28-Daagse individuele rondreis door noord en zuid Argentinië
v.a. € 4150,00 p.p.

28-Daagse individuele rondreis door noord en zuid Argentinië

Een individuele reis door Argentinië is ongetwijfeld een reis vol diverse afwisseling en hoogtepunten. 

Ondanks dat grote afstanden is een individuele rondreis die zowel het noorden als het zuiden aandoet goed mogelijk. Naast de hoofdstad Buenos Aires bezoekt u de regio van Salta, ziet u bergen meren en de gletsjers van Patagonië, de pinguïns op Peninsula Valdés en uiteraard ook de watervallen van Iguazu. Kortom een complete rondreis door Argenitinië. 

9 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Alle binnenlandse vluchten met Aerolineas Argentinas
• Transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Huurwagen Cat. A incl. CDW verzekering
• Engelssprekende lokale gidsen tijdens de excursies
• Overnachtingen in comfortabele middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt
• Maaltijden conform het programma
• Excursies zoals omschreven: fietstocht / stadstour Buenos Aires & Boottocht + trekking El Perito Moreno
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief
• Heen-/terugvlucht  - bij vroege boeking al vanaf € 850,-
• Parkgelden / tolwegen etc.
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. 
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
 
Bijzonderheden
• Minimaal aantal deelnemers: 2
• De prijs van de binnenlandse vluchten in Argentinië varieert sterk en tijdens uw boeking wordt daarom nagegaan of de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar is. Tijdig boeken is zeker aan te bevelen. 
 

 

Dag 1 – Aankomst Buenos Aires 
Vandaag arriveert u op de luchthaven van Buenos Aires. De vertegenwoordiger van WorldExperts zal u welkom heten voor de transfer naar uw hotel. Vandaag kunt u uitrusten en de stad al op eigen gelegenheid verkennen. Overnachting in Buenos Aires.
 
Dag 2 – Fietstour of stadstour door Buenos Aires  
Om een grote stad zoals Buenos Aires te ontdekken kunt u wijk per wijk bezoeken met het openbaar vervoer. Buenos Aires kent een uitgebreid metronetwerk maar een leuke eerste indruk van de stad krijgt u bovengronds. Vandaag gaat u eerst kennismaken met de stad middels een fietstour. In de ochtend neemt de fietsgids u mee voor een interessante tour door Buenos Aires. De tour zal zo’n 3,5 uur in beslag nemen en er worden diverse stops gemaakt bij hoogtepunten van de stad zoals het Roze Huis (presidentieel paleis), Plaza de Mayo, het legendarische Teatro Colón, diverse pleinen maar ook de begraafplaats van Recoleta waar Evita Perón haar laatste rust heeft gevonden. Na de fietstocht bent u vrij om Buenos Aires verder op eigen gelegenheid te verkennen. Indien u niet wenst te fietsen is een wandelexcursie met gids ook mogelijk. Overnachting in Buenos Aires. 
 
Dag 3 – Vrije dag in Buenos Aires 
Buenos Aires is een stad waar veel te zien en te beleven is. De diverse stadswijken ademen een eigen karakter wat het de moeite maakt deze wijken op eigen tempo te verkennen. Het kleurrijke La Boca waar de tango op straat wordt gedanst is een grote trekpleister onder toeristen. Houdt u het liever traditioneler, denk dan aan San Telmo me haar koloniale huizen en vele antiekwinkeltjes. De oude pakhuizen van Puerto Madeiro en de talloze restaurants zijn populair onder de lokale bevolking. ’s Avonds kunt u Palermo bezoeken, de grootste “barrio” en tevens meest bruisende wijk van de stad. De wijk wordt gekenmerkt door boetiekwinkeltjes, startende designers en ’s avonds hangt hier een relaxte sfeer in één van de vele restaurantjes en cafeetjes. Overnachting in Buenos Aires.
 
Dag 4 – Buenos Aires – Punta Tombo – Puerto Madryn 
Transfer naar de luchthaven en vertrek in de ochtend met het vliegtuig richting het zuiden. Na aankomst haalt u de huurauto op aan de luchthaven en rijdt u naar Punta Tombo, gekend om de grootste kolonie Magelhaenpinguïns van Patagonië. Met zo’n miljoen pinguïns is dit een prachtig schouwspel maar ook gevaarlijk leven voor de dieren, want in dit gebied komen ook de aalscholvers en de Patagonische vos voor. Overnachting in Puerto Madryn. 
 
