Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Rondreis door Bulgarije brengt alle schoonheid van de Balkan

Met een rondreis Bulgarije wacht alle schoonheid van de Balkan op u. Het Zuidoost-Europese land is het land van rozen en de bakermat van het Cyrillische alfabet. Het land waar witte steden zich uitstrekken aan de Zwarte Zee, waar bossen overgaan in zandstranden en waar in de middeleeuwse steden in de bergen verhalen van koningen en heiligen zijn op te halen. Laat u verrassen tijdens een fascinerende en afwisselende individuele reis of groepsreis Bulgarije van World Experts.Toon

15-Daagse fly-drive door Bulgarije

 • Veliko Tarnovo, de oude hoofdstad van Bulgarije
 • Ontdek een van de oudste Europese steden: Plovdiv
 • De beroemde kloosters Rila en Rohzen
 • Speurtocht naar verborgen erfgoed

Ontdek Bulgarije op eigen tempo tijdens deze fly-drive reis door Bulgarije. WorldExperts regelt voor u de overnachtingen, huurauto en desgewenst de vliegreis. De route van deze 15-daagse autovakantie Bulgarije brengt u naar historische stadjes, kleurrijke kloosters, charmante bergdorpen, mooie uitzichtpunten, UNESCO Werelderfgo ...(lees meer) ed en de bekende Zwarte Zeekust.

...(inklappen)

12-Daagse wandel en cultuurreis in de Rhodopen

 • Op ontdekking onder leiding van deskundige gidsen
 • Weg van de massa
 • Combinatie van natuur en cultuur
 • Het wereldberoemde 10e-eeuwse Rilaklooster

Tijdens deze cultuur- en wandelreis in Bulgarije maakt u kennis met de vele facetten van de Rhodopen in zuidwest Bulgarije. Wij wandelen door ongerepte natuur, bezoeken historische steden, kleine dorpjes, eeuwenoude kloosters en kerkjes en proeven van lokale specialiteiten en goede wijnen. Enkele van de hoogtepunten tijdens dez ...(lees meer) e reis zijn: het bezoek aan de mooie oude stad Plovdiv en de prachtige kloosters van Bachkovo en Rila. Wandelingen langs watervallen, kloven en rivieren.

...(inklappen)

12-Daagse Nederlandstalige rondreis Bulgarije

 • Veliko Tarnovo, de oude hoofdstad van Bulgarije
 • Plovdiv met zijn bewogen geschiedenis
 • Bezoek aan de rozenvallei
 • De beroemde kloosters Rila en Rohzen

In deze 12-daagse rondreis Bulgarije ontdekt u onder leiding van onze Nederlandstalige gids de verborgen schatten, prachtige natuur, bijzondere tradities en het lekkere eten van Bulgarije. De mysterieuze Thraciërs, de sterke Romeinen en de machtige Ottomanen hebben allen hun sporen achtergelaten. De Bulgaren zijn trots op ...(lees meer) de rijke cultuur en de zwaarbevochten vrijheid. Wij nemen u tijdens deze groepsreis Bulgarije o.a. mee naar de prachtige tsarenstad Veliko Turnovo, het historische Plovdiv en het kleurrijke stadje Koprivshtitsa. Uiteraard mag een bezoek aan het wereldberoemde Rila klooster niet ontbreken!  

...(inklappen)

14-Daagse rondreis Balkan Caleidoscoop

 • Kronkelende rivieren, idyllische baaien, meren met helderblauw en turquoise water
 • Hippe steden met een boeiende geschiedenis
 • Nog vele onontdekte plaatsen weg van de massa
 • Moskeeën, kerken, kathedralen en kloosters, een mooie mix van oost en west

Er was een tijd waarin mensen zeiden dat de Balkan het 'kruitvat van Europa " is. Inderdaad staat de geschiedenis hier vol met plotselinge uitbarstingen van het gepassioneerde volk. Oorlogen gaan voorbij en nu kunnen we tijdens een rondreis in de Balkan genieten van de mooie eigenschappen van de zonnige zijde van de Ba ...(lees meer) lkan: mooie en ongerepte natuur, oude kloosters en gezellige steden. Dit is de plaats waar Europa het Oosten ontmoet, waar christenen en moslims eeuwenlang naast elkaar hebben gewoond en waar oude tradities samengaan met het ritme van de 21e eeuw. Tijdens deze internationale groepsreis door de Balkan komt u in 8 landen; Bulgarije, Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro, Kosovo, Albanië en Noord-Macedonië.

...(inklappen)

12-Daagse Nederlandstalige rozenreis door Bulgarije

 • De bekende tombe van Kazanlak
 • Ontdek een van de oudste Europese steden: Plovdiv
 • Bezoek aan meerdere UNESCO werelderfgoed monumenten
 • Geniet een dag mee van het rozenfeest!

