9-Daagse begeleide fietsreis door Georgië
v.a. € 0 p.p.

9-Daagse begeleide fietsreis door Georgië

Het fascinerende Georgië ligt verscholen tussen de hoge bergtoppen van de Kaukasus, op de grens van Europa en Azië. De bergen en de glooiende wijnvelden zijn nooit ver weg van de traditionele dorpen met eeuwenoude kloosters en kerken. Met deze fietsreis maakt u op een ontspannen, actieve manier kennis met dit bijzondere land. Fietsexcursies worden afgewisseld met verplaatsingen per comfortabel transport zodat u in korte tijd veel van het land kan zien.

7 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende gids en lokale chauffeur
• Overnachtingen in comfortabele 3-sterrenhotels en guesthouses o.b.v. logies/ontbijt
• 5 x Diner
• Alle vervoer ter plaatse met airco + vervoer 4WD bagage gedurende de fietstocht
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
 
Exclusief
• Internationale vlucht. Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van uw vlucht.
• Fietshuur € 35,- p.p. per dag
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. (per 1 februari 2021)
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
• Overige maaltijden
 
Bijzonderheden
• Minimum aantal deelnemers: 2
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer informatie.
Dag 1 - 2 – Tbilisi
Vertrek naar Tbilisi. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel.
 
Dag 2 – Tbilisi 
Al in de middeleeuwen was Tbilisi een welvarend knooppunt op de handelsroutes tussen West- en Oost Transkaukasië. Tegenwoordig is Tbilisi een levendige en gezellige stad, gelegen in een vallei omgeven door prachtige bergen. Het is een multiculturele stad waar Georgisch-orthodox, Armeens- apostolische en rooms-katholieke kerken, een synagoge en een moskee op nog geen 5 minuten lopen van elkaar verwijderd zijn. Tbilisi, ook wel het Parijs van het oosten genoemd, is een zeer aangename mix van oost en west en trekt al sinds de oudheid vele bezoekers. Het is een goede mix van moderne en oude gebouwen. Tijdens de stadstour bewonderen we de hoogtepunten van de stad. 
 
Dag 3 – Tbilisi – Davind Gareja – Telavi (fietsafstand: 55km)
In de ochtend worden de fietsen afgeleverd bij het hotel en begint uw eerste rit tot aan Sagarejo, vanwaar u verder fietst tot aan het kloostercomplex van David Gareja, behorend tot de meest bijzondere monumenten van het land. Dit uit de 6e eeuw na Christus daterende complex ligt op een heuvel in een semi-woestijnlandschap en bestaat uit tientallen uit de rotsen gehouwen kapellen, woningen, kerken en kloosters. U kunt het Lavra klooster bezoeken waar nog altijd monniken wonen. Een wandeling van ongeveer 3 uur (heen en terug) brengt u naar het hoger gelegen Udano klooster van waar u een prachtig uitzicht hebt over de valleien van Azerbeidzjan. Per wagen rijdt u terug naar Telavi voor diner en overnachting in het guesthouse.
 
Dag 4 – Telavi – Ikalto – Alaverdi – Tsinandali – Telavi (fietsafstand: 40km)
Vandaag fietst u van Telavi eerst naar de lokale markt. Vervolgens  gaat de fietstocht verder naar het Ikalto klooster, het belangrijkste intellectuele centrum van Georgië in de 12e eeuw. De Academie van Ikalto trainde zijn studenten in theologie, retoriek, astronomie, filosofie en aardrijkskunde, maar ook in meer praktische vaardigheden zoals pottenbakken, metaalbewerking en wijnbouw. Volgens een legende studeerde de beroemde 12e-eeuwse Georgische dichter Rustaveli daar. Er zijn drie kerken op het terrein waarvan de belangrijkste kerk, de Khvtaeba (Heilige Geest) kerk, werd gebouwd in de 8e en 9e eeuw. In 1616 zetten de Perzische indringers geleid door Shah Abbas de Ikalto Academie in brand en het hield op te bestaan. Verder naar de Alaverdi kathedraal. Deze kathedraal is het 2e grootste religieuze gebouw van het land na de Heilige Drievuldigheid kerk in Tbilisi. Nadien gaat u per wagen verder naar Tsinandali waar u een bezoek brengt aan het museum en kan genieten van een glas wijn. Terug naar Telavi voor diner en overnachting.
 