Dag 5 – Puerto Madryn – Peninsula Valdés – Puerto Madryn  
Verkenning van Peninsula Valdés. Het schiereiland staat omwille van de rijke fauna op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een van de mooiste natuurreservaten ter wereld. 
Op zijn ruige 500 km lange kust leeft een verbluffende en gemakkelijk waarneembare keur aan zeefauna, waaronder zeeolifanten, zeeleeuwen en Magelhaen pinguïns en miljoenen zeevogels. Naast de zeedieren zijn er ook vossen, hazen, lama’s guanacos en gordeldieren te zien. Vandaag bezoeken we plaatsen zoals Punta Delgada, Caleta Valdés & Punta Norte.
In het juiste seizoen kunt u vanuit Puerto Pirámides een boottocht in de baai maken, op zoek naar de walvissen, genaamd zuidkapers. Het binnenland is een dorre wildernis, die in het oosten aansluit op de Patagonische steppe, waar dieren leven die tegen de droogte kunnen, zoals guanaco`s en de struisvogelachtige nandoe. Middenin liggen twee grote zoutmeren. Overnachting in Puerto Madryn.
 
Dag 6 – Vlucht naar El Calafate 
Vandaag vliegt u van Puerto Madryn waar u de huurauto inlevert naar El Calafate. Na aankomst transfer naar uw hotel. El Calafate is gelegen aan de oevers van Lago Argentino. Met de kolossale Andesbergen op de achtergrond is het stadje de toegangspoort tot Glaciares National Park, hetgeen u morgen gaat verkennen. In de hoofdstraat Libertador General San Martín treft u leuke winkeltjes, restaurants en barretjes. Breng zeker een bezoekje aan het Museo Regional Municipal El Calafate, dat de geschiedenis van de streek vertelt vanaf de komst van de eerste inheemse groepen. Overnachting in El Calafate.
 
Dag 7 – Dagexcursie Perito Moreno gletsjer met trekking  
Met zijn blauwe ijskap is de 74 m hoge Perito Moreno gletsjer zonder twijfel een indrukwekkend natuurfenomeen. U bezoekt vandaag dit icoon van Patagonië. Met maar liefst 31 km lengte en 4 km breedte perst het ijs zich door de bergketen naar het Lago Argentino. De combinatie excursie vandaag is zowel per boot als te voet, en dit met stijgijzers (schoeisel wordt voorzien), loopt u over de gletsjer. Vervolgens maakt u een tocht per catamaran vanwaar u vanuit een heel ander perspectief getuige bent van afbrokkelende stukken ijs.  
Let op: Er is een leeftijdslimiet (65 jaar) voor de trekking. Overnachting in El Calafate.
 
Dag 8 – Busreis naar El Chaltén 
Vandaag reist u in nog geen drie uur van El Calafate naar El Chaltén. De route is erg afwisselend en neemt u mee langs de prachtige bergtoppen van Patagonië. De route volgt Lago Argentino en Lago Viedma richting El Chaltén, gelegen aan de voet van Mount Fitz Roy en Mount Cerro Torre. Dankzij de centrale ligging is het de ideale uitvalsbasis om Parque Nacional Los Glaciares te gaan verkennen. Overnachting in El Chaltén.
 
Dag 9 – Dagwandeling door Parque Nacional Los Glaciares 
Een verblijf in El Chaltén is onmisbaar om spectaculaire wandelingen richting Mount Fitz Roy te maken. Eén van de mooiste wandelingen in het noordelijke gedeelte is die van Laguna de los Tres. Deze beroemde wandeling neemt u mee naar Cerro Fitz Roy,  een afwisselende wandeling door prachtige landschappen en talloze uitzichtpunten. Alternatief is de wandeling naar Laguna Torre. In deze zuidelijke sector van Parque Nacional los Glaciares treft u de schitterende gletsjers van het Zuid-Patagonische IJsveld. Overnachting in El Chaltén.
 
Dag 10 – Busreis naar El Calafate 
Rond het middaguur vertrekt de bus die voor u gereserveerd is naar El Calafate.   
Overnachting in El Calafate.
 
