Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie in Polen: unieke historie en ongerepte natuur

Met een vakantie in Polen verbaast u zich over de unieke geschiedenis, ongerepte natuur, prachtige architectonische steden, religieuze tradities en gastvrije bevolking. World Experts laat u tijdens een groepsreis, fly-drive of individuele reis naar Polen kennismaken met de diverse landschappen, zoals de Oostzeekust, het diepblauwe merengebied van Mazurië, het schilderachtige bos- en moerasgebied van Zakret, de oerbossen en Koerse Schoorwal. De natuur vormt een mooi contrast met de oude steden Warschau, Gdansk, Wroclaw, Krakau, Lodz en Frauenburg.Toon

8-Daagse fly-drive door Polen

 • Korte kennismaking met mooi Polen
 • Gdansk, Warschau, Krakau - Werelderfgoed UNESCO
 • Masuria, land van de 1000 meren

Ontdek tijdens deze autoreis door Polen de mooiste plekjes van dit land. Vanuit de mooie havenstad Gdansk  rijdt u via de natuurpracht van het Mazurische meren naar Warschau. De hoofdstad van Polen is na de Tweede Wereldoorlog gerestaureerd naar originele staat. Laat je betoveren door Krakau, vaak beschouwd als de mooiste ...(lees meer) stad van het land. Tijdens deze fly-drive reis kunt u alles op uw eigen tempo bezoeken, terwijl de overnachtingen in Polen zijn geregeld.

...(inklappen)

15-Daagse fly-drive door Polen

 • Op eigen tempo door het afwisselende Polen
 • Krakau, de mooiste stad van Polen
 • Maak kennis met het oerbos van Bialowieza Nationaal Park
 • Herbouwd Warschau - Werelderfgoed UNESCO

Tijdens deze autoreis maakt u kennis met Polen, een land met diverse culturen waarvan de Russische en Oostenrijkse invloeden nog zichtbaar zijn. U start in de hoofdstad Warschau waar u de architectuur uit diverse tijden kan bewonderen of wandelen door een van de vele parken. Via verschillende hoogtepunten van Polen eindigt u in ...(lees meer) de levendige havenstad Gdansk. We verzorgen tijdens deze autovakantie Polen uw verblijf en de huurauto. U kunt op eigen tempo de dag invullen.

...(inklappen)

21-Daagse autoreis langs de Poolse en Baltische Barnsteenroute

 • Op zoek naar barnsteen
 • Bezoek de culturele steden aan de Oostzee
 • Unieke reisroute
 • Levendig geschiedenisboek en culturele rijkdom

De ‘Barnsteen Route’ was de oude handelsroute van de Oostzee/ Baltische Zee naar Zuid-Europa voor het vervoer van het ‘goud van het noorden’, zoals barnsteen vroeger ook wel genoemd werd. De regio staat bekend om de hoge kwaliteit van dit bijzondere gesteente. Tijdens deze autoreis reist u in de voetspor ...(lees meer) en van de handelaren en bezoekt u de oude handelssteden aan de kust. U reist met uw eigen auto naar de bestemmingen en ontdekt de schatten van de Barnsteenroute terwijl de accommodaties voor u geregeld zijn.

...(inklappen)

11-Daagse rondreis "Langs de schatten van Polen"

 • Levendig geschiedenisboek en culturele rijkdom
 • Combinatie van natuur en cultuur
 • Krakau, de mooiste stad van Polen
 • Indrukwekkend Auschwitz

Onze 11-daagse rondreis voert u langs het culturele erfgoed van Polen. Het land is een levend geschiedenisboek dat geschreven is door de eerste stammen, middeleeuwse koningen, de Katholieken en de Pruisen en tegelijk Byzantijnse, Ottomaannse en Russische invloeden kent. Sinds de onafhankelijkheid in 1991 is het land getransform ...(lees meer) eerd naar een moderne samenleving met gezellige steden en een rustig platteland waar kunst en cultuur hoog in het vaandel staan. Deze groepreis neemt u mee naar o.a. de levendige hoofdstad Warschau, het prachtige Krakau, het rustige platteland  en het indrukwekkende concentratiekamp Auschwitz.

...(inklappen)

Uw vakantie in Polen begint in hoofdstad Warschau

Uw vakantie in Polen begint meestal in de hoofdstad Warschau. Het oude centrum is na de Tweede Wereldoorlog schitterend herbouwd en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bezoek het koninklijk kasteel, het Lazienski-park, het Monument voor de helden van het getto van Warschau en het Museum van de geschiedenis van de Poolse Joden.

De voormalige koningsstad Krakau inspireert met een schat aan historische gebouwen en pleinen uit de middeleeuwen, renaissance, barok en art-nouveau. De Rynek Glowny is het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Ten zuiden van de oude stad rijst de Wawel-heuvel op, een historische plaats van aanbidding. Nabij Krakau ligt de Wieliczka-zoutmijn, een van de beroemdste ter wereld. De kapel van St. Kinga is een van de parels van de zoutmijn. Vanuit Krakau kunt u een gedenkwaardig bezoek brengen aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau.

Reis door Polen langs diverse werelderfgoedlocaties

Warschau was de thuisstad van Frédéric Chopin, maar de wereldberoemde componist van de 19e eeuw is geboren in Zelazowa Wola, dat voor klassieke-muziekliefhebbers een bedevaartsoord is. U kunt op uw rondreis door Polen het Chopin-museum bewonderen. Lodz was het centrum van de industrie. In Wroclaw wachten bezienswaardigheden als de Centennial Hall (werelderfgoed), het kathedraaleiland en het nabije Reuzengebergte op u.

Een van de trekpleisters voor een vakantie in Polen, zijn de vermaarde Haken-terrassen in Szczecin, met de grote trappen, fonteinen en torens. Verken de meer dan duizend jaar oude Hanzestad Gdansk en bekijk de oude vestingwerken, verdedigingsmuren, poorten en herenhuizen van de stad. De havenstad aan de Baltische kust heeft een belangrijke rol gespeeld in de uiteindelijke val van het communistische Oostblok. Vergeet niet het kasteelcomplex van Marienburg, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en een van de grootste bakstenen gebouwen van Europa is.

Rondreis door Polen langs adembenemende natuurlandschappen

Het adembenemende natuurlandschap van Mazurië lijkt zo uit een prentenboek afkomstig, met zwarte wouden, glooiende heuvels, uitgestrekte heidevelden, dromerige dorpjes, kristalheldere rivieren en ruim 3.000 meren. Het Tatra National Park is een wandelparadijs. Uw rondreis door Polen voert ook door Bialowieza, een van de laatste oerbossen van Europa. Biebrza National Park is het grootste natuurparadijs van Polen, met bijna 1.000 plantensoorten bijna 300 vogelsoorten. De flora en fauna in Pieniny National Park is ook een lust voor het oog.

Authentieke reizen naar Polen op maat

World Experts verzorgt als specialist in bijzondere reizen naar Polen een reis op maat. U kunt individueel met een huurauto de schatten van het land ontdekken. Of met een groep gelijkgestemden op pad gaan en samen herinneringen maken. U krijgt een authentieke reisroute, met comfortabel vervoer en accommodaties en deskundige gidsen. Desgewenst kunt u een vakantie in Polen combineren met een bezoek aan één of meer Baltische staten. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.