Verfijn uw reis

Soort reis
Land
Ethiopië Reizen - De oorsprong van de Blauwe Nijl

Het mooie van reizen is andere culturen ontdekken. Tijdens een rondreis door Ethiopië bent u er zeker van dat u naast de verschillende landschappen, tribale volkeren en religies de diverse culturen leert kennen. Een reis door dit Oost-Afrikaanse land staat tevens garant voor een kennismaking met de fascinerende natuur en de meest exotische dieren/ 
Het noorden van Ethiopië wordt gedomineerd door het Simiengebergte en het Christelijke geloof. Bekend in deze regio zijn de eeuwenoude rotskerken van de Orthodoxe Christenen, zoals de kerken in het dorpje Lalibela. Laat je onderdompelen door de wierrook en wees getuige van de mystieke sfeer die hier hangt. 
 
Kom oog in oog te staan met de bron van de Blauwe Nijl en dit op een van de eilanden van het Tanameer.
 
De Omovallei is in het zuiden van Ethiopië gelegen en is één van de regio’s met tal van stammen met telkens een eigen cultuur en tradities. De semi-nomaden van dit gebied leven een eenvoudig bestaan waarbij landbouw en veeteelt de grootste inkomstenbron zijn. Maak kennis met de Tsemay, Dorze of Mursi. Bezoek zeker de dorpen Turmi en Key Afar, waar de wekelijkse markt een onmisbaar aspect van uw reis is. 

Welkom in Ethiopië.
 
 


Toon

24-Daagse individuele rondreis Ethiopië

  • Ontdek de rotskerken van Lalibela
  • Ontmoet de verschillende stammen van de Omo vallei
  • Complete rondreis met zowel het noorden als zuiden van Ethiopië
  • De prachtige flora en fauna in de Bale Mountains

Ethiopië behoort tot de mooiste landen van Afrika en de landschappen zijn episch in omvang en schoonheid. Hier kun je een wandeling maken op 2900 meter boven zeeniveau maar ook een bezoek brengen aan de laagste plek op het Afrikaanse continent, de Danakil-depressie. Daartussen liggen weelderige hooglanden en opwindende woesti ...(lees meer) jnen, duizelingwekkende ravijnen en uitgestrekte savannes, betoverende meren en de bron van de Blauwe Nijl.  En in deze bijzondere natuur leven veel diersoorten waarvan een aantal endemisch zijn. 

Door de eeuwen heen heeft Ethiopië zich met succes verzet tegen het Europese kolonialisme en hierdoor heeft het veel van zijn culturele identiteit behouden. De vele stammen in de Omo-vallei zijn hier een prachtig voorbeeld van. Het land kent 9 sites van UNESCO Werelderfgoed waarvan de rotskerken in Lalibela wellicht de bekendste zijn. Deze complete rondreis laat u kennismaken met dit prachtige diverse land en is, zoals onze andere individuele reizen, op maat voor u aan te passen.  ...(inklappen)