Dag 11 – Vlucht van El Calafate naar Bariloche 
Transfer naar de luchthaven van El Calafate voor de vlucht naar Bariloche waar u de huurauto ophaalt. U kunt naar eigen gelang de omgeving van Bariloche verkennen. Overnachting in Bariloche.
 
Dag 12 – Selfdrive Bariloche en omgeving 
San Carlos de Bariloche wordt omringd door hoge bergen en talloze meren. Bariloche als stadje is gezellig en doet ons denken aan Zwitserland. Vanaf het centrale plein ziet u al het Nahuel Huapimeer. Naast de vele chocoladefabrieken treft u in het centrum het Museo de la Patagonia waar u een goed beeld krijgt van de natuur, cultuur en oorspronkelijke bewoners van deze regio. Een must-do is uiteraard een boottocht over het meer. Overnachting in Bariloche.
 
Dag 13 – Selfdrive van Bariloche naar San Martín de los Andes 
Vandaag rijdt u van Bariloche via het oudste nationale park van Argentinië, Parque Nacional Nahuel Huapi richting San Martín de los Andes. Het park leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen of u kunt een van de kleine dorpen bezoeken.  
Een gedeelte van deze route staat bekend als “Ruta de las Siete Lagos”oftewel de Zevenmerenroute. Het behoort tot de mooiste routes van Argentinië is. De bochtige wegen in combinatie met de 7 kraakheldere meren en vergezichten vormen een bijzonder schouwspel.  
Overnachting in San Martín de los Andes.
 
Dag 14 – Selfdrive door het nationale park Lanín 
Vraag een willekeurige Argentijn wat het mooiste dorp van Argentinië is en men zal San Martín de los Andes antwoorden.  In de nabijheid kunt u Parque Nacional Lanín bezoeken, met recht een divers natuurpark. Het park staat naast de besneeuwde Lanín-vulkaan bekend om de prachtige bomen, meren en rivieren want de regio voor watersportliefhebbers erg aantrekkelijk maakt. Overnachting in San Martín de los Andes. 
 
Dag 15 – Terug naar Bariloche 
Uw tocht door het Merengebied is bijna ten einde gekomen. Als afwisseling adviseren wij u route 234/237 te volgen. De route loopt voor een groot gedeelte langs de rivier Neuquén. Het is de moeite onderweg te lunchen in Junín de Los Andes. De route vandaag wordt gekenmerkt door prachtige vergezichten op de omgeving en Lanín, snelstromende rivieren en bossen.
Overnachting in Bariloche.
 
Dag 16 – Salta
Inleveren huurauto en vlucht naar Salta. Na aankomst transfer naar het hotel.
Salta is gelegen in het noordwesten van Argentinië en gesticht in de 16e eeuw. De talloze monumentale gebouwen herinneren ons aan de Spaanse overheersing. Op het centrale plein "Plaza 9 de julio" is het altijd een gezellige drukte. De neoklassieke 19e eeuwse Catedral Basílica de Salta met haar crèmeroze facade is een opvallende verschijning. Het bezoeken waard is het MAAM Museum, dat zich richt op de geschiedenis van de Inca's.
Neem zeker de kabelbaan naar Cerro San Bernardo. Deze kabelbaan vertrekt vanaf Parque San Marin en neemt je mee naar het uitzichtpunt op een kilometer hoogte. 's Avonds is het een gezellige sfeer in Calle Balcarce. Hier treft u een divers aanbod van bars en restaurants, sommigen al dan niet met lokale folkore. 
 
Dag 17 – Van Salta naar Cachi  
Om 9:00 uur staat uw huurauto gereed bij het hotel. Vanaf vandaag gaat u op eigen tempo naar het noordwesten van Argentinië, de provincie Salta. Deze regio wordt gekenmerkt door afwisselende natuur en diverse nationale parken zoals Parque Nacional los Cardónes. 
Door het dorre klimaat groeien de cactussen maar enkele millimeters per jaar maar in dit park treft u tal van zuilcactussen aan, sommige meer dan 7 meter hoog. 
De Ruta 33 neem u mee van Salta richting Cachi. Met de kilometers die u aflegt, verandert het landschap naar het typische rode gesteente tot groene bergen. U volgt de bergpas naar het plateau Cuesta del Obispo, vanwaar u een prachtig panorama heeft. Verder door het Los Cardones Nationaal Park waar het groen langzaam plaats maakt voor de besneeuwde pieken van het Andesgebergte.  
Cachi was het voormalige thuis van de koloniale aristocratie. Het pittoresk dorpje staat bekend om meesterlijke architectonische gebouwen en een gezellig dorpsplein met daaromheen enkele traditionele restaurantjes en cafeetjes. Het bezoeken waard is het nabijgelegen Museo Arqueológico Pío Pablo Díaz waar u meer leert over de inheemse bevolking. Bezienswaardig is de Iglesia San José met een opmerkelijk altaar van cactushout. 
Overnachting in Cachi. 
 
