Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie in Letland: puur natuur en art nouveau-architectuur

Kies voor een vakantie naar Letland en stap in een divers landschap met dichte bossen, brullende watervallen en glooiende heuvels. De circa 500 kilometer lange Oostzeekust nodigt uit met eenzame stranden, verborgen baaien en zilte lucht. De bruisende hoofdstad Riga heeft de grootste verscheidenheid aan art nouveau-architectuur van Europa. Letland ligt in het hart van de Baltische staten, dat u het beste kunt verkennen tijdens een fly-drive, individuele reis of groepsreis met de specialisten van World Experts.


Toon

15-Daagse fly-drive door de Baltische Staten

  • Complete rondreis op eigen tempo
  • Het UNESCO werelderfgoed van Tallinn, Riga en Vilnius
  • Kennismaking met Baltische kuuroordtraditie
  • Bezoek aan de unieke Koerse Schoorwal

Estland, Letland en Litouwen zijn de kleine landen ten oosten van de Oostzee en worden vaak samen de Baltische Staten genoemd. Met deze autorondreis ontdekt u de groene, vrij vlakke landen die uiterlijk veel op elkaar lijken maar ieder een eigen taal en cultuur hebben. Het middeleeuwse Tallinn, de oude Hanzestad Riga en het bar ...(lees meer) okke Vilnius zijn gezellige steden waar veel te zien is. Verder zorgen de middeleeuwse stadjes, nationale parken, historisch erfgoed en lange zandstranden voor veel afwisseling. Tijdens deze individuele rondreis kunt u stoppen waar u wilt en WorldExperts zorgt voor uw huurauto en comfortabele overnachtingen. De gemoedelijke bevolking en het actieve buitenleven maken uw vakantie compleet.

...(inklappen)

Vakantie naar Letland: het Parijs van het Oosten

Letland grenst in het noorden aan Estland, in het oosten aan Rusland, in het zuiden aan Litouwen en Wit-Rusland en in het westen aan de Oostzee. De kosmopolitische hoofdstad Riga was in 2014 de Culturele hoofdstad van Europa. Het wordt ook wel het ꞌParijs van het Oostenꞌ genoemd vanwege de prachtige boulevards en talloze parken.

De oude Hanzestad met zijn idyllische historische centrum, middeleeuwse ordekastelen en barokke paleizen heeft een magische aantrekkingskracht. De vele romantische art nouveau-huizen in Riga en het beroemde Huis van de Mee-eters zijn zeker een bezoek waard. U ziet invloeden uit de Duitse, Russische, Poolse en Letse cultuur.

Een uitgestippelde reis naar Letland, naar uw wensen

Een reis naar Letland is een aanrader vanwege de mix van cultuur en natuur. De stad Sigulda met zijn kastelen en Gutmann’s Cave mag je niet missen. Ook het Gauja National Park met de sprookjesachtige vallei van de Gauja-rivier is een hoogtepunt. Letland is een paradijs voor fietsers en wandelaars, met bijzondere plekken als het Latgalische merengebied, het Kraslava-gebied en het Slitere-reservaat. World Experts zorgt voor een uitgestippelde rondreis door Letland, volledig afgestemd op uw wensen.

Individueel of met een groep reizen naar Letland

World Experts verzorgt als specialist in verre, bijzondere bestemmingen reizen naar Letland op maat. Tijdens een fly-drive ontdekt u op eigen tempo in een huurauto de natuur en het cultureel erfgoed van Letland, mogelijk in combinatie met de andere Baltische staten Estland en Litouwen. U kunt zelfs een kijkje in de buurlanden Polen en Finland nemen. Of kies voor een kleinschalige groepsreis naar Letland of alle Baltische Staten met Nederlandstalige gids.

Rondreis door Letland: een land vol contrasten

Op uw rondreis door Letland doorkruist u een land vol contrasten. In Letland komen zowel natuur-en outdoorliefhebbers als geïnteresseerden in geschiedenis en cultuur aan hun trekken. World Experts heeft Letland-reizen voor elke smaak. Neem gerust contact op en u krijgt de benodigde informatie en persoonlijk advies voor een geweldige vakantie in Letland.