14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-Korea
v.a. € 6095,00 p.p.

14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-Korea

Een rondreis naar Zuid-Korea is een bijzondere ervaring naar een land met vele gezichten. Zuid-Korea is nog niet ontdekt door buitenlandse reizigers uit Europa en mede daarom is een groepsreis naar dit land een unieke belevenis. De miljoenenstad Seoul is een unieke combinatie van een traditionele en moderne samenleving met typische markten en moderne, felgekleurde modestraten. De prachtige natuurparken met watervallen, mooie kustlijnen, de vele UNESCO monumenten en de streng bewaakte grens met Noord-Korea maken een vakantie naar Zuid-Korea compleet.

10 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Heen-/terugvlucht vanaf Amsterdam met Finair of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Binnenlandse vlucht Seoul - Jeju en v.v.
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende lokale gids en Nederlandstalige reisbegeleiding
• Overnachtingen in comfortabele 4-sterrenhotels
• Verzorging op basis van halfpension (Ontbijt+Lunch)
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. (per 1 februari 2021)
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
 
Bijzonderheden
• Minimaal aantal deelnemers: 6

Dag 1-2 – Seoul
U vertrekt vandaag naar Seoul waar u de volgende ochtend zult aankomen. Transfer naar het hotel waar u kan rusten. In de middag kunt u al even wandelen door de straten van Seoul. Overnachting in Seoul. 
 
Dag 3 – Seoul
Vandaag maken we kennis met deze fascinerende hoofdstad. Allereerst bezoeken we het Gyeongbok Paleis of “Paleis van de stralende gelukzaligheid”, dit is een van de vijf grote paleizen gebouwd gedurende de Joseon-dynastie. In het begin van de 20e eeuw werd het paleis verwoest door een Japanse aanval en werd sindsdien geleidelijk aan gereconstrueerd. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Nationaal Folklore museum gelegen in het Gyeongbokgung Paleis. Hier zien we meer dan 98.000 objecten die in het dagelijks leven werden gebruikt vanaf de prehistorie tot aan het einde van de Joseon-dynastie. We wandelen verder langs Cheong Wa Dae, ook wel bekend als het Blauwe Huis, te danken aan de blauwe tegels. Het Blauwe Huis is een complex van meerdere gebouwen, elk met een unieke structuur in Koreaanse stijl met wat moderne elementen. Verder naar Gwanghwamun Plaza, gelegen in het 600 jaar oude historische centrum van Seoul waar we het standbeeld van koning Sejong de Grote, de uitvinder van het Koreaanse alfabet “Hangul”, zien samen met dit van admiraal Yi Sun-Shin. Na de lunch gaan we eerst naar de Bukchon Hanok wijk. Dit is een Koreaans gebouwd dorp met traditionele huizen, genaamd Hanok. Hier vinden we artisanale winkeltjes, restaurants enz. Een wandeling door de Insadongstraat is een unieke kans om te snuisteren tussen de oude en traditionele waren. De dag eindigen we met een wandeling langs de Cheongyecheon rivier.
 
Dag 4 – Seoul – Suwon – Seoul
Suwon, gelegen op zo’n 30 kilometer van Seoul en was in de 18e eeuw bijna de hoofdstad geworden van het land. In 1794 werd, in opdracht van koning Jeongjo, hier het Hwaseong fort gebouwd om zijn vader Prins Sado te eren. Het fort ommuurt het centrum van Suwon en werd in 1997 opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. De Suwoncheon, de belangrijkste stroom van Suwon, loopt dwars door het fort. Na de lunch gaan we terug naar Seoul en brengen we een bezoek aan de Bongeunsa Tempel. Deze Boeddhistische tempel is een oase van rust in een mooi park tussen de hoge moderne gebouwen. De tempel dateert van 794 en werd voor de eerst gerestaureerd in 1498 in opdracht van koningin Jeonghyeon en kreeg ze de naam Bongeunsa waar dit voorheen de Gyeonseongsa was. In de tempel liggen 3479 Boeddhistische schriften en op de 9e dag van elke maand van de maankalender wordt er ook nu nog altijd een boeddhistische ceremonie gehouden waarbij de monniken deze op hun hoofd dragen terwijl ze Boeddhistische verzen opzeggen. Overnachting in Seoul.
 