Dag 18 – Van Cachi naar Cafayate  
Begeleid door de hoge bergtoppen rijdt u verder zuidwaarts. Onderweg passeert u diverse traditionele dorpjes maar het landschap voert hier de boventoon. De vallei wordt gekenmerkt door de uitgestrekte groene wijngaarden tegen een achtergrond van grillige, rode bergketens.  
Op zo’n uurtje van Cafayate treft u de ruïnes van Quilmes. Deze archeologische site bevindt zich op de hellingen van de bergketen, genaamd Calchaquí, waar de vroegere stammen hun naam aan ontleenden: Quilmes en Calchaquí. Deze  vroegere nederzetting diende als bolwerk tegen de oprukkende Inca’s en heeft tot de 17e eeuw bestaan, tot de komst van de Spaanse overheersers. Overnachting in Cafayate.  
 
Dag 19 – Vrije dag in Cafayate 
Zonder twijfel is Cafayate één van de gezelligste stadjes van Argentinië. Gelegen op een hoogte van 1.683 meter komen de meeste reizigers hier voor de omliggende Calchaquíes én de uitstekende wijnen, waaronder de bekende Torrontés. Het is zeker aan te raden om in de omgeving van de stad enkele bodegas te bezoeken en te zien welke wijn bij u past. Aanrader is Bodega Piatelli. Iets buiten de stad kunt u naar hartelust fietsen of paardrijden en dat met zicht op prachtige kloven en watervallen. Overnachting in Cafayate. 
 
Dag 20 – Cafayate - Purmamarca (5,5 uur) 
Het fijne van een selfdrive door Argentinië met WorldExperts is dat u onderweg zelf bepaalt waar u wenst te stoppen. Vandaag maakt u namelijk kennis met de Argentijnse versie van de Grand Canyon: de Quebrada de Cafayate. De grote rode rotsformaties met een veelzijdigheid aan tinten rood zijn indrukwekkend en wordt afgewisseld door de Rio de las Conchas, de snelstromende rivier doorheen de vallei. Direct langs de weg treft u de mooiste stopplaatsen aan zoals Los Médanos en El Obelisco. Het meest opzienbarend is het Anfiteatro en La Garganta del Diablo.  Verder noordwaarts richting Salta en via Ruta 9 verder naar Jujuy. Overnachting in Purmamarca.  
 
Dag 21 – Las Salinas 
Vandaag staat in het teken van de zoutvlakte genaamd Salinas Grandes. De panoramische route naar de zoutvlakte is al een beleving op zich. Het landschap waar u doorheen rijdt is prachtig en fotogeniek. Na het doorkruisen van de bergpas (4.170m) doemt in de verte de gigantische witte zoutvlakte al op, met maar liefst een oppervlakte van 12 hectare en vormt hiermee de derde grootste zoutvlakte ter wereld. Overnachting in Purmamarca.  
 
Dag 22 – Purmamarca – Maimará – Tilcara – Humahuaca – Purmamarca (100 km – 8 uur) 
Begin de dag in Purmamarca, idyllisch gelegen aan de voet van de Cerro de los Siete Colores – leuk om hier net na zonsopgang naartoe te gaan om te fotograferen. 
Te midden van de droge vallei Quebrada de Humahuaca ligt het idyllische dorpje Tilcara. Typisch zijn de lage, pastelkleurige huizen welke een contrast vormen met het donkerrood van de omgeving. Hier kunt u een bezoek brengen aan de pre-Inca nederzetting. Onderweg hiernaartoe kunt u eventueel nog een fotostop maken bij Maimará met haar imposante begraafplaats.  Zo’n 45 km verderop treft u Humahuaca, een idyllisch dorp waar de huizen van klei zijn gemaakt. In het centrum treft u tal van winkeltjes aan waar traditionele waar aan de man gebracht wordt. Leuk is om hier de traditionele Mate te kopen. Overnachting in Purmamarca. 
 
