21-Daagse exclusieve individuele reis Patagonië Chili Argentinië met cruise
v.a. € 6400,00 p.p.

21-Daagse exclusieve individuele reis Patagonië Chili Argentinië met cruise

Deze exclusieve 21-daagse reis door Patagonië laat u kennismaken met zowel het Chileense als Argentijnse gedeelte van Patagonië.

Kenmerkend voor deze rondreis door Chili en Argentinië is de ongerepte natuur. Verwacht tijdens je reis de fascinerende bergtoppen van de Andes te zien, azuurblauwe meren en tal van gletsjers. Tijdens deze reis van WorldExperts door Argentinië en Chili – Patagonië, verken je zelf met de huurwagen een deel van de Carretera Austral en het spectaculaire nationale park Torres del Paine. Je gaat aan boord voor een volledig verzorgde 5-daagse cruise. Vanuit El Calafate sluit je jouw rondreis door Patagonië af met een bezoek aan de gletsjer Perito Moreno. 

 

10 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Binnenlandse vluchten met Aerolineas Argentinas / Jetsmart
• Transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v. zoals vermeld in het programma
 • Engelssprekende lokale gidsen tijdens de excursies;
- Stadstour Santiago de Chile
- Fietstocht Buenos Aires
- Dagexcursie Perito Moreno gletsjer met trekking 
- Boottocht Lago Argentino 
• Huurauto dag 4-12
Huurprijs wagen inclusief
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- CDW (Collision Damage Waiver) 
- TPW (Diefstalverzekering)
• Overnachtingen in comfortabele hotels op basis van logies/ontbijt
• Maaltijden conform het programma
Gedeelte Cruise Inclusief
• Alle excursies conform programma
• Engelssprekende gids
• Alle overnachtingen aan boord in de kajuit naar keuze
• Verblijf aan boord op basis van ALL-INCLUSIVE
• Activiteitenprogramma aan boord; lezingen etc.
 
Exclusief
• Heen-/terugvlucht  - bij vroege boeking al vanaf € 850,-
• Entreegelden Nationale Parken
• Reserveringskosten
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. 
Dag 1 – Vandaag vliegt u naar Santiago de Chile
Vandaar vliegt u naar de hoofdstad van Chili, Santiago de Chile.
 
Dag 2 - Santiago de Chile
Na aankomst wordt je op de luchthaven verwelkomt en volgt de transfer naar het hotel. Santiago de Chile is een aangename stad met een interessant historisch centrum. Vandaag kan je op eigen tempo de stad al verkennen. Overnachting in Santiago de Chili. 

Dag 3 - Stadsexcursie Santiago de Chile
Onder leiding van een privé-gids maak je kennis met de meeste bezienswaardigheden van de stad. Zo ziet u Plaza de Constitución met het Palacio de la Moneda, de zetel van de president. Plaza de Armas, het klooster van San Francisco hetgeen de eerste Katholieke kerk was en nog enkele andere leuke wijken van de stad. Na de rondleiding van zo’n 4 uur kan je de rest van de dag Santiago de Chile zelf verkennen. 
Overnachting in Santiago de Chile.
 
Dag 4 – Santiago de Chili – Balmaceda - Puerto Guadal – 300 km
In de ochtend transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Balmaceda. Na aankomst ontvangst huurauto. De snelweg Carretera Austral loopt ongeveer 1240 kilometer zuidwaarts van Puerto Montt naar Villa O'Higgins en loopt dwars door Patagonië.
Een route langs een van de mooiste trajecten van de Carretera Austral neemt je mee zuidwaarts. De route van zo’n 300 km die je vandaag gaat afleggen wordt gekenmerkt door de grote verscheidenheid van landschappen. De typische lengabossen veranderen langzaam in de puna-graslanden. Op de achtergrond vormt de Andes met haar besneeuwde bergkappen een vertrouwd gezicht. Onderweg passeer je kleine nederzettingen en eenmaal het Lago General Carrera in zicht komt volg je de prachtige weg langs de oever richting Puerto Guadal waar je achtereenvolgend 3 nachten verblijft.  
 
Dag 5 – 6 - Puerto Guadal
De komende dagen staan in het teken van dit mooie gebied van Patagonië. De omgeving nodigt zeker uit om enkele kleine nederzettingen in de omgeving te gaan verkennen. Bezoek de waterval van “El Maqui” en vanaf de diverse “miradors” (uitkijkplaatsen) heb je een prachtig zicht op de omgeving. Vanuit het hotel zijn er tal van activiteiten die ondernomen kunnen worden, denk aan vissen, een boottocht, rafting maar ook mountainbiken of paardrijden. Indien je interesse hebt in een trekking, dan kan je dit bij boeking aangeven.  
 
Dag 7 - Puerto Guadal – Punta Arenas
Je gaat in de ochtend naar de luchthaven van Balmaceda. Hier lever je de huurauto in en stap je op het vliegtuig naar Punta Arenas. Na aankomst ontvangst van de 4x4 huurauto. Overnachting in Punta Arenas. 
 
Dag 8 - Punta Arenas – Torres del Paine
Torres del Paine staat bekend als één van de mooiste natuurparken ter wereld. De drie bergtoppen (torres) bereiken een hoogte van zo’n 2.500 meter. De route die je vandaag neemt gaat over prima aangelegde geasfalteerde wegen. De zorgvuldig gekozen accommodatie vandaag is idyllisch gesitueerd aan de zuidelijke oevers van het gletsjermeer Grey. Tip voor vandaag: maak een boottocht over het meer. Overnachting in Torres del Paine. 

Dag 9 - Torres del Paine
Maak in de ochtend een mooie wandeling door dit prachtige natuurgebied. De route vandaag neemt je zo’n 65 km mee noordwaarts. Onderweg wordt het zicht op de meren en lagunes afgewisseld door het ruige landschap van het NP Torres del Paine. Centraal staat het meer van Nordenskjöld met haar ijsschotsen. Vanaf Salto Grande, gelegen aan de waterval van het turquoise gekleurde gletsjermeer Nordenskjöld kan je een prachtige wandeling maken naar Mirador Cuernos. De totale wandeling (heen/terug) is zo’n 6 km via een gemakkelijk pad. Maak zeker een stop bij Mirador Nordenskjöld Lago alvorens je arriveert bij uw hotel. In de omgeving van het hotel zijn diverse routes om prachtige wandelingen te maken al dan niet met of zonder gids. 
 
Dag 10 - Torres del Paine
Vandaag staat volledig in het teken van de schitterende natuur in Nationaal Park Torres del Paine. Als WorldExperts raden we je aan een wandeling vanaf Refugio Torres te ondernemen. Het is een vier uur durende klim naar Base de Torres. Onderweg heb je uitzicht op grote grasvlaktes, meren en de vallei. 
 
Dag 11 - Torres del Paine – Puerto Natales
Vandaag volg je wederom Route 9 zuidwaarts, een totaal van 125km. Onderweg kom je voorbij Lago Figueroa alvorens je arriveert in Puerto Natales.
 
Dag 12 - Puerto Natales – Australis Cruise
Vandaag ga je aan boord van de Australis Cruise. Na het inleveren van de huurwagen in Puerto Natales ga je naar de haven en begint een cruise aan boord van de Stella – Ventus Australis. Komende dagen ga je op verkenning door een gedeelte van de wereld welke onaangetast is door mensen en zelden gezien door toeristen; een unieke ervaring en onmisbaar tijdens je reis naar Patagonië.
Inscheping tussen 13:00 – 18:00 uur gevolgd door een verwelkoming van de kapitein en presentatie van de bemanning met een glaasje naar wens. Direct hierna zal het schip naar het uiterste zuiden gaan varen. Tijdens de nacht steken we de Straat van Magellan over en betreden het labyrint van kanalen die het zuidelijke uiterste van Patagonië definiëren. De fonkelende lichtjes van Punta Arenas vervagen geleidelijk in de verte als we het Whiteside Canal tussen Darwin Island en Isla Grande de Tierra del Fuego binnenvaren.
 
Dag 13 - Ainsworth Bay - Tuckers-eilandjes
Bij zonsopgang vaart het schip de Almirantazgo inham op, een spectaculaire uitloper van de Straat van Magellan. De met sneeuw bedekte toppen van het Karukinka Natuurpark strekken zich uit langs de noordzijde, terwijl de zuidkust wordt bepaald door de diepe fjorden en brede baaien van het Alberto de Agostini Nationaal Park. We gaan aan land bij Ainsworth Bay, waar een overvloed aan vogels voorkomen en een kolonie zuidelijke zeeolifanten die soms vanuit de Zodiacs kunnen worden gespot. Er zijn twee begeleide excursies beschikbaar: één is langs de rand van een beek, veengebied en beverhabitat naar een met waterval en mos bedekte rotswand diep verscholen in een ongerept woud; de andere is een inspannendere wandeling langs de top van een gletsjer. Beide bieden uitzicht op de Marinelli-gletsjer en het Darwin-gebergte.
We laten onze Ainsworth Bay achter ons en varen westwaarts naar de Tucker Islets. Na de lunch gaan we weer aan boord van de Zodiacs voor een close-up van de Magellan-pinguïns die de kleine eilanden bewonen. Meer dan 4.000 pinguïns gebruiken Tucker als een plek om te nestelen, te bevallen en hun kuikens te verzorgen. Veel andere vogelsoorten komen ook vaak in het gebied voor, waaronder koningsaalscholvers, scholeksters, Chileense jagers, kelpganzen, dolfijnmeeuwen, adelaars en zelfs af en toe een Andescondor. In september en april (wanneer de pinguïns elders wonen) wordt deze excursie vervangen door een korte wandeling naar een gletsjer in het nabijgelegen prachtige Brookes Bay.
 
Dag 14 - Pia-gletsjer – Gletsjersteeg
's Nachts varen we rond het westelijke uiteinde van Tierra del Fuego via het zeer smalle Gabrial Kanaal, Magdalena Kanaal en Cockburn Kanaal. 
Na het afgelegen Brecknock-schiereiland te hebben gerond, vaart de Australis-cruise oostwaarts en vaart opnieuw het Beagle Kanaal binnen. Tegen de ochtend gaan we Pia Fjord binnen en gaan aan boord van de Zodiacs voor een Pia Gletsjertour. We maken een korte wandeling om een panoramisch uitzicht te krijgen op de spectaculaire gletsjer, die zich uitstrekt van de bergtoppen tot aan de zee, of een langere, veel moeilijkere wandeling langs een zijmorene van de oude Pia-gletsjer.
Terug aan boord van het schip vervolgen we onze vaart naar het oosten langs het Beagle Kanaal door een gebied genaamd Glacier Alley. De passage doet zijn naam eer aan en beschikt over een aantal indrukwekkende getijdengletsjers die vanuit het Darwin-gebergte en de Darwin-ijskap aan de noordkust naar beneden stromen. De meeste zijn vernoemd naar Europese landen: Nederland, Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk.
 
Dag 15 - Kaap Hoorn - Wulaia-baai
In de ochtend varen we over Nassau Bay naar de afgelegen archipel waartoe ook het Kaap Hoorn Nationaal Park behoort. Als de weers- en zeeomstandigheden het toelaten, gaan we aan land op het winderige eiland. Ontdekt in 1616 door een Nederlandse maritieme expeditie - en vernoemd naar de stad Hoorn in West-Friesland - Kaap Hoorn is een 425 meter hoog rotsachtig voorgebergte dat uitkijkt over de turbulente wateren van de Drake Passage. Jarenlang was het de enige navigatieroute tussen de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan, en werd vaak het ‘Einde van de Wereld’ genoemd. Het park werd in 2005 door UNESCO uitgeroepen tot Wereldbiosfeerreservaat. De Chileense marine heeft een permanente vuurtoren op het eiland, bemand door een lichtwachter en zijn gezin, evenals de kleine Stella Maris-kapel en het moderne Kaap Hoorn-monument.
In de middag navigeren we door het smalle Murray Kanaal tussen de eilanden Navarino en Hoste en laten we het anker zakken bij de Wulaia Baai. De baai werd beschreven door Charles Darwin en geschetst door kapitein Fitz Roy in 1830. Na een bezoek aan het door Australis gesponsorde museum in het oude radiostation heeft u de keuze uit drie wandelingen door Magellan-woud met lengas, coigües, canelos, varens en andere endemische fauna waarna je het panoramisch uitkijkpunt over de baai bereikt. 
 
Dag 16 – Ushuaia – El Calafate
De volgende ochtend varen we de Argentijnse wateren in en meren aan in Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld. Na de ontscheping verlaat u Ushuaia en vertrekt u richting de luchthaven voor de vlucht naar El Calafate. Morgen gaat u op excursie naar één van de iconen van Patagonië. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Overnachting in El Calafate.
 
Dag 17 - El Calafate 
Vandaag maakt u een unieke excursie naar El Perito Moreno.
Met zijn blauwe ijskap is de 74m hoge Perito Morenogletsjer zonder twijfel een indrukwekkend natuurfenomeen. De druk doorheen de eeuwen waarmee het ijs is samengeperst, zorgt voor een onwerkelijk schouwspel. Allereerst ga je aan boord van de catamaran waarmee je de noordelijke wand van de gletsjer aanschouwt. Eenmaal aan wal verken je de gletsjer vanaf de diverse wandelpaden. Aansluiten maak je een trekking over de gletsjer van zo’n 1,5 uur. Let op: leeftijdsbeperking tot 65 jaar. Overnachting in El Calafate.  
 
Dag 18 – El Calafate 
Dag ter vrije besteding. WorldExperts biedt je een tweetal optionele excursies aan tijdens je reis Patagonië. 
1: Optionele excursie over het grootste meer van Argentinië
In de ochtend wordt je opgehaald bij het hotel voor een rit door het Patagonische land. In Punta Bandera ga je aan boord voor een cruise over Lago Argentino. Onderweg vaar je langs de steeds groter wordende ijsbergen en maak je kennis met de vele tinten blauw van zowel het water als het ijs. Einddoel van vandaag zijn de Upsala (80m) en Spegazzini (134m) gletsjers en dat met een glaasje whisky on the rocks, met zelf opgevist ijs.
2: Estancia Nibepo Aike.
Je volgt een schilderachtige oude weg die door de pittoreske landschappen van Huyliche, Anita en Alta Vista slingert. Je maakt verschillende stops bij uitkijkpunten die unieke panorama’s bieden op het torenhoge Andesgebergte en de ongerepte Argentino en Roca meren. Bij aankomst in Nibepo Aike Ranch heb je de gelegenheid om je onder te dompelen in de plaatselijke cultuur en activiteiten. Doe praktische ervaring op door je hand uit te steken bij het scheren en hoeden van de inwonende schaapskudde, of kies voor een ontspannen wandeling langs het meer om de rust van het gebied te ervaren. Voor een meer avontuurlijke ervaring kun je je zadelen en samen met een deskundige plaatselijke gids een tocht te paard maken door het rustieke platteland, inclusief een beklimming van Cerro Cristal. Overnachting in El Calafate. 
 
Dag 19 - El Calafate – Buenos Aires
In de loop van de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Na aankomst transfer naar uw hotel gelegen in de leukste buurt van Buenos Aires, Palermo Soho. Overnachting in Buenos Aires.
 
Dag 20 - Fietstocht door Buenos Aires
Om een grote stad zoals Buenos Aires te ontdekken kunt u wijk per wijk bezoeken met het openbaar vervoer. Buenos Aires kent een uitgebreid metronetwerk maar een leuke eerste indruk van de stad krijgt u bovengronds. Vandaag gaat u eerst kennismaken met de stad middels een fietstour. In de ochtend neemt de fietsgids u mee voor een interessante tour door Buenos Aires. De tour zal zo’n 3,5 uur in beslag nemen en er worden diverse stops gemaakt bij hoogtepunten van de stad zoals het Roze Huis (presidentieel paleis), Plaza de Mayo, het legendarische Teatro Colón, diverse pleinen maar ook de begraafplaats van Recoleta waar Evita Perón haar laatste rust heeft gevonden. Na de fietstocht bent u vrij om Buenos Aires verder op eigen gelegenheid te verkennen. Overnachting in Buenos Aires.
NB: De fietstocht kan ook vervangen worden door een wandeling.
 
Dag 21 - Huiswaarts
Conform het vluchtschema volgt de transfer naar de luchthaven voor het vertrek huiswaarts.
Tijdens uw 21-Daagse exclusieve individuele reis Patagonië Chili Argentinië met cruise verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Santiago - Le Reve Boutique hotel

Hotel Le Reve
Boutiquehotel Le Reve met zijn elegante Franse architectuur en interieurs in Europese stijl ligt in de wijk Providencia en op loopafstand van chique restaurants, attracties, musea, winkels en winkelcentra. Deze wijk geldt als een rustige, veilige wijk met goed begaanbare straten en eeuwenoude bomen.

Faciliteiten:
Het hotel biedt een ontbijtrestaurant, wisselkantoor en gratis Wifi aan in de hele accomodatie.
De accomodatie biedt een wellness met massage.
 
Kamers:
Alle kamers hebben een stijlvolle inrichting, mini bar, koffie- en theevoorzieningen en moderne gemakken zoals een flatscreen TV met satelliet zenders. 
Ze beschikken over een apart toilet en een douche en een haardroger en handdoeken voor meer comfort, sommige kamers hebben een eigen terras of balkon.

Puerto Guadal - Hotel El Mirador de Guadal

El Mirador de Guadal Lodges 

De lodges bevinden zich aan het meer en bieden zicht op de omliggende bergen en het meer.

 

Faciliteiten:

De restauarant lodge serveert een continentaal ontbijt en regionale gerechten..

 

Kamers:

Alle kamers/ lodges hebben een privéterras met een tafel met stoelen. In het woongedeelte bevindt zich de houtkachel.

Een koffie- en theevoorziening en minikoelkastje zijn aanwezig. 

Ze beschikken over een apart toilet en een douche en een haardroger en handdoeken voor meer comfort.

Punta Arenas - Ilaia Hotel

Hotel Iliana:
Hotel Iliana ligt  op wandelafstand van Playa Colon.

Faciliteiten: 
Gratis wifi is beschikbaar in de hele accommodatie. 
Diverse restaurants en bar zijn op loopafstand van het hotel gelegen.

Kamers:
Alle kamers hebben een eigen badkamer met een douche, gratis toiletartikelen en een haardroger.

Torres del Paine - Hotel Lago Grey

Dit prachtige toeristencomplex ligt in het hart van het nationale park Torres del Paine, aan de oevers van het meer van Gray.

 

Het hotel biedt eersteklas faciliteiten, mooi ingerichte suites met uitzicht op de Grey Glacier. Het hotel beschikt over centrale verwarming, ontbijtbuffet, telefoon en wasservice.

 

Het heeft een voortreffelijk restaurant met een uitgebreide a la carte service en speciaal geselecteerde dagmenu's. Het is gewoonweg een overweldigende ervaring om te kunnen genieten van een voortreffelijke maaltijd aan de oevers van het meer.

 

 

Torres del Paine - Hotel Las Torres

Hotel Las Torres:
Het hotel ligt temidden van het N.P. Torres del Paine.

Faciliteiten:
Het restaurant van het hotel serveert traditionele gerechten en beschikt over gratis wifi. Een spa is aanwezig.
 
Kamers:
Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en hebben uitzicht op de bergen en de vallei.

Puerta Varas - Weskar Patagonian Lodge

Weskar Patagonian Lodge:
Het Weskar hotel ie een klein familie hotel met een prachtig uitzicht op de Ultima Esperanza Fjord.

 

Faciliteiten:

Er is gratis wifi in de openbare ruimtes. Het restaurant heeft een kaart met veel gerechten met vis, schaal- en schelpdieren.

 

Kamers:

Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, verwarming, een kluisje en telefoon. Er is geen tv in de kamer. 

Ushuaia - STELLA - VENTUS AUSTRALIS

Welkom aan boord van de Stella Australis en de Stella Ventus.

De speciaal gebouwde Stella Australis / Ventus Australis expeditieschepen zijn ideaal om de fjorden van Patagonië te ontdekken.

De inrichting van elk schip is comfortabel en modern. Met zo'n 100 hutten is rustig aan boord wat maakt dat u van de loungeruimtes en observatiedekken kunt genieten van de adembenemende landschappen en uitzichten. 

 

Aantal hutten: 100

Capaciteit: 210 passagiers

El Calafate - Hotel Design Suites Calafate

Hotel Design Suites el Calafate

Het Design Suites Calafate heeft een chique inrichting en beschikt over een binnenzwembad, een sauna en een spafaciliteiten. Op het terrein vindt u tevens een fitnessruimte, en er kunnen spabehandelingen worden geboekt. U kunt gebruikmaken van gratis wifi.

De kamers van het Design Suites Calafate zijn netjes uitgerus met o.a. flatscreen-tv met kabelzenders.

De accommodatie heeft een à-la-carterestaurant en een bar, waar van 's morgens vroeg tot 's avonds laat maaltijden en drankjes worden geserveerd