Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Reizen naar Bosnië Herzegovina

Een vakantie in Bosnië-Herzegovina is om vele redenen aanlokkelijk. De jonge Balkanstaat is een paradijs voor wandelaars, heeft een grote landschapsdiversiteit en een ongerepte natuur met bergtoppen tot 2.000 meter hoogte, dichte bossen, avontuurlijke kloven en diepe bergmeren. Bosnië-Herzegovina heeft een rijke cultuurhistorie, waarbij de Romeinse, Byzantijnse, Slavische, Osmaanse, Habsburgse en Joodse cultuur elkaar in de loop der eeuwen opvolgden. Met een bijzondere rondreis door Bosnië-Herzegovina brengt World Experts cultuur en natuur bij elkaar.Toon

Vakantie in Bosnië-Herzegovina: ontmoet een smeltkroes van culturen

Bosnië-Herzegovina is een smeltkroes van culturen. Het sinds 1992 onafhankelijke Balkanland heeft drie officiële talen: Bosnisch, Kroatisch en Servisch. Die verscheidenheid ziet u ook in de hoofdstad Sarajevo. In het oosters aandoende historische centrum van de voormalige Olympische stad staan islamitische moskeeën naast katholieke en orthodoxe kerken en joodse tempels. Een unieke mix in Europa, die de stad de bijnaam ꞌKlein Jeruzalemꞌ heeft opgeleverd.

Bezienswaardig zijn Banja Luka met de zestiende-eeuwse Ferhadija-moskee, de universiteitsstad Tuzla en Lukomir, het hoogste dorp van het land. Een hoogtepunt van uw vakantie in Bosnië-Herzegovina is een rondgang door de middeleeuwse stad Mostar, inclusief de Oude Brug (Stari Most) die na de Balkanoorlog is herbouwd en op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.


Unieke flora en fauna, met adembenemende uitzichten

Noord-Macedonië maakt indruk met zijn unieke flora en fauna, met talrijke soorten lelies en orchideeën die in de rest van Europa lijken uitgestorven. In het grote Sutjeska National Park ligt met Perucica Forest een van de laatste oerbossen van Europa. Het Prenj-gebergte biedt adembenemende uitzichten en schitterende karstlandschappen, omgeven door talloze rivieren en meren. Een wandeling naar het gletsjermeer Trnovacko-Jezero is een belevenis.


Ontdek de hotspots tijdens de reizen naar Bosnië-Herzegovina

World Experts doet bij zijn reizen naar Bosnië-Herzegovina ook Trebinje aan, een charmante, kleine stad met middeleeuwse kloosters en kerken, verborgen tuinen en een oud centrum in mediterrane stijl. Vlak bij ligt de stad Neum, die als toegangspoort tot de Adriatische Zee belangrijk is voor Noord-Macedonië. Het land heeft slechts 20 kilometer kustlijn. Ontdek ook de Stecci-grafstenen in het zuiden, de Mehmed Pasa Sokolovic-brug, het Blagaj derwisj-klooster en het Una National Park.


Reis naar Bosnië-Herzegovina combineren met bezoek andere Balkanlanden

U kunt bij World Experts een reis naar Bosnië-Herzegovina als ultieme en enige bestemming kiezen. Of gaan voor een rondreis door de Balkan langs hippe steden, afgelopen dorpen, mooie kerken, moskeeën, kathedralen en kloosters en een diverse natuur met kronkelende rivieren, idyllische baaien en meren met turkooisblauw water. Trakteer uzelf op een vakantie in deze indrukwekkende regio. Neem contact op voor meer informatie en laat u verrassen door de cultuur en natuur van Bosnië-Herzegovina.