Dag 23 – Purmamarca – Salta – Iguazu  
Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Salta waar u de huurwagen inlevert. Vervolgens vliegt u naar Iguazu. Na aankomst transfer naar uw hotel. Overnachting in Iguazu. 
 
Dag 24 – Bezoek aan de Braziliaanse zijde van de watervallen 
Bezoek op eigen gelegenheid de Braziliaanse zijde van de watervallen.
Nét over de grens van Brazilië, in het uiterste westen van Paraná treffen we een van de wereldwonderen, namelijk Cataratas do Iguaçu, de watervallen van de Iguaçu rivier. Iguaçu is Guaraní voor ‘grote rivier’. Een toepasselijker naam kan niet bedacht worden voor de 275 watervallen die samen voor een ongeëvenaard natuurspektakel zorgen. De gemiddelde hoogte van de watervallen bedraagt 65 meter. Ze zijn weliswaar niet de hoogste maar wel de breedste ter wereld. Gelegen in het tropische regenwoud is de schoonheid van de maar liefst 275 watervallen een spektakel op zich. Aan de Braziliaanse kant is het zicht op de watervallen het mooist. Vooral de Garganta del Diablo (Duivelsstrot), een complex van 15 watervallen, is aan deze kant goed te zien. Per lift of via loopbruggen wordt u naar de mooiste panorama’s geleid. Enorme witte wolken spuiten omhoog en donderend geraas markeert de plaats waar de watermassa naar beneden stort. De watervallen van Garganta del Diablo zijn met 90 meter de hoogste. 
 
Dag 25 – Argentijnse zijde van de watervallen 
Bezoek op eigen gelegenheid de Argentijnse zijde van de watervallen.
Vandaag staat in het teken van de Iguazu watervallen langs de Argentijnse zijde. Er zijn een tweetal wandelroutes; Circuito Superior en Circuito Inferior. Het grote verschil is het wisselende perspectief op de watervallen waarbij u vanaf Circuito Superior een mooi panorama heeft op vrijwel alle watervallen. WorldExperts raadt u ook zeker aan om het Circuito Inferior te bewandelen. Deze route ligt lager en daardoor kijkt u tegen de watervallen aan. Overnachting in Iguazu. 
 
Dag 26 – Vlucht naar Buenos Aires 
Transfer  naar de luchthaven voor de vlucht van Iguazú naar Buenos Aires. Na aankomst transfer naar uw hotel. U heeft nadien vrije tijd in Buenos Aires. 
Overnachting in Buenos Aires. 
 
Dag 27 – Buenos Aires 
Overnachting in Buenos Aires. 
 
Dag 28 – Vlucht huiswaarts 
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts.  
 

 

Tijdens uw 28-Daagse individuele rondreis door noord en zuid Argentinië verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Buenos Aires - Hotel NH City Buenos Aires

NH Buenos Aires City

Dit luxe hotel biedt accommodatie op een bevoorrechte locatie in het microcentrum van Buenos Aires.

Het 5 sterrenhotel is gevestigd in een gebouw, dat een Franse stijl heeft en dateert uit uit de jaren '50. De kamers en suites zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. 

De Café Bar, de Lobby Bar en het restaurant serveren onder meer een ontbijtbuffet, een 'executive menu' voor de lunch en een selectie Argentijnse wijnen. 

Algemeen
Argentinië: het land van uitersten. Gekend om de uitgestrekte natuur, de tango en uiteraard het voetbal! De hoofdstad Buenos Aires met zijn kleurrijke huizen, historische gebouwen en heerlijke keuken. In het noorden zien we de kleurrijke bergen en uitgestrekte wijngaarden bij Mendoza. In het zuiden daarentegen de ijsmassa’s, gletsjers, drijvende ijsschotsen van Patagonië. Hier ziet u de zeeleeuwen en maakt u mooie wandeltochten. We mogen zeker de jungle bij de watervallen van Iguazú niet vergeten. Kortom: Argentinië heeft het allemaal!
 
