor de overnachting.
Maaltijden: O/L
 
Dag 13 – Kaapstad
Na het ontbijt maken wij kennis met het icoon van Kaapstad, de Tafelberg. Middels het kabelliftje “beklimmen” wij te tafelberg waar wij worden getrakteerd op een prachtig uitzicht.
Vrije namiddag in de levendige Waterfront van Kaapstad. 
De gids geeft u ongetwijfeld tips om de vrije namiddag naar eigen wens in te richten. Omwille van de centrale ligging van ons hotel kunt u Robben spotten, naar de Slow Food Market gaan, altijd leuk om souvenirs te kopen is de Craft Market en voor de cultuurliefhebbers is het Zeitz MOCAA Museum een aanrader. Het culinaire diner vandaag is in een prachtige Afrikaanse setting met opzwepende Djembé muziek. Overnachting in Kaapstad.
Maaltijden: O/D
 
Dag 14 – Kaaptour 
Verkenning van het Kaap schiereiland via de Chapmans Peak drive, een prachtige panoramische route. De parelwitte stranden van Camps Bay leiden ons naar Simons Town waar dat het wandelen tussen de pinguïns over de Boulders Beach een ervaring op zich is. 
Lunch in Seaforth Restaurant met zicht op de pinguïns.
Vanuit Houtbaai maken we een boottocht welke ons meeneemt naar Duiker eiland, het thuis van zo’n 6.000 Kaapse Pelsrobben. Met een beetje geluk zien we nog andere dieren in het Kaap de Goede Hoop Natuurreservaat. 
Het meest zuidelijke puntje is Kaap de Goede Hoop waar we de funiculaire ons meeneemt naar een prachtige panorama. 
Overnachting in Kaapstad.
Maaltijden: O,L
 
Dag 15 – Kaapstad
Vandaag verdere verkenning van Kaapstad. Te voet ontdekken we de meest iconische plaatsen van deze bruisende stad. Na de lunch heeft u een vrije middag in Kaapstad. In de avond volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht huiswaarts. 
 
Dag 16 – Aankomst thuis
Na een indrukwekkende reis vol belevenissen arriveert u in Amsterdam. 
 
Tijdens uw 16-Daagse luxe safari rondreis Krugerpark en Tuinroute verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Graskop - Hotel Graskop

De kamers van het Graskop Hotel zijn voorzien van een tv, een bureau en verwarming. Ze beschikken over thee- en koffiefaciliteiten en een eigen badkamer met een bad of een douche.

 

Er is gratis WiFi in de openbare ruimtes en u kunt gratis privéparkeren bij het hotel.

 

De Mac Mac-watervallen en de Lisbon-watervallen bevinden zich op 15 minuten rijden van de accommodatie en God's Window ligt op 9 km afstand. Met de auto rijdt u in 45 minuten naar de schilderachtige Blyde River Canyon en Three Rondavels.

Hazyview - Hippo Hollow Country Estate

De Elephant Plains Game Lodge ligt in het wildreservaat Sabi Sand en grenst aan het nationale park Kruger. Dit hotel heeft een buitenzwembad, een wellness-centrum, en luxueuze accommodaties.

 

Het Elephant Plains heeft ruime bungalows met airconditioning, en kamers met elegant meubilair. Sommige kamers hebben een eigen balkon met uitzicht op de drinkplaats.

 

De Elephant Plains Game Lodge is onder meer voorzien van een fitnesscentrum, en een conferentiezaal met een satelliet-tv.

 

Als gast van de Elephant Plains Game Lodge kunt u wilde dieren van dichtbij zien, wandelingen door de bush maken, en op safari's gaan waarbij u prachtige natuurfoto's kunt maken.

Port Elizabeth - The Beach Hotel

The Beach Hotel ligt aan het strand in Port Elizabeth en biedt uitzicht over de Indische Oceaan en kleurrijke kamers met airconditioning. Het heeft 3 restaurants, een zwembad en een zonneterras met uitzicht over de oceaan.

 

Alle individueel ingerichte kamers zijn uitgerust met satelliet-tv, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer. Sommige kamers hebben een balkon en uitzicht over zee.