Dag 5 – Telavi – Gudauri (fietsafstand: 40 km)
In de ochtend rijdt u van Telavi naar Gudauri via de Gombori pas. Vanaf de top van de pas gaat u per fiets tot aan het Ujarma fort. Vanaf dit fort uit de 5e eeuw heeft u een prachtig zicht over de omgeving. Hier zou de laatste koning van Georgië geleefd hebben en gestorven zijn. Verder per auto naar Gudauri, een wintersportplaats op een hoogte van 2.200 meter  voor diner en overnachting.
 
Dag 6 – Gudauri – Kazbegi (fietsafstand: 40 km)
Vandaag fietst u via de panoramische hoofdweg  van Gudauri tot Kazbegi, de centrumplaats van deze regio. Bij helder weer kunt u de gletsjer van de 5.047 meter hoge Mt. Kazbegi zien, 
Diner en overnachting in guesthouse.
 
Dag 7 – Kazbegi – Juta – Kazbegi (fietsafstand: 25 km)
De bestemming voor vandaag is het bergdorpje Juta. De inwoners van dit dorp leven nog op traditionele wijze en u zult zien dat ze hun oorspronkelijke cultuur en gewoontes hebben weten te behouden. Op de steilste berghellingen rondom het dorp zijn er akkers waarop aardappelen worden verbouwd. Vanuit het dorp ziet u de scherpe en besneeuwde pieken van Mt Chaukhebi (3.852 meter). Per wagen keert u terug naar het guesthouse in Kazbegi voor diner en overnachting. 
 
Dag 8 – Kazbegi – Tbilisi (fietsafstand: 7 km) 
Na het ontbijt fietst u in een mooie omgeving tot aan de Gergeti Drievuldigheidskathedraal, gelegen op een hoogte van 2.170 meter met prachtige uitzichten op de Kaukasus bergen en het stadje Kazbegi. Bij helder weer kunt u de gletsjer van Mt. Kazbegi zien. Wanneer u terug beneden bent, gaat u per wagen terug naar Tbilisi.
 
Dag 9 – Tbilisi
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts. 
 

 

 

Tijdens uw 9-Daagse begeleide fietsreis door Georgië verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Tbilisi - Hotel Astoria

Hotel Astoria
Dit klassieke hotel ligt nabij de funiculairevan Mtatsminda in het centrum van Tbilisi op 600 meter van het Vrijheidsplein en de Roestaveli Boulevard.

Faciliteiten:
Een grote pré van dit hotel is het zwembad dat een aangename verkoeling en ontspanning kan zijn na een warme zomerdag.Verder beschikt het hotel over o.a. een restaurant, conciërgedienst en gratis parkeergelegenheid voor gasten. In het hotel is wifi aanwezig.

Kamers:
De kamer beschikt over airconditioning, een balkon, een koelkast, een waterkoker en een flatscreen-tv met satellietzenders. De badkamer is uitgerust bad, toilet en haardroger.

 

Telavi - Guesthouse Leni

Guesthouse Leni
Dit kleinschalig guesthouse is centraal gelegen in Telavi en vormt de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. 
De gasten kunnen gratis gebruik maken van de parkeergelegenheid evenals wifi. 

In het restaurant worden dagelijks traditionele Georgische maaltijden geserveerd. 

De kamers zijn netjes ingericht, voorzien van een tv, airconditioning en eigen badkamer met douche en toilet. 

Gudauri - Hotel Gudauri Hut

Gudauri Hut Hotel

Het gezellige comfortabele hotel ligt in het centrum van Gudauri. 

 

Faciliteiten:

Er is een restaurant in traditionele Georgische stijl, bar, knusse kamer met open haard en een Russische banja.
Gratis parkeergelegenheid en wifi.


Kamers:

Vanuit elke kamer heeft u een schitterend uitzicht op de besneeuwde toppen van Gudauri. De kamers beschikken over een satelliet televisie en badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. 

Kazbegi - Guesthouse Diana

Guesthouse Diana
De accommodatie is een kleinschalig verblijf gelegen in Kazbegi. De gasten kunnen gratis gebruik maken van de parkeergelegenheid evenals wifi. De gastvrouw serveert traditionele Georgische maaltijden.

De kamers zijn klassiek ingericht, voorzien van een tv, airco, en eigen badkamer met douche en toilet. 