Ligging
Argentinië heeft een oppervlakte van 2.780.400 km² en is hiermee het grootste Spaanstalige land ter wereld. Gelegen in Zuid-Amerika tussen het Andesgebergte en de zuidelijke Atlantische Oceaan en grenst aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili.
Naast het vaste land claimt Argentinië ook de eilandengroep onder gezag van het Verenigd Koninkrijk en een deel van Antarctica; de Falklandeilanden (voor de Argentijnen heten deze ‘Islas Malvinas’), Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden. 
Argentinië telt circa 45 miljoen inwoners, waarvan 92% in de steden woont. Alleen al in de provincie Buenos Aires wonen meer dan 16 miljoen inwoners. Het dunst bevolkte gebied van Argentinië is Patagonië, waar slechts 1% van de bevolking woont.
 
Klimaat
De uitgestrektheid van het land zorgt ervoor dat er meerdere klimaatzones zijn. De beste periode om Argentinië te bezoeken is tijdens hun zomermaanden, onze winter, dus van oktober tot februari. 
Het noorden kent een subtropisch klimaat met in de zomer temperaturen die tot 40 graden kunnen oplopen. In de wintermaanden kan er in de regenwouden veel regen vallen, dit in tegenstelling met de droge pampa’s, in het noordwesten, waar er heel weinig neerslag valt. 
Het midden heeft een mediterraan klimaat met het hele jaar door een temperatuur van +/- 20 graden. 
Het zuiden heeft een zeeklimaat met gemiddeld 21 graden in de zomer en 5 in de winter. Hoe meer zuidelijker hoe meer regen of sneeuw er kan vallen.
 
Religie
Meer dan 90% van de bevolking is Christelijk. Argentinië heeft de grootste Joodse gemeenschap van Latijns-Amerika. Nog een kleine minderheid is Islamitisch of heeft geen religie. Van de Christelijke gemeenschap gaat echter slechts 20% naar de kerk.
 
Eten en drinken
Het Argentijnse ontbijt verschilt enigszins van ons ontbijt en wordt gekenmerkt door zoete gerechten. Op het ontbijtbuffet treft u ook altijd zuivel en vleeswaren. 
De lunches in Argentinië zijn doorgaans warm maar is ook een selectie aan salades of tosti’s. Daarnaast zijn er diverse pasteitjes, de zogenoemde empanadas. Deze zijn gevuld met kip, gehakt, kaas of groenten.  
Het diner in Argentinië is min of meer te vergelijken met hetgeen wij gewend zijn. Het bestaat vaak uit (veel) vlees, rijst, aardappelen of pasta en groenten.
Voor de Argentijn is een maaltijd meer dan alleen eten, het is een gelegenheid om samen te zijn en te genieten. Vandaar dat ze zelden alleen eten. Het diner wordt in Argentinië heel laat genuttigd, rond 21u, vandaar dat ze vaak rond 18u een tussendoortje nemen.
 
Drinkwater 
Het drinkwater in Argentinië is over het algemeen genomen van goede kwaliteit. Het is toch aan te raden om flessen mineraalwater te kopen.
 
Elektriciteit in Argentinië
Argentinië heeft 220 volt netspanning. U heeft in Argentinië een wereldstekker nodig om uw apparaten aan te sluiten op het lichtnet. Men gebruikt stekkers met platte pinnen. 
 
Tijdverschil
Tijdens onze wintertijd is het in Argentinië 4u vroeger dan bij ons.
 
Taal
De officiële taal is Spaans, in de grote steden wordt al goed Engels gesproken. Daarnaast spreekt een deel van de inheemse bevolking nog hun eigen taal zoals het Mapuche, Guarani, Tobas en Quechua. Toch zal niet iedereen je verstaan, vandaar is het goed een aantal Spaanse woordjes te spreken.
Hallo:               Ola
Tot ziens:        Adios
Alstublieft:       Por favor
Bedankt:         Gracias    
Ja / Neen:       Si / No 
Hoe gaat het: Que tal?
 
Bagage
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kg mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels die de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website de uitvoerende luchtvaartmaatschappij.
LET WEL: Voor de binnenlandse vluchten mag u slechts 15 kg bagage bij u hebben. Bij overgewicht tot 23 kg wordt er een meerprijs berekend van 11–15 euro per KG. 
Voor reizen naar Argentinië is een harde, waterdichte koffer geen overbodige luxe: de wegen zijn deels onverhard en regen en stof komt de bagageruimte van de touringcar gemakkelijk binnen.
 
