Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Laat u betoveren tijdens een vakantie in Mongolië

Mongolië is het meest dunbevolkte land ter wereld, dat de aandacht trekt door de prachtige, ongerepte landschappen en de rijke cultuur. In het noorden de toendra’s met uitgestrekte bossen, in het centrum het beroemde steppenlandschap met omvangrijke valleien en kuddes paarden en in het zuiden de Gobi-woestijn met zijn typische woestijnlandschap. Laat u tijdens een vakantie in Mongolië betoveren en ervaar de nalatenschap van Dzjengis Khan, de leider van het Mongoolse Rijk in de 12e eeuw.


Toon

15-Daagse Nederlandstalige rondreis Mongolië

  • Kennismaking met nomadische cultuur
  • Onaangetast door het modern leven
  • De schoonheid van het seizoen
  • Comfortabel vervoer met chauffeur en tóch alle vrijheid

Het eindeloze grasland en de woestijnsteppe van Mongolië vormen een spectaculaire achtergrond voor de kleine ronde gers van nomadenfamilies die soms alleen en soms met enkele anderen door het land trekken. Tijdens deze bijzondere rondreis bezoeken wij de regio ten zuiden van hoofdstad Ulaanbaatar, die gedomineerd wordt doo ...(lees meer) r de Gobi woestijn. Met comfortabele jeeps in kleine groepen ontdekken wij de bergkloven, graslanden en lavaformaties die het uitgestrekte land opvallend gevarieerd maken.

...(inklappen)

16-Daagse Nederlandstalige rondreis Mongolië inclusief Naadam festival

  • Vertrek in juni met bezoek aan Nadaamfestival
  • Ongekende diversiteit en schoonheid van de natuur
  • Verblijf in de beste joertenkampen met echte bedden
  • Nomadische bevolking en cultuur

WorldExperts neemt u mee naar het grootste festival van Mongolië: Naadam! Het eindeloze grasland en de woestijnsteppe van Mongolië vormen een spectaculaire achtergrond voor de kleine ronde gers van nomadenfamilies die soms alleen en soms met enkele anderen door het land trekken. Eens per jaar trekken de nomaden naar U ...(lees meer) laanbaatar of kleine nederzettingen om daar hun trots van het sterke Mongoolse volk te vieren met traditionele sporten. Tijdens deze bijzondere rondreis bezoeken wij met comfortabele jeeps de regio ten zuiden van hoofdstad Ulaanbaatar, waar bergkloven, graslanden en lavaformaties laten zien dat het uitgestrekte land opvallend gevarieerd is. Na 10 dagen in de natuur keren wij terug naar de hoofdstad om de verschillende disciplines van het Naadam festival bij te wonen. Een unieke belevenis!

...(inklappen)

Vakantie in Mongolië: de fantastische Gobi-woestijn verkennen

Een vakantie in Mongolië geeft u de kans om de Gobi-woestijn te verkennen. Het is een verrassend divers gebied, met kale berglandschappen, zoutmeren, steppen en zandduinen die de oversteek tot een onvergetelijke ervaring maken. De legendarische Zijderoute leidde langs de woestijn en er zijn skeletten van dinosaurussen gevonden, die worden tentoongesteld in het door zijn enorme collectie fossielen wereldberoemde Natuurhistorisch museum in de hoofdstad Ulaanbaatar.

Ulaanbaatar inspireert met een opwindende mix van traditie (boeddhistische tempels en historische paleizen) en moderniteit (winkelcentra en architectuur). Op het Dzjengis Khan-plein treft u een groot standbeeld van de vroegere leider, natuurlijk te paard. Het Gandan Khiid-klooster, winterpaleis van Bogd Khan, Zeisan monument en National Museum mag u ook niet missen.

Een reis naar Mongolië is een avontuur

Een reis naar Mongolië is een avontuur. World Experts brengt u bij de vele overblijfselen van het voormalige Mongoolse Rijk. Bezoek de steden Erdenet, Darkan, Choibalsan en de Orkhon-vallei. Wat te denken van Karakorum, de voormalige, 13e-eeuwse hoofdstad met ruïnes die deel uitmaken van het UNESCO Werelderfgoed? Het Altai-gebergte is een eldorado voor bergfans. In het Gobi-Gurvansaikhan National Park ontdekt u enorme zandduinen én een ijzige vallei. Uvs Nuur, het grootste meer van Mongolië, is het leefgebied van sneeuwluipaarden en poolkatten.

Uitgestippelde rondreizen door Mongolië

World Experts biedt uitgestippelde rondreizen naar Mongolië aan, waarbij u ook het fameuze Naadam-festival kunt bezoeken. Dit is het grootste evenement in het land voor het behoud van de traditionele Mongoolse cultuur. U maakt kennis met de onaangetaste, oude nomadencultuur en de diversiteit en de schoonheid van de seizoenen. De couleur locale staat centraal. U verblijft in de beste joertenkampen met echte bedden, u geniet van comfortabel vervoer met chauffeur en u ervaart alle vrijheid op uw rondreis door Mongolië.

Reis naar Mongolië combineren met een bezoek aan China

U kunt een reis naar Mongolië ook combineren met een bezoek aan China, waar het land tot 1912 deel van uitmaakte. De bevolking van dit authentieke land leeft in harmonie met de natuur. Neem contact op voor een Mongolië-reis op maat, die uw avontuurlijke hart sneller laat kloppen.