Algemeen
Georgiërs beschouwen hun land als een Europees land, hoewel het geografisch gezien grotendeels in Azië ligt. Het is immers toegelaten tot belangrijke Europese instellingen zoals de Raad van Europa en het mag ook meedoen aan de Europese evenementen. Oosterse elementen vindt u o.a. terug in de architectuur en het eten. Georgië valt op door haar diversiteit op een kleine oppervlakte. De bergen van de hoge Kaukasus die reiken tot 5000 meter staan in groot contrast met het subtropische laagland van de Zwarte Zee kust. Het oude centrum van de hoofdstad Tbilisi heeft een oosterse blik met nauwe straten en kleurrijke balkons terwijl op kleine afstand de gebouwen staan die denken aan de grandeur van het Russische Rijk. Net ver hiervandaan kunnen de liefhebbers van de socialistisch Sovjetbouwkunst hun hart ophalen. Buiten Tbilisi liggen de meer traditionele dorpen omringd door wijnvelden, lavaplateaus en steppegebied. De inwoners hebben een bourgondische levensstijl waarbij uitgebreide maaltijden, lekkere wijn en het samenzijn centraal staan. 
 
Ligging
Georgië is gelegen onder de rook van Rusland, waarmee het ook de langste noordelijke grens heeft. Deze grens wordt gevormd door het Hoge Kaukasusgebergte. Dit gebergte strekt zich uit tot aan de Zwarte Zee en heeft bergtoppen van 5000 meter hoog. In het zuiden van het land ligt de Kleine Kaukasus. Aan de andere kant van de noordelijke grens liggen de deelrepublieken Dagestan, Tsjetsjenië en Ingoesjetië. Een andere natuurlijke grens is de Zwarte Zee in het westen van het land, waar de stranden te vinden zijn. Aan de zuidelijke grens liggen Turkije en Armenië en in het oosten Azerbeidzjan. Meer dan de helft van het land ligt hoger dan 900 meter en ongeveer 40% van de oppervlakte is bedekt met bossen. In het oosten zijn juist weer de landbouwvelden en wijnregio’s te vinden. In totaal kent Georgië twaalf deelgebieden waarvan twee een autonome status hebben: Abchazië en Adzjarië. Daarnaast is er Zuid-Ossetië, welke ook niet langer meer toegankelijk is voor de Georgiërs net als Abchazië. Het land is ongeveer 2 keer zo groot als Nederland. 
 
Klimaat
Door de grote hoogteverschillen, variërend van zeeniveau tot bergpieken van meer dan 5.000 meter, kent Georgië een grote landschappelijke en klimatologische variatie. In de bergstreken is het in de zomer koel, maar aangenaam met temperaturen rond de 20 graden. In de winter kan de temperatuur echter dalen tot 
-30 graden. Aan de Zwarte Zee is het klimaat subtropisch met veel neerslag in de wintermaanden. In Tbilisi zijn de zomers warm. De beste reistijd voor Georgië is over het algemeen het voorjaar en najaar. Echter is het land ook goed te bezoeken in de zomer. 
 
Religie
Religie speelt een belangrijke rol in het leven van de Georgiërs en overal in het land ziet u kerken en kloosters. Na Armenië was Georgië het tweede land dat het christendom als staatsreligie aannam en de meeste inwoners zijn Georgisch-orthodox (ca. 65%). Georgië kent sinds 1991 de vrijheid van godsdienst en naast de christenen zijn er moslims en is er nog een kleine groep Joden. Men is trots op de multireligieuze samenleving en verwijst graag naar de hoofdstad Tbilisi waar een synagoge, een moskee, een Georgische basiliek, een Armeense kerk en een Zoroastrische Tempel in dezelfde wijk staan. 
 
Eten en drinken
Georgiërs houden van uitgebreid tafelen. Van walnoten, knoflook en aubergine worden de heerlijkste gerechten gemaakt. Koriander, dille en peterselie wordt ook vaak gebruikt in deze keuken. Op de Georgische tafel zal het altijd vol staan en voelt u zich dan ook niet bezwaard hierover. Een Georgische maaltijd begint met koude en warme hapjes en vervolgens komen de gerechten met lamsvlees, kalfsvlees of kip. Een bekend gerecht is Khatsjapoeri (een soort pizzadeeg gevuld met kaas), lobia (bonen en walnotensalade), pkali (spinaziebladeren gevuld met gehakt), khinkali (soort van ravioli) en nog veel meer. Vooral in Tbilisi is er een groot aanbod van restaurants en barretjes. In kleinere steden is dit beperkt, maar er is altijd een lokaal eethuisje te vinden dat Khatsjapoeri aanbiedt. 
 
Drinken:
Georgië is een wijnland bij uitstek. Tijdens de Sovjetperiode kwam zeventig procent van de wijnproductie uit Georgië. Kindschmareuli is een droge witte wijn. Gurdschani is iets zoeter van smaak. Akascheni (fruitig) en teliani (droog) zijn bekende rode wijnen. Bier is overal verkrijgbaar, o.a. de merken Argo en Kazbegi en rijstbier. Chacha is de nationaal gestookte sterke drank. Borjomi mineraalwater (met een enigszins zoutige smaak) is het bekendste mineraalwater in Georgië. Het water uit de kraan kun je beter niet drinken.
 