Kledingadvies 
Onze reis gaat van noordelijk deel van Argentinië naar het zuidelijk deel. Zodoende krijgen we te maken met verschillende klimaatzones. In het noorden van het land en in Buenos Aires kan het erg warm zijn maar in het zuiden kunnen we te maken hebben met vier seizoenen in één dag. Belangrijk is dus om in laagjes te kleden. In het noorden en Buenos Aires draagt u bij voorkeur lichte kleding en voor het zuidelijk deel raden wij u aan zeker een sjaal, handschoenen, muts en regenkleding mee te nemen. Goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. Belangrijk is ook om voldoende zonnebrandcrème en antimuggenspray mee te nemen.  
 
Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen naar Argentinië is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er moet tijdens de Argentinië-reizen veel gewandeld worden over veelal ongelijk ondergrond.
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor een reis naar Argentinië heeft u een geldig paspoort nodig welke bij uitreis nog 6 maanden geldig is.
Kopie identiteitsbewijs
Het is handig om tijdens uw vakantie kopieën bij u te hebben van uw identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van uw documenten of het verkrijgen van leeftijdskorting op de entree van een bezienswaardigheid, er wordt ook vaak naar gevraagd bij het inchecken in hotels.

Douane
Het is verboden verse producten zoals fruit, melkproducten en vleeswaren mee te nemen. 
De controle hierop bij aankomst in Argentinië is erg streng. 
 
Fotograferen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc.). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.
 
Geldzaken / valuta in Argentinië
De nationale munteenheid is de Argentijnse Pesos. Via de reisleider Maurits kunt u uw Dollars en Euro’s omwisselen in de lokale munteenheid de Peso. Dit omdat er in Argentinië diverse wisselkoersen worden gehanteerd, waarbij de bankkoers erg nadelig is. 
Cash geld is te adviseren omwille van de gunstige marktkoers i.p.v. de officiële wisselkoers via bankkaarten/creditkaarten. 
 
Creditcards
Creditcards worden in hotels, de betere restaurants en de betere winkels geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.
 
Zorg dat u tijdens uw reis voldoende contant geld bij u heeft. Dit kunnen zowel euro’s, bij voorkeur dollars zijn. Dollars kunt u bij uw reisbegeleider omwisselen in Pesos. In de meeste restaurants kunt u enkel in de peso betalen. Bij souvenirmarkten en andere toeristische omgevingen kunt u vaak in dollars betalen. Om in Argentinië met uw bankpas geld te kunnen pinnen dient u voor uw vertrek uw bankpas op niveau ‘wereld’ te zetten. 
 
De wisselkoers tussen de pesos en euro’s is aan verandering onderhevig. Euro’s of dollars kunt u ter plaatse wisselen bij een wisselkantoor of bank. Tevens kunt u met uw bankkaart geld afhalen. Het is altijd verstandig om voldoende peso’s cash op zak te hebben. Uiteraard kunt u bij de hotels uw euro’s of dollars wisselen, echter is de koers vaak ongunstiger. Geld wisselen op de zwarte markt is niet te adviseren i.v.m. veiligheid evenals valse biljetten. Tip: Het is handig om een app te installeren op uw telefoon zodat u altijd weet wat de officiële wisselkoers is.
 
Fooien
Het is gebruikelijk in Argentinië om een fooi te geven. De richtlijn is zeker 10% van de rekening als u op restaurant gaat of iets consumeert in een bar. 
De gidsen en chauffeurs in Argentinië verwachten ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.
Voor de diverse gidsen / chauffeurs en wordt er een fooienpot gemaakt. De richtlijn is € 6,- per persoon per dag. De fooien zullen worden verzameld aan het begin van de reis. 
 
Gezondheid
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.
 
Vaccinaties 
Voor een reis naar Argentinië is er bij een bezoek aan nationaal Park Iguazu een verhoogd risico op (sub)tropische ziekte(s), en daarom worden er inentingen en voorzorgsmaatregelen aangeraden. Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts.  
 
Artsen, apotheken en ziekenhuizen
Neem speciale medicijnen in ruim voldoende mate mee (in de originele verpakking) of vraag uw arts om een recept. Het is raadzaam zelf een reisapotheekje met reguliere medicijnen mee te nemen.
In geval van ziekte kunt u in de steden naar een ziekenhuis gaan. De meeste ambassades hebben een lijst van goede ziekenhuizen en klinieken en namen van huisartsen, specialisten en tandartsen. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk contant moet betalen voor de verlening van medische zorg. Neem bij een ziekenhuisopname direct contact op met uw verzekeringsmaatschappij, zodat deze voor de betaling kan zorgen.
 
Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee u in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.
 
Openingstijden
Winkels
In Argentinië openen de meeste winkels vanaf 09.00 uur. Supermarkten zijn in het algemeen vanaf 08:00 uur open. Met uitzondering van Buenos Aires is er een siësta sluiting tussen de middag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Nadien blijven de winkels geopend tot 19.30 uur of zelfs 20.30 uur. Supermarkten blijven open tot 22.00 uur en zijn vaak ook het hele weekend geopend. Op zaterdag sluiten veel winkels al om 15.00 uur.
 
Musea
Openingstijden zijn per museum verschillend. Alle musea zijn op maandag gesloten.
 
Post, internet en telefoon
Internet
In vrijwel elk hotel is er gratis Wifi aanwezig. Informeer vooraf naar de roamingkosten bij uw provider, zo komt u niet voor verrassingen te staan. In Buenos Aires staat het vol met internetcafés. 
 
Telefoon
Telefoneren vanuit Argentinië naar Europa is vrij prijzig. De prijzen hangen af van uw provider. Meestal krijgt u bij binnenkomst in het land een berichtje wat de kosten zijn vanuit het land waar u zich bevindt. Ook kunt u bij aankomst een simkaart en beltegoed aankopen.
 
Post
Postzegels koopt u op het postkantoor. Een kaart doet er tussen tien dagen en een maand over om in Europa aan te komen.
 
Openbaar vervoer
Argentinië kent een uitgebreid busnetwerk. De bussen zijn netjes en veilig, er zijn verschillende klassen. In de wintermaanden is het vooral moeilijk om richting Patagonië te reizen. 
In Buenos Aires is er een metrosysteem waarmee je naar al de wijken van de hoofdstad kan reizen. Let hier wel goed op je waardevolle spullen.
Met de trein reizen is voordeliger dan per bus, maar er kunnen minder bestemmingen per trein bereikt worden.
De wegen in Argentinië zijn goed te noemen. Sommige stukken bestaan weliswaar uit onverharde wegen, te denken aan de nationale parken in het zuiden.
 
Omgangsvormen in Argentinië
In Argentinië zijn de omgangsvormen vergelijkbaar met die in het zuidelijk deel van Europa. Het merendeel van de Argentijnen is van Europese komaf en het is dan niet zo vreemd dat men elkaar begroet met een hand en hartelijk is in de omgang. Niet alleen vrienden maar ook collega’s, met inbegrip van mannen, onder elkaar, begroeten elkaar met één kus op de rechterwang.
 
Veiligheid
Argentinië is een redelijk veilig land, maar net zoals overal moet je waakzaam zijn. Het grootste veiligheidsprobleem zijn zakkenrollers, vooral op drukke plaatsen. Bezoek geen afgelegen straten of wijken. 
Let goed op uw geld en bezittingen, draag geen opvallende sieraden.
 
Cultureel erfgoed en UNESCO
- Los Glaciares Nationaal Park
- Guarani Jezuietenmissies
- Iguazu Nationaal Park
- Cueva de las Manos, Rio Pinturas
- Valdes schiereiland
- Ischigualasto / Talampaya Natuurparken
- Jezuietenblok en Estancias Cordoba
 
Nationale feestdagen
De belangrijkste feestdagen van Argentinië zijn: Nieuwjaar (1 januari). Driekoningen (6 januari), Herdenkingsdag (24 maart), dag van de Meirevolutie (25 mei), Dia de la Bandera (20 juni), Onafhankelijkheidsdag (9 juli), onbevlekte ontvangenis (8 december), Kerstmis (25 december)
 
Nederlandse Ambassade in Buenos Aires
Olga Cossettini 831 / piso 3
C1107CDC Buenos Aires   Tel: +54 1143380060/70 
 
Argentijnse Ambassade in Den Haag
Javastraat 20
2585 AN Den Haag   Tel.: +31 70 311 84 11
 
Belgische Ambassade in Buenos Aires
Olga Cossettini 831 / piso 3
C1107CDC Buenos Aires   Tel: +54 1143137272
 
Argentijnse Ambassade in Brussel
Louizalaan 225
1050 Brussel   Tel.: +32 2 647 78 12