Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Reizen naar Kazachstan - Plan uw vakantie met WorldExperts

Bekijk het aanbod van reizen naar Kazachstan bij WorldExperts. Een reis naar Kazachstan biedt u twee belangrijke en moderne steden zoals Almaty en Nur-Sultan, maar ook prachtige en diverse natuur. World Experts heeft individuele reizen naar Kazachstan maar ook een groepsreis Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan en Turkmenistan, een reis door Centraal-Azië. Bekijk dus snel ons aanbod van Kazachstan reizen.Toon

11-Daagse Nederlandstalige rondreis Kazachstan

 • Futuristische gebouwen van Norman Foster in Nur-Sultan
 • Bezoek aan de verbluffende Charyn Canyon
 • Verblijf aan het idyllische Kolsai bergmeer
 • Volg de sporen van de zijderoute in Shymkent

Kazachstan behoort tot de grootste landen ter wereld en is vooralsnog een relatief onbekende reisbestemming. Hoewel het land bekend staat om de eindeloze steppen die het landschap domineren, geldt dit niet voor het zuidoostelijke deel van het land, waar het prachtige landschap varieert van zandduinen tot gletsjermeren. We begin ...(lees meer) nen deze rondreis in de nieuwe stad Astana. Deze moderne hoofdstad kan als etalage worden gezien voor moderne, uitdagende architectuur. Vervolgens vliegen we naar het zuiden voor een bezoek aan het historische Turkestan, 1 van de belangrijkste steden op de historische Zijderoute. Het tweede gedeelte van deze reis staat in het teken van Almaty en de schitterende afwisselende natuur in Altyn Emel, de Charyn Canyon en Kolsai meren. Kortom, Kazachstan is een verrassende vakantiebestemming.

...(inklappen)

19-Daagse geheel verzorgde rondreis Centraal-Azië

 • Marmeren gebouwen in Ashgabat
 • De indrukwekkende gaskrater van Darwaza
 • Karavaansteden zoals Khiva, Bukhara en Samarkand
 • Bezoek aan de verbluffende Charyn Canyon

Een complete reis door het hart van de zijderoutes, Centraal-Azië, waar de exclusieve zijde slechts 1 van de vele producten was die verhandeld werden. Handel en kennis gingen veelal samen en de volkeren die hier woonden en passeerden drukten een imponerend stempel op de wetenschap, filosofie, kunst, architectuur en religie ...(lees meer) . Deze 19-daagse rondreis omarmt de geschiedenis vanaf de eerste bewoners in Nissa, de bloedige maar cultureel hoogstaande heerschappij van Timoer Lenk tot de futuristische ontwikkeling van Ashgabat. We ervaren de enorme afstanden van de karavanen als we met ons comfortabele vervoer over de nu verharde wegen door de woestijn reizen waar nomaden nog altijd hun vee op de vruchtbare stukken laten grazen. Kortom, een reis die u laat ontdekken welke rijkdom deze regio heeft voortgebracht in de ontwikkeling van de mensheid.

...(inklappen)

14-Daagse luxe treinreis Oriënt Silk Star - Zijderoute – Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan.

 • 7 UNESCO-werelderfgoedlocaties (Nisa, Merw, Itchan Kala Khiva, Bukhara, Samarkand, Shakhrisabz, Turkestan)
 • Bezoek aan het indrukwekkende Registan plein
 • Comfortabele privétrein met 5 verschillende categorieën
 • Opgravingen van de oude stad Afrosiyob

Deze reis per luxetrein maakt u vertrouwd met de vele culturen langs de legendarische zijderoute en talloze plaatsen die geschiedenis hebben geschreven, waaronder niet minder dan 7 UNESCO-werelderfgoed locaties. Deze Centraal-Aziatische landen strekken zich uit van de Kaspische Zee tot het Tien Shan-gebergte en hebben een rijke ...(lees meer) geschiedenis die u kunt opsnuiven tijdens deze indrukwekkende reis per privétrein. 

...(inklappen)

Reizen naar Kazachstan: een land vol tegenstellingen

Kazachstan is een land vol tegenstellingen, dat nog een relatief onbekende reisbestemming is. World Experts zet de deur wijd open voor een individuele rondreis of groepsreis naar dit negende grootste land ter wereld. De bijzondere reizen naar Kazachstan brengen u langs eindeloze steppen, zandduinen, gletsjermeren, de steden Astana en Almaty, de afwisselende natuur in Altyn Emel, de Charyn Canyon, Kolsai meren en Turkestan, één van de belangrijkste steden op de historische Zijderoute.

Reizen Kazachstan, met start in Astana of Almaty

Het dunbevolkte Kazachstan is ongeveer tachtig maal zo groot als Nederland, maar heeft met circa 19 miljoen inwoners vrijwel evenveel inwoners als Nederland. Kazachstan ligt grotendeel in Azië en voor een klein deel in Europa. Het veilige, onafhankelijke land met een westerse oriëntatie grenst aan China, Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan, Rusland en de Kaspische Zee.

De rondreis begint in Astana of in de meest mondaine stad van Centraal-Azië Almaty, dat schitterend gelegen is aan de voet van het Alatau-gebergte. Almaty draagt nog een Sovjetstempel, met parade-brede boulevards, classicistische architectuur en veel parken. De Zenkov kathedraal en Nikolaas kathedraal dateren uit de tsarentijd en zijn ook een bezoek waard.

Een Kazachstan-reis op maat laten maken

U kunt bij World Experts een reis naar Kazachstan op maat laten maken. Er zijn hoogtepunten genoeg om te ontdekken, zoals de 5.000 rotstekeningen uit de Bronstijd en IJzertijd in de Tamgaly Gorge. Deze kloof staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Of wandel door de Valley of Castles in het Charyn Canyon Nationaal Park. Ook wel de kleine broer van de Grand Canyon genoemd. Bewonder de architectonische hoogstandjes in Noersoeltan, specifiek de 150 meter hoge, transparante tent (Khan Shatyr-gebouw) die meteen in het oog springt.

Vakantie Kazachstan: individuele rondreis of groepsrondreis

World Experts regelt bij een individuele vakantie Kazachstan een chauffeur en legt de hotels vast, zodat u onbezorgd en in uw eigen tempo van uw rondreis kunt genieten. Tijdens een groepsreis Kazachstan bouwt u herinneringen voor altijd op vanwege de ongekende diversiteit van natuurschoon, de cultuur en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Bekijk tijdens uw vakantie Kazachstan de futuristische gebouwen van Norman Foster in Nur-Sultan, wandel naar het surrealistische Kaindy meer, volg de sporen van de Zijderoute in Shymkent en bezoek de wereldberoemde Baikonur Cosmodrome in de Kazachstaanse steppen, het belangrijkste startpunt voor internationale ruimtevaart.

Rondreizen Kazachstan met een kleinschalig karakter

Kom meer te weten over de rondreizen Kazachstan en neem contact op met World Experts, dat specialist is in bijzondere reizen met een kleinschalig karakter en persoonlijke service naar nog relatief onontdekte landen. De weg naar Kazachstan ligt voor u open.