Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie in Kroatië: verliefd worden op de mediterrane schoonheid

Een onvergetelijke vakantie in Kroatië brengt u naar betoverende kustplaatsen als Dubrovnik, Split en Trogir, historische gebouwen als het Paleis van Diocletianus en natuurschoon als Plitvicemeren en het Krka National Park. De circa 1.000 eilanden van de Adriatische Zee, UNESCO Werelderfgoedlocaties en bloeiende wijncultuur zorgen ervoor dat uw nieuwsgierigheid ruimschoots wordt beloond. Wedden dat u ook verliefd wordt op de mediterrane schoonheid van het Balkanland? Met World Experts komt u op de mooiste, onontdekte plaatsen.Toon

14-Daagse rondreis Balkan Caleidoscoop

  • Kronkelende rivieren, idyllische baaien, meren met helderblauw en turquoise water
  • Hippe steden met een boeiende geschiedenis
  • Nog vele onontdekte plaatsen weg van de massa
  • Moskeeën, kerken, kathedralen en kloosters, een mooie mix van oost en west

Er was een tijd waarin mensen zeiden dat de Balkan het 'kruitvat van Europa " is. Inderdaad staat de geschiedenis hier vol met plotselinge uitbarstingen van het gepassioneerde volk. Oorlogen gaan voorbij en nu kunnen we tijdens een rondreis in de Balkan genieten van de mooie eigenschappen van de zonnige zijde van de Ba ...(lees meer) lkan: mooie en ongerepte natuur, oude kloosters en gezellige steden. Dit is de plaats waar Europa het Oosten ontmoet, waar christenen en moslims eeuwenlang naast elkaar hebben gewoond en waar oude tradities samengaan met het ritme van de 21e eeuw. Tijdens deze internationale groepsreis door de Balkan komt u in 8 landen; Bulgarije, Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro, Kosovo, Albanië en Noord-Macedonië.

...(inklappen)

Afwisselende vakantie in Kroatië langs de Adriatische Zee

Wie aan een vakantie in Kroatië denkt, ziet in gedachten de bijna 2.000 kilometer lange kust langs de Adriatische Zee met zijn turquoise water en witte zandstranden. Van de duizend eilanden zijn Rab en Brac met het witte kalksteen de bekendste. National Park Krka maakt indruk met de zeven watervallen en verborgen paadjes, net als met de oude vestingruïnes, molens en kloosters als het veertiende-eeuwse Franciscaner klooster in Dubrovnik.

National Park Plitvicemeren heeft de status van UNESCO Werelderfgoed en behoort evenals de Blauwe Grot op het eiland Bisevo tot de belangrijke bezienswaardigheden van Kroatië. Bezoek ook de Jama Baredine. Deze druipsteengrot is een natuurwonder. Alleen al vanwege het bekroonde Zee-orgel is de stad Zadat een bezoekje waard. Het geluid wordt geproduceerd door de beweging van golven.


World Experts kent alle hotspots van Kroatië

World Experts kent als specialist in bijzondere rondreizen door Kroatië alle hotspots. De kathedraal van de Hemelvaart is een van de meest geliefde attracties van Zagreb. De Kroatische hoofdstad betovert met historische gebouwen als het National Theater, een botanische tuin en diverse openluchtmarkten. De kerk in Zadar wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende voorbeelden van vroeg-Byzantijnse architectuur.

In Dubrovnik treedt u in de voetsporen van de tv-serie Game of Thrones. De intacte oude binnenstad behoort sinds 1979 tot het werelderfgoed. De synagoge in de havenstad is de op-één-na oudste van Europa. Op uw vakantie in Kroatië mag een trip naar het Paleis van Diocletianus in Split niet ontbreken. Het is een van de best bewaarde paleizen ter wereld. De Marco Polo-toren van Korcula heeft een grote historische betekenis. Er wordt aangenomen dat de beroemde ontdekkingsreiziger hier geboren is.


Reizen naar Kroatië combineren met andere Balkanlanden

World Experts verzorgt zowel groepsreizen als individuele reizen naar Kroatië. Naast zon en strand zijn er volop cultuurschatten, historische architectuur en volkstradities te ontdekken. Beleef momenten van verwondering in dit Balkanland. U kunt zich louter richten op een vakantie in Kroatië, of kiezen voor een rondreis door meerdere Balkanlanden, specifiek Kroatië, Bulgarije, Servië, Bosnië-Herzegovina, Kosovo, Montenegro, Albanië en Noord-Macedonië.


Groepsreis naar Kroatië met aandacht voor de couleur locale

Wilt u een groepsreis naar Kroatië beleven? World Experts zorgt voor een uitgestippelde route langs de mooiste plekken, uitstekende gidsen, transfers, vervoer ter plaatse en accommodaties. Er is aandacht voor de couleur locale. Op uw verzoek werken wij graag een op maat gemaakte reis naar Kroatië uit. Het is een van de meest onderschatte bestemmingen in Europa. Neem contact op en wij gaan voor u aan de slag voor een Kroatië-vakantie met mediterrane flair en een rauwe Balkan-tint.