 

Restaurant The Crest biedt een ontbijtbuffet en diner. U kunt genieten van internationale gerechten en uitzicht over de Indische Oceaan op het terras van The Verandah. The Ginger Restaurant is gespecialiseerd in steaks en visgerechten.

 

U kunt zonnebaden bij het zwembad en ontspannen op het zonneterras. In de bar zijn tal van cocktails en andere drankjes verkrijgbaar.

Knysna - Turbine Hotel and Spa

Het Turbine Hotel & Spa is gevestigd in een voormalige energiecentrale in Knysna. Het biedt zonnige suites met een iPod-dock en uitzicht op de lagune van Knysna. Het ruime zonnedek is voorzien van een buitenzwembad.

 

De kamers van het Turbine Hotel & Spa zijn elegant ingericht met lichte stoffen en parketvloeren. De suites zijn voorzien van een lcd-tv en extra lange bedden.

 

Elke ochtend wordt in het Turbine Hotel & Spa een volledig Engels ontbijt geserveerd. Voor lichte maaltijden en drankjes kunt u terecht in de tapasbar en het hotel heeft een goed gevulde wijnkelder.

 

U kunt in dit hotel een hot-stonemassage krijgen of genieten van een verfrissende duik in het zwembad met uitzicht op de lagune. Het zonneterras is rustige plek om even een boek of een tijdschrift te lezen.

Oudtshoorn - Surval Boutique Olive Estate

Het Suval Boutique Olive Estate biedt elegante accommodatie bij Oudtshoorn. Het is gevestigd in een gerestaureerd 18e-eeuws gebouw met een panoramisch uitzicht op de Schoemanshoekvallei en de Swartbergketen.

 

Alle suites en kamers in het Surval Boutique hebben airconditioning en satelliet-tv. Sommige beschikken over een open badkamer, en andere hebben een aparte badkamer. U vindt er ook een minibar, thee- en koffiefaciliteiten en gratis WiFi.

 

U kunt dagelijks genieten van een continentaal ontbijtbuffet of een warm ontbijt. Het restaurant Su Casa serveert menu's bereid met ingrediënten uit de regio Klein Karoo.

 

Het landgoed heeft een gemeenschappelijke loungeruimte met comfortabele zitplaatsen; evenals een zwembad met uitzicht op de bergen en de vallei.

Franschhoek - Droom Guesthouse

Droom Guesthouse ligt in Franschhoek, op 1 km van Maison Estate, en biedt accommodatie met een buitenzwembad, gratis privéparkeergelegenheid, een bar en een gemeenschappelijke lounge. De accommodatie ligt op 1 km van het natuurreservaat Mont Rochelle en op 3,3 km van het Hugenotenmonument, en beschikt over een tuin en een terras. Het Droom Guesthouse beschikt over familiekamers.

 

Alle kamers van het Droom Guesthouse zijn voorzien van airconditioning, een kledingkast, een patio, een eigen badkamer, een flatscreen-tv, beddengoed en handdoeken. De kamers zijn voorzien van een kluisje.

 

Droom Guesthouse verzorgt dagelijks een continentaal ontbijt en een ontbijtbuffet.

Kaapstad - Radisson Red Hotel V & A Waterfront Cape Town

Het Radisson RED Hotel V & A Waterfront Kaapstad ligt in het Silo district en biedt een unieke lifestyle ervaring. Dit hotel is een van de eerste in zijn soort, gericht op kunst, mode en muziek met als doel mensenmet elkaar te verbinden. Het hotel beschikt over een zonneterras op het dak en uitzicht op zee.

 

De moderne kamers zijn voorzien van kunst aan de muur, een 55-inch LED-tv, aanpasbare verlichting en een koelkast op de kamer. De badkamers hebben mooie tegels, een drempelloze regendouche, een haardroger en gratis toiletartikelen.

 

U kunt genieten van een ontbijt en een maaltijd bereid met verse, goed gekozen producten, evenals van een selectie ambachtelijke bieren en cocktails. RED Roof is meer dan alleen een hotelbar. Vanuit het zwembad kijkt u uit op de zonsondergang over de Tafelberg.