In deze 12-daagse Nederlandstalige groepsreis Bulgarije ontdekt u de fascinerende geschiedenis van het land. De mysterieuze Thraciërs, de sterke Romeinen en de machtige Ottomanen hebben allen hun sporen achtergelaten in een landschap van bergen en vruchtbare valleien De Bulgaren zijn trots op de rijke cultuur en de zwaarbe ...(lees meer) vochten vrijheid. Trots is men ook op de rozenolie, het bekendste exportproduct van Bulgarije. Het Rozenfestival, als afsluiting van de rozenoogst, is wereldberoemd en een jaarlijks terugkerend evenement in Kazanlak. Tijdens het Rozenfeest plukken mannen en vrouwen in traditionele kostuums de rozen, zijn er markten, tentoonstellingen en parades. Er wordt gedanst, gedronken, gegeten en gezongen. De wens van iedere jonge vrouw is om tot Rozenkoningin te worden gekroond. Met deze unieke reis beleeft u dit bijzondere Rozenfestival en geniet u tegelijkertijd van het fascinerende erfgoed van Bulgarije.

...(inklappen)

12-Daagse privé rondreis urbex Bulgarije - verlaten ruïnes en buitenaardse monumenten

 • Sovjet nostalgie
 • Speurtocht naar verborgen erfgoed
 • Bezoek de bijzondere Devetashka grot
 • Unieke reisroute

Maak een reis door één van Europa’s oudste landen: Bulgarije. Tijdens deze rondreis verkent u oude beschavingen en wordt u verwonderd over de buitenaardse overblijfselen van een communistische utopie die nooit is ontstaan. Dompel uzelf onder in de rijke en vaak tragische geschiedenis van een land dat op de g ...(lees meer) rens tussen Europa en het Midden-Oosten staat, een land dat de opkomst en ondergang van drie historische Bulgaarse koninkrijken heeft meegemaakt. En bewonder de ondergewaardeerde architectonische meesterwerken die zijn gebouwd tijdens de communistische periode. Dwaal door de straten en markten van pittoreske oude steden, proef de lokale gerechten en bewonder de natuurlijke landschappen.

...(inklappen)

Rondreis Bulgarije langs veelzijdige culturele schatten

Bulgarije wordt omringd door Roemenië, Servië, Macedonië, Griekenland en Turkije. Aan de oostzijde ligt de Zwarte Zee met zijn geweldige stranden langs de bijna 400 kilometer lange kust en de bekende badplaatsen Sunny Beach en Golden Sands. Een bijzondere rondreis Bulgarije van World Experts laat de toeristische drukte links liggen en voert langs de veelzijdige culturele schatten van het land. Denk aan de oude hoofdstad en tsarenstad Veliko Tarnovo, de beroemde kloosters Rila en Rohzen, Plovdiv als een van de oudste Europese steden en de vermaarde tombe van Kazanlak.

Historische steden en idyllische landschappen wisselen af

Bulgarije overrompelt u met zijn historische steden en idyllische landschappen. De hoofdstad Sofia is een stad met vele gezichten, waar de Byzantijnse, Romeinse en Ottomaanse invloeden volop te zien zijn, evenals de sporen van het socialisme. Het Tolerantieplein en de Alexander Nevski kathedraal zijn zeker een bezoek waard. Ontdek Bulgarije op eigen tempo tijdens een individuele reis Bulgarije, waarbij World Experts de overnachtingen, huurauto en desgewenst vliegreis voor u regelt. Of geniet van een groepsreis met een klein gezelschap.

Reizen naar Bulgarije, het land van rozen

Op de onderscheidende reizen naar Bulgarije kunt u ook de orthodox-christelijke religie met zijn talloze kerkelijke feestdagen ervaren, zoals Orthodox Pasen. De Bulgaarse beschaving gaat terug tot het vijfde millennium voor Christus. Thracische grafheuvels en goudwerk uit de tweede eeuw voor Christus zijn talrijk in het land. De Bulgaren zijn trots op hun rijke cultuur en vrijheid. Bezoek de rozenvallei en beleef plezier op het rozenfeest. Rozenolie is het bekendste exportproduct van Bulgarije.

Op vakantie naar Bulgarije, een herinnering voor het leven

Een vakantie Bulgarije is een herinnering voor het leven. Tijdens uw individuele reis of groepsreis staat cultuur en natuur centraal. U ontmoet de hartelijke bevolking in dorpen, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Bulgarije is het hart van de Balkan en behoort tot de oudste landen van Europa. Alle reden om tijdens een rondreis Bulgarije dit land beter te leren kennen. Neem contact op met World Experts voor een vakantie waar u alles uithaalt.