Elektriciteit
Georgië heeft 220 volt netspanning. In Georgië worden dezelfde stekkers gebruikt. Een verloop- of wereldstekker is niet nodig.
 
Tijdsverschil
In Georgië is het 2 uur later dan thuis. 
 
Taal
De landstaal in Georgië is Georgisch, dat door ruim 80% wordt gesproken. Daarnaast spreken de meesten ook Russisch. De Georgische taal bestaat al meer dan 2500 jaar en kent een uniek alfabet. Dat bestaat uit 33 letters, waarvan 28 medeklinkers en 5 klinkers. Het is voor ons westerlingen lastig te begrijpen en te leren.
 
Bagage en kleding
Georgië kent een divers klimaat met grote verschillen in temperatuur en neerslag. Wij adviseren u om diverse soorten kleding mee te nemen zoals T-shirts voor de lager gelegen gebieden en een warme trui voor de bergen. In de bergen en aan de Zwarte Zee kan het geregeld regenen en daarom adviseren wij u ook om een paraplu of regenjas/poncho mee te nemen. 
Voor het bezoek aan kerken en kloosters is voor dames het dragen van een hoofddoek verplicht. Tevens dienen de benen bedekt te zijn en kan een rok verplicht worden gesteld (bijvoorbeeld in Mzcheta). Vaak kunt u een rok lenen bij de ingang. Heren dienen bij kerk- en kloosterbezoek een lange broek te dragen.
 
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kilo mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels van de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij(en). Indien u gebruik maakt van een binnenlandse vlucht dan gelden er andere bagage voorwaarden. Controleer de actuele regels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.  
 
Paspoort, visa en douanebepalingen 
U heeft een geldige internationale reispas nodig. Een visa is voor staatsburgers van Schengen landen niet van toepassing.
 
Douanebepalingen:
Invoer: Binnenlandse- en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer: Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd.
Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.
 
Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, soms tegen betaling. Het gebruik van een flitser is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als u de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc.). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraagt u eerst even om toestemming.
 
Geld- en bankzaken
De munteenheid van Georgië is de Lari (GEL). Indicatie koers (01-11-2019): 
€ 1 = GEL 3,25
 
Contanten:
In Georgië kunt u met uw bankpas geld opnemen bij de bankautomaten van Bank of Georgia, te herkennen aan de oranje kleur. Daarnaast zijn er veel wisselkantoren waar u Euro’s, Amerikaanse Dollars en Roebels kunt wisselen. 
 
Creditcards:
Creditcards worden in de hoofdstad, in sommige hotels, restaurants en winkels, geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.
 
Zakgeld:
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw drankjes en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft, hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon en het type reis dat u met ons maakt. Maakt u een individuele reis dan zijn de gemiddelde kosten per dag ongeveer € 50,- per persoon. Maakt u een georganiseerde reis dan bent u ongeveer € 15,- per persoon kwijt.
 
Fooien
Het is gebruikelijk in Georgië om een fooi achter te laten in de restaurants, de richtlijn hiervoor is 10% van het rekeningbedrag. Meestal staat de fooi apart vermeld op de rekening als “service toeslag 10%”.
 
Ter plaatse maakt de reisleider in het geval u deelneemt aan een groepsreis een fooienpot voor de gids en chauffeur. De richtlijn is € 2,50,- per dag voor de gids en € 2,50 per dag voor de chauffeur. In totaal € 5,- per dag x aantal reisdagen. Uiteraard bent u vrij  op het einde de reisleiding ook een fooi te geven. 
 
Gezondheid
Vaccinaties: 
Inentingen zijn niet verplicht voor Georgië. Wel worden een DTP vaccinatie en bescherming tegen Hepatitis A aanbevolen. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfus vaccinatie aanbevolen. Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij mogen geen verdere telefonische informatie geven omdat wij geen medische achtergrond hebben. Daarnaast is het aan te bevelen een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. paracetamol en diarreeremmers als Imodium.
 
Honden:
Pas altijd op met voor honden en met name de wilde honden van het Kaukasische ras, die u in de bergen bij Mestia en Ushguli kunt tegenkomen. Deze honden beschermen hun eigen territorium en zullen aanvallen indien zij zich bedreigd voelen. Tevens kunnen deze honden ziektes dragen. Indien u toch zelf naar de honden toe stapt en aandacht geeft, is dit geheel op eigen risico. 
 
Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er wordt regelmatig een wandeling gemaakt over veelal een ongelijke ondergrond.
 
Openingstijden
Winkels zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.30 uur tot 19.00 uur. Supermarkten zijn vaak eerder geopend en er zijn ook diverse supermarktjes die 24 uur per dag geopend zijn. Musea zijn meestal vanaf 11.00 uur open en meestal op maandag gesloten. Daarnaast mogen er in diverse musea maar 10 personen tegelijk naar binnen. Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Wisselkantoren zijn doorgaans langer geopend. 
 
Post, internet en telefoon
Post: De post in Georgië, zowel binnenlandse als buitenlandse, doet er erg lang over en komt niet altijd aan. Het wil nog wel eens helpen om uw post aangetekend per expresse te versturen. Betrouwbaarder zijn uiteraard de koeriersdiensten. Uw post kunt u het beste afgeven bij het hotel of het postkantoor. 
Internet: U kunt meestal gebruik maken van het internet vanuit uw hotel en bij internetcafés. Daarnaast kunt u vaak ook terecht met Wifi internet in een restaurant. 
 
Telefoon: Bellen over vaste telefoonlijnen is in Georgië minder betrouwbaar dan mobiel bellen. Zeker wanneer u voor een langere periode in het land rondreist, heeft het zin een lokale prepaid simkaart aan te schaffen. Het internationale landennummer van Georgië is +995. 
 
Openbaar vervoer
Georgië heeft een redelijk uitgebreid spoorwegennet, maar de treinen rijden langzaam. Binnenlandse nachttreinen rijden onder meer tussen Tbilisi en Batoemi en tussen Tbilisi en Kutaisi. Dit geldt ook voor internationale treinverbindingen met Bakoe en Jerevan. De nachttrein naar Jerevan doet over 350 km ongeveer 12 uur en dit kan nog uitlopen. De meest gebruikte middelen van openbaar vervoer zijn dan ook de bus en de marsjroetka ofwel minibus. Deze stoppen minder vaak en laten niet meer passagiers toe dan er  kunnen inzitten. 
 
Criminaliteit
Na de turbulente jaren 90 heeft een vreedzame revolutie gezorgd voor een stabiele en veilige samenleving. Er is weinig criminaliteit maar zoals overal ter wereld dient u goed op uw eigendommen te letten. De bevolking is gastvrij en in de dorpen kan u zomaar uitgenodigd worden in huis. 
De gebieden van Zuid-Ossetië en Abchazië hebben zich eenzijdig onafhankelijk verklaard en voor deze regio’s geldt een negatief reisadvies. Het is niet mogelijk om deze gebieden vanuit Georgië te bezoeken. Tijdens onze reizen komt u hier niet. 
 
Cultureel erfgoed en UNESCO
- Bagrati kathedraal
- Gelati klooster 
- Historische monumenten van Mtskheta in Mzcheta. 
- Upper Svaneti bij Ushguli
 
Nationale feestdagen
De meeste Georgische feestdagen hebben een religieuze of nationalistische oorsprong. De belangrijkste feestdag is het orthodoxe paasfeest. Het hoogtepunt hierbij vormt de nachtmis die door vrijwel alle Georgiërs wordt bijgewoond. De dag erna trekt men massaal naar de begraafplaatsen om bij de graven van overleden familieleden uitgebreid te tafelen en wijn te drinken. Daarnaast viert men uitgebreid de jaarwisseling en het Georgisch-orthodoxe kerstfeest op 6 januari. Driekoningen op 19 januari, Moederdag op 3 maart, Onafhankelijkheidsdag op 9 april en 26 mei (van 1918), Dag van de Grondweg op 24 augustus, Maria Hemelvaart op 28 augustus, Mtschetoba feest op 14 oktober en Sint-Jorisdag op 23 november zijn andere belangrijke dagen. 
 
Belgische ere-consulaat in Tbilisi
Kazbegi Ave 24, 14th floor, 0177 Tbilisi, tel.: +995-322372220
 
Georgische ambassade in Sint-Pieters-Woluwe
Pater Eudore Devroyestraat 245, 1150 Sint-Peters-Woluwe, tel.: +32-27611190
www.belgium.mfa.gov.ge
 
Nederlandse ambassade in Tbilisi
Sheraton Metechi Palace Hotel, Telavi Straat 20, 0103 Tbilisi, tel.: +995-32276200
www.dutchembassy.ge
 
Georgische ambassade in Den Haag
Groot Hertoginnelaan 28, 2517 EG Den Haag, tel.: 070-3029080
http://www.netherland.mfa.gov.ge