Dag 5 – Seoul  – DMZ-zone
Vandaag staat de gedemilitariseerde zone op het programma en beginnen we met het Imjingak Park, gelegen op 7 kilometer van de gedemilitariseerde zone. Het park werd geopend in 1972 in de hoop dat er op een dag een vereniging mogelijk zou zijn en als troost voor diegenen die nu gescheiden leven van hun familie in het noorden. In het park zien we meerdere standbeelden en monumenten van de Koreaanse oorlog. Verder naar de in 1978 ontdekte 3e infiltratie tunnel. Deze tunnel heeft een lengte van 1.635 meter, is 2 meter breed en 2 meter hoog. Er zouden ong. 30 000 soldaten per uur kunnen doorlopen en zo wordt deze tunnel als bedreigender beschouwd dan tunnel 1 en 2. In het DMZ-theater krijgen we een 15-minuten durende film te zien over deze tunnel.  In het Dora observatorium, dicht bij de tunnel, kunnen we Noord-Korea zien met o.a. het standbeeld van Kim Il-Sung, Kaesong en Songaksan. We rijden voorbij Tongil Chon, een rustig gelegen dorp vanwaar Noord-Korea duidelijk te overzien is. Om de dag af te sluiten gaan we naar het oorlogsmonument, opgericht in 1994 op het vroegere legerhoofdkwartier om de slachtoffers van de oorlog te eren. In het museum kan men historische opnames en objecten zien die de oorlog tussen beide landen weergeeft en dit vanuit Zuid-Koreaans standpunt. Terug naar Seoul voor overnachting.
 
Dag 6 – Seoul – Gongju – Buyeo
We laten de hoofdstad achter ons en rijden richting Gongju en starten met een bezoek aan het Gongsanseong fort. Dit fort werd gebouwd tijdens de Baekje Periode (234-678), Baekje was een koninkrijk gelegen in het zuidwesten van Korea en vormde samen met Goryeo en Silla, de 3 koninkrijken van het land. Het fort is 2,5 kilometer lang en was vroeger gekend onder de naam Ungjinseong. Het had een defensieve functie, maar was ook het koninklijk paleis. De tombe van koning Muryeong behoort toe aan de 25e koning van Baekje, de koninklijke tombe is gelegen op de top van de heuvel aan de zuidzijde van de Geumgang rivier. Bij de opgravingen werd de tombe in zeer goede staat gevonden samen met ongeveer  4600 oude objecten. Het complex maakt deel uit van nog 6 andere graven, waaronder dat van de koningin. We rijden verder naar Buyeo waar we als eerste het Busosanseong fort zien (UNESCO werelderfgoed), vroeger gekend als Sabiseong. Het was een ontsnappingsroute en is gelegen in de achtertuin van het koninklijk paleis. Aan de hand van gevonden objecten konden ze vaststellen dat het fort ook dienst deed als militair gebouw. De “Nakhwaam Rock” of de rots van de vallende bloemen is een rots waar, volgens de legende, tijdens de Baekje-dynastie 3000 jonkvrouwen zelfmoord pleegden door van de rots naar beneden te springen om aan de vijand te ontsnappen. Vervolgens zien we de Pagoda van de Jeongnimsa tempel. Deze 5 niveaus tellende pagoda heeft inscripties die de overwinning van de Tang-dynastie over deze van Baekje weergeeft. In Buyeo brengen we eveneens een bezoek aan het Nationaal Museum. Daar Buyeo de hoofdstad was van de Baekje-dynastie is het museum volledig gewijd aan deze periode. Overnachting in Buyeo.
 
Dag 7 – Jeonju – Gwangju
De katholieke Jeondong kerk werd gebouwd ter ere van de Romeinse katholieke martelaren van de Joseon-dynastie en dit op de plaats waar ze het leven verloren. Dit is het eerste bezoek van deze dag.  Verder naar het mausoleum van Gyeonggijeon, gebouwd in 1410 en wat het portret van Koning Tae-Jo heeft, de stichter van de Joseon-dynastie. Het werd gedeeltelijk verwoest tijdens de Imjin oorlog (1592-1598) er werd hersteld in 1614. Binnen zien we de portretten van de opeenvolgende koningen. Verder naar het Jeonju Hanok dorp waar we een typisch Koreaans huis bezichtigen.  De dag sluiten we af met Damyang Jungnogwon Bamboe. Damyang is een van de meest noordelijke plaatsen in Korea waar nog bamboe te vinden is. De bamboebossen zijn zeer gekend en geliefd in Korea. Overnachting in Gwangju.
 
Dag 8 – Gwangju – Yeosu
We starten de dag met een wandeling door de Chungjang-ro straat. Deze straat was in 1980 de plaats van de Gwangju democratische beweging. Vandaag is het de belangrijkste modestraat, vergelijkbaar met Myeongdong in Seoul. Verder naar het Sajik park. Dit park is de favoriete ontmoetingsplaats voor de inwoners van Gwangju. Het park heeft een grote variëteit van bomen en bloemen. Wanneer de kerselaars in bloei staan, wordt het park met lichtjes gedecoreerd zodat men hier tot ’s avonds laat kan genieten van dit mooie natuurschouwspel. De rietvelden zijn een plaats waar een verscheidenheid van planten groeien en dieren leven. Suncheonman Bay is wereldwijd gekend voor zijn zeldzame vogels, een 140-tal kan men er hier spotten. Dit zoals de camelia bloem op het Odongdo eiland, de meest spectaculaire plaats om de camelia te zien. Ze begint te bloeien in november en kleurt het hele eiland tot april. Overnachting in Yeosu.
 
Dag 9 – Yeosu – Busan
Belangrijkste plaats van vandaag is het United Nations Memorial kerkhof, UNMCK. Op deze rustplaats liggen 2.299 soldaten begraven, allen gestorven tijdens de Koreaanse oorlog. Ook de graven van Vlaamse en Nederlandse soldaten kunnen we hier zien. Het domein heeft een oppervlakte van 135000 m2 en bestaat uit verschillende gebouwen en monumenten.  Vervolgens bezoeken we de Haedongyonggungsa tempel, gelegen op een rots aan de oceaan en vanwaar men een prachtig zicht heeft over de oceaan. De dag sluiten we af met  een bezoek aan de Jagalchi vismarkt, Korea’s grootste vismarkt waar men zowel gedroogde als verse vis kan kopen. Nadien een wandeling door Biff Street, waar men kan genieten van de avondmarkt en zien hoe de lokale bevolking hun vrije tijd doorbrengt . Of proef een lokale delicatesse of wandel langs de winkeltjes. Overnachting in Busan.
 
Dag 10 – Busan – Gyeongju
’s Morgens bij het verlaten van Busan gaan we verder naar Gyeongju en bezoeken het Daereungwon graftomben complex  (het Tumuli park). In het complex vinden we de graven van 23 koningen uit de Silla-dynastie. Het graf van Cheonmachong is een van de belangrijkste: hier werden in totaal 11526 objecten gevonden, zoals wapens en een gouden kroon. Deze zijn nu te bewonderen in het Gyeongju nationaal museum. Verder zien we het Cheomseongdae observatorium, het oudste astronomisch observatorium van Azië. Er werden 362 stenen gebruikt voor de bouw ervan en elke steen staat voor een dag uit het 362 dagen tellende maanjaar. De Bulguska Tempel, eveneens UNESCO werelderfgoed, werd gebouwd tijdens de Silla-dynastie en het duurde 30 jaar om de 80 gebouwen en 2000 kamers af te werken. De tempel werd vernield tijdens de Japanse invasie en hoewel volledig herbouwd nadien, is de tempel vaak het doelwit van vandalen. Eveneens UNESCO-erfgoed is de Seokguram tempel, van hoogstaande architectuur en een goed voorbeeld hoe de mensen tijdens de Silla-dynastie hun geloof beleefden. Overnachting in Gyeongju.
 
Dag 11 – Seoul
Voor we naar Seoul terugkeren maken we eerst nog een stop in het Angong Hahoe dorp, een van de mooiste dorpen van Korea en gekend voor zijn traditionele huizen. Het is de thuishaven van de afstammelingen van de Ryu-clan. Het dorp werd bekend na het bezoek van Queen Elisabeth in 1999. We gaan verder via de Mungyeongsaejae pas. Deze heeft een belangrijke rol gespeeld als toegangsweg van en naar Seoul, drie grote poorten die de controle voerden over de pas zijn nog intact. Aankomst in Seoul voor overnachting.
 
Dag 12 – Seoul – Jeju
In de ochtend nemen we de vlucht naar Jeju eiland, een deel van het eiland is UNESCO Werelderfgoed en daarnaast behoort het eiland tot de ‘New7Wonders of Nature’. Dit is niet gestolen want delen van het eiland zijn werkelijk een sprookje. Zoals de witte stranden van Hyupjae Beach, het fijne witte zandstrand met het smaragd blauwe water. Vanaf het strand kunnen we het “Biyang-do” eiland zien. Of de Jeongbang waterval, de enige waterval in Korea die in zee uitkomt alsook de Jusangjeoli rots. Op Jeju-eiland gaan we van de ene natuurpracht naar de andere. Overnachting op Jeju.
 
Dag 13 – Jeju
We starten de dag met de Yongduam rots of de drakenhoofdrots. Sterke wind en golven gedurende duizenden jaren heeft de rots deze vorm gegeven. De lokale bevolking gelooft dat de zwarte draak voor moed, hoop en geluk staat. Aan de oostkust van het eiland ligt Seopji Coji en vanaf de vuurtoren hebben we een prachtig uitzicht. Sunrise Peak is ontstaan vanuit zee na een vulkaanuitbarsting, de krater is omringd door 99 scherpe rotsen en heeft de gelijkenis van een kroon. Verder naar Sarabong van waar we een prachtig uitzicht hebben over de stad. De bus rijdt via de Jondalri kustweg en zo kunnen we Hado Beach en Saehwa Beach zien. Vlucht terug naar Seoul, na aankomst transfer naar hotel voor overnachting.
 
Dag 14 – Seoul
Conform het vluchtschema transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht.

 

 

Tijdens uw 14-Daagse Nederlandstalige rondreis door Zuid-Korea verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Seoul - Lotte City Hotel Myeongdong

Lotte City hotel Myeongdong

Dit luxueuze hotel heeft een centrale ligging vlak bij het metrostation en op slechts 10 minuten wandelen van het gekende Noon-plein. In de onmmiddellijke omgeving tal van restaurants en winkels.

Een ideale ligging om Seoul, een bruisende stad, te verkennen.

 

Faciliteiten:

Hotel Lotte City Myeongdong beschikt over een eigen buffetrestaurant, het C Café, gelegen op de 27e verdieping met een prachtig zicht op de stad. Fitnessruimte en koffieshop, tevens is er een kleine supermarkt.

 

Kamers:

De ruime kamers zijn allen voorzien van airco, koelkast en flatscreen-tv en volledig ingerichte badkamer. 

 

Jeonju - The Classic Hotel

The Classic Hotel

Dit design hotel ligt in een rustige wijk van Jeonju, nl. Wanju. Van hieruit kan u makkelijk per taxi naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Vriendelijke service en persoonlijk onthaal.

 

Faciliteiten:

Het Amerikaans of Aziatisch ontbijt wordt geserveerd in het restaurant, 24-uursreceptie en roomservice.

 

Kamers:

De mooi ingerichte kamers beschikken over alle comfort en zijn uiterust met zithoek, flatscreen-tv, airco, volledig ingerichte badkamer en balkon.

 

Gwangju - Ramada Hotel Gwangju

Hotel Ramada Plaza Gwangju

Dit hotel van de gekende Ramada-keten is ideaal gelegen in Gwangju. Het hotel biedt alles om te genieten van een aangenaam verblijf.

 

Faciliteiten:

Er zijn 3 restaurants: Shengkai met Chinese specialiteiten, het gastronomische Paraview restaurant op de 17e verdieping met panoramisch uitzicht over de stad en Deli Blossom waar u terecht kan voor een licht snack en dessert.

Verder is er een sauna met spa en fitnesscentrum.

 

Kamers:

De ruime en moderne kamers zijn comfortabel ingericht en hebben airco, flatscreen-tv, minibar en zithoek. Volledig ingerichte badkamer met bidet en bad of douche.

 

Suncheon - Hotel Venezia Tourist

Hotel Venezia tourist

Dit goede 3-sterrenhotel heeft een goede ligging, op wandel afstand van het Jukdobong Park en de tuinen van Suncheon.

 

Faciliteiten:

In het ontbijtrestaurant wordt een buffet of een Amerikaans ontbijt aangeboden. 

 

Kamers:

De ruime kamers met tuinzicht zijn uitgerust met flatscreen-tv, airco, koelkast en volledig ingerichte badkamer met douche. 

 

Busan - Hotel Crown Harbor

Hotel Crown Harbor

Het hotel heeft een gunstige ligging in de populaire wijk Nampo en vlak bij het metrostation. Vanuit het hotel heeft u een prachtig zicht op de haven en op Busan downtown, ook de typische brug van Busan kan men zien vanuit het hotel.

 

Faciliteiten:

In het restaurant serveert men dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet, ook voor de lunch en het diner kan men hier terecht. Ruim fitnesscentrum, koffiebar en supermarkt.

 

Kamers:

De ruime en modern ingerichte kamers beschikken allen over een zithoek, flatscreen-tv en volledig ingerichte badkamer met douche. Enkele kamers hebben een kitchinette. 

Gyeongju - Gyeongju Suites

The Suites

Hotel The Suites ligt in de toeristische zone Bomun en naast het meer Bomun. Hier geniet u van de rust en toch overal dichtbij.

 

Faciliteiten:

2 Restaurants: La Terrasse waar u terecht kan voor Europese specialiteiten en Myung-Ga voor de lokale specialiteiten. Minigolf, zwembad (seizoen), karaokebar, koffiebar.

Teddyberenmuseum op 3 wandelminuten van het hotel. 

 

Kamers:

De mooi ingerichte kamers beschikken allen over airco, flatscreen-tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en volledig ingerichte badkamer met douche en bad.

 

Jeju - Ocean Suites Hotel Jeju

Ocean Suites Hotel

Hotel Ocean Suites heeft een centrale ligging aan het strand en op wandelafstand van de winkelstraat en de traditionele markt Dongmun. 

 

Faciliteiten:

In het Blue Ocean restaurant kan u terecht voor het ontbijt en diner met Europese gerechten. In de hotelbar geniet u van een heerlijke cocktail of wijn en de Sky lounge op de bovenste verdieping biedt een panoramisch zicht over de omgeving.

Spacenter met verschillende massages, fitnessruimte. In de lobby een warme bakker. 

 

Kamers:

De ruime en moderne kamers met adembenemend zicht over de oceaan bieden airco, wifi, koelkast en volledig ingerichte badkamer met bad en douche.

 

Algemeen
Korea is een schiereiland in Oost-Azië, dat aan China en Rusland grenst, en van Japan gescheiden is door de Japanse Zee (in Korea Oostzee genoemd). Als gevolg van de tweede wereldoorlog werd Korea in 1948 opgedeeld in twee onafhankelijke staten: de Democratische Volksrepubliek Korea, Noord-Korea en de Republiek Korea, Zuid-Korea. De hoofdstad van Zuid-Korea is Seoul. De oppervlakte bestaat voor circa 80% uit bergland. De hoogste berg van Korea is de Paektu san (2774 m), gelegen in Noord-Korea aan de grens met China. De rivieren de Jaloe en de Tumen ontspringen hier. In Zuid-Korea is de 1.950 meter hoge Halla san op het eiland Jeju de hoogste berg. De belangrijkste bergketen is de 600 kilometer lange T'aebaek keten, die langs de oostkust loopt. In het zuiden liggen enkele grote bekkenlandschappen. Korea telt meer dan 3000 eilanden, waarvan Jeju het belangrijkste is. Dit ten zuiden van het schiereiland gelegen semi tropische, vulkanische eiland is populair onder de Koreanen. Kortom, Zuid-Korea kent een prachtige en gevarieerde natuur die u zeker zult aantreffen tijdens een rondreis. Het land heeft ook een rijke geschiedenis, veel overblijfselen hiervan zijn nog te bezoeken in de vorm van tempels.
 
Klimaat
Zuid-Korea kent vier seizoenen. De aangenaamste periodes om door het land te reizen zijn het voorjaar (van eind maart tot en met juni) en de nazomer en herfst (half augustus tot en met oktober). Dan is de temperatuur aangenaam en er valt weinig regen. Luchtige kleding met een korte, af en toe lange, mouw volstaat overdag, in de avond koelt het af en is een trui of jas gewenst. In de zomermaanden juli en augustus kan het erg warm zijn en valt het regenseizoen. Van mei tot en met november kunnen er tropische stormen en tyfoons voorkomen. Houd in deze periode de berichtgeving in de media in de gaten. De winter in Zuid-Korea (eind november tot en met februari) kan ijzig koud zijn, maar is overwegend droog. Er valt zo nu en dan een sneeuwbui.
 
Religie
Iets meer dan de helft van de Zuid-Koreanen is gelovig. De twee grootste geloofsovertuigingen in Zuid-Korea zijn het boeddhisme (23 procent) en het christendom (29 procent).  
Het boeddhisme kent een lange geschiedenis in Korea. Volgens de geschriften zou het in 372 na Christus via China het land binnen zijn gekomen en werd het het nationale geloof tijdens de Shilla-dynastie (668-935). Duizenden tempels zijn in die tijd gebouwd. Gedurende de Yi-dynastie, vanaf 1392, is het boeddhisme in de verdrukking geweest. Het confucianisme werd toen de staatsfilosofie ten koste van het boeddhisme. Later kreeg de boeddhistische leer weer voorzichtig voet aan de grond. Tegenwoordig telt Zuid-Korea ruim 7.000 tempels en zo’n 25.000 monniken. En hoewel ‘slechts’ 23 procent van de Koreanen is geregistreerd als boeddhist, zie je dat menig niet-boeddhist in al die eeuwen toch heel wat van de leer heeft overgenomen.
 
Eten en drinken
Restaurants:
Koreanen eten graag en veel buiten de deur, dus aan restaurants is geen gebrek. De Koreaanse keuken is heel eigen en divers. De diversiteit in de Koreaanse keuken uit zich ook in de restaurants. Elke eetgelegenheid biedt zijn specialiteit, bijvoorbeeld vis, barbecue of hotpot.  Naast de specialiteit is er niet veel anders. Reken dus niet op een grote menukaart. 
 
Maaltijden:
De Koreaanse keuken is gebaseerd op het principe dat lichaam en geest een zijn. Dit is ook de reden dat een traditioneel gedekte tafel minstens 5 gerechten of garnituren in verschillende kleuren bevat. Het eten staat tevens ook bekend om de gezonde eigenschappen dus weinig calorieën en veel groenten.
Een maaltijd in Zuid-Korea bestaat uit rijst, soep, kimchi, een hoofdgerecht en enkele bijgerechten. Als gevolg staat de tafel vol met bakjes en schaaltjes. Kimchi is te vergelijken met onze zuurkool maar nog eens op smaak gebracht met rode pepers. Beroemd is de Koreaanse barbecue waarbij gebruik wordt gemaakt met speciale tafels met een gat erin om het vlees te kunnen grillen. Uiteraard wordt er ook veel vis gegeten, gebakken, in de soep of rauw (sashimi).
 
Drinken:
De meeste Zuid-Koreaanse restaurants serveren niet veel meer dan het lokale bier, Soju een Koreaanse likeur (lichtere variant op wodka), cola en water. Daarnaast wordt er veel thee gedronken, met name groene thee. Maar ook bloesemthee’s en de zoetzure bessenthee (omija-cha) zijn populair. 
 
Elektriciteit
Zuid-Korea heeft 220 Volt, toch wordt aanbevolen een internationale stekker mee te nemen daar de stopcontacten niet overal uniform zijn. 
 
Tijdsverschil
In Zuid-Korea is het acht uur later. In de Europese zomertijd is het tijdsverschil zeven uur.
 
Taal
In Zuid-Korea is de officiële taal het Koreaans, officiële naam is Hangul. Hoewel op school al vele jaren volop aandacht is voor andere, internationale talen, durven slechts enkelen Engels te spreken.
 
Bagage en kleding
Neem vooral praktische kleding mee, erg handig is het om laag over laag te dragen. In het voorjaar, de zomer en herfst is lichte kleding aan te raden met een warmer kledingstuk voor ’s avonds. Draag in elk geval kleding waarmee u respect toont voor de lokale cultuur en bevolking. Het is in elk geval verboden korte rokken of broeken te dragen bij het bezoeken van boeddhistische tempels. 
 
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kilo mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels van de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij(en). Indien u gebruik maakt van een binnenlandse vlucht dan gelden er andere bagagevoorwaarden. Controleer de actuele regels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.  
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Paspoort: 
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na aankomst.  
 
Neem op reis een fotokopie mee van de fotopagina van uw paspoort en houd deze gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.
 
Fotograferen en filmen
Het fotograferen van militaire en strategische objecten is verboden alsook bruggen. De bevolking laat zich soms wel fotograferen, hoewel de oudere bevolking hier meestal niet van gediend is. Maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. Het fotograferen van standbeelden van belangrijke personen is zo dat het nooit mag om de achterzijde of slechts een gedeelte te fotograferen.
 
Geldzaken
De Koreaanse munteenheid is de Won (KRW). Er zijn bankbiljetten van W1000, W5000, W10000 en W50000. Munten zijn er van W10, W50, W100 en W500. 
1.000 Won = 0,77 Euro (koers 01-11-2019)
Het omwisselen van Euro’s naar Won is geen enkel probleem maar zorg er wel steeds voor dat u uw paspoort meeheeft voor legitimatie. Banken zijn geopend van maandag tot vrijdag van 09.30 tot en met 16.00. 
In de steden kunt u eenvoudig pinnen. Let wel op!! dat u ervoor zorgt dat de pinpas geldig zal zijn in Zuid-Korea. Neemt u contact op met uw bank, zodat u er zeker van bent, dat u geld kunt opnemen bij de banken in Zuid-Korea. 
Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in grotere centra en dan vooral in shoppingcenters, hotels en restaurants.
 
Fooien 
In Zuid-Korea is het niet gebruikelijk dat er in bars en restaurants fooi aan personeel  wordt gegeven. Uitzonderingen hierop zijn: taxichauffeurs, westerse restaurants en in hotels neemt het personeel ook een fooi aan. Een vriendelijke en goede service wordt in Korea als vanzelfsprekend beschouwd. De service is bij de prijs inbegrepen. 
 
Onze gidsen en chauffeurs verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. De fooi van de gids ligt ongeveer tussen de € 2,- en € 5,- per persoon per dag.
 
Gezondheid
Wie in Zuid-Korea  met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek: 
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. 
 
Vaccinaties: 
Voor Zuid-Korea wordt vaccinatie voor DTP en hepatitis A aangeraden maar niet verplicht. Neem hiervoor contact op met uw huisarts.
 
Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er wordt regelmatig een wandeling gemaakt over veelal een ongelijke ondergrond.
 
Post, internet en telefoon
Post: 
Post van Zuid-Korea naar Nederland of Belgie doet er gemiddeld 10 dagen over. 
 
Internet: 
In Zuid-Korea kunt u op de meeste plaatsen gebruik maken van internet. Zuid-Korea is het land met de hoogste internetdichtheid ter wereld. Alle hotels zijn uitgerust met Wifi al dan niet tegen betaling.
 
Telefoon
Vanuit Zuid-Korea kunt u eenvoudig telefoneren naar Nederland +31 of België +32.
 
Diversen
In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee. 
 
Veiligheid
Zuid-Korea is een veilig land voor reizigers, de kans dat een vakantieganger met criminaliteit te maken krijgt, is zeer gering. Het is echter wel verstandig de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht te nemen zoals een kluisje huren in het hotel voor waardevolle bezittingen.
Het verkeer in Seoul en andere grote steden vraagt de nodige concentratie. Automobilisten trekken zich weinig aan van zebrapaden en stoplichten.
 
Cultureel erfgoed en UNESCO
Haeinsatempel Janggyeong Panjeon, bewaarplaats van de Tripitaka Koreana houtblokken
Jongmyo heiligdom
Changdeokgung- paleiscomplex
Hwaseong-vesting
Hunebedplaatsen Gochang, Hwasun en Ganghwa
Historische gebieen van Gyeongju
Vulkanisch eiland Jeju met lavagrotten
Koninklijke tombes van de Joseon-dynastie
Historische dorpen Hahoe en Yangdong
Namhansanseong
Historische gebieden van Paekche
Sansa, Boeddhistische bergkloosters 
Seowon Koreaansse neoconfucianistische academies
Seokguramgrot en Bulguksatempel 
 
Gebruiken en etiquette
In Zuid Korea wordt veel waarde gehecht aan gebruiken en handelen volgens een etiquette, veel meer dan in Westerse landen. Zonder de volgende tips kunt ook erg goed verblijven in Zuid-Korea, maar uw begrip en respect zal de waardering door de bevolking vergroten.
Ontmoeten van mensen: Bij een eerste ontmoeting met een Zuid-Koreaan, maakt u een lichte buiging en gaat uw linkerhand richting uw rechterschouder. Nu kunt u met uw rechterhand de hand schudden.
Mocht u iets overhandigt krijgen bij deze ontmoeting (visitekaartje, belangrijke papieren), pak dit dan met beide handen aan en lees het aandachtig.
Geld ontvangt en geeft u altijd door uw linkerhand op uw rechterarm te leggen, net boven uw ellenboog. Nu kunt u door uw rechterarm te strekken, geld ontvangen of geven.
 
Nationale feestdagen
De volgende feestdagen worden ieder jaar gevierd. De data voor 2019 zijn: 1 januari – Nieuwjaarsdag, 2 t/m 6 februari - Koreaans Nieuwjaar, 1 mei - Dag van de Arbeid, 6 mei - Dag van de Kinderen, 12 mei - Geboortedag Boeddha (8e dag van de 4e maand van de maandkalender), 6 juni – Herdenkingsdag, 15 augustus – Bevrijdingsdag, 12 t/m 15 september - Chuseok (Koreaanse Thanksgiving), 3 oktober - Dag van de Stichting
9 oktober - Hangeul dag, 25 & 26 december - Kerstmis
 
Ambassade
Belgische Ambassade in Seoul 
Itaewon-ro 45 gil 23, Yongsan-gu, Seoul 04349 -  Tel: +82 2 749 0381 4
 
Koreaanse Ambassade in Brussel
Terhulpensesteenweg 173/175, 1170 Watermaal-Bosvoorde – Tel.: 02 675 57 77
 
Ambassade
Nederlandse Ambassade in Seoul 
10e verdieping Jeongdong Building, 21-15 Jeongdong-gil, Jung-gu, Seoul -  Tel: +82 2 3118600
 
Koreaanse Ambassade in Den Haag
Verlengde Tolweg 8, 2517 JV Den Haag – Tel.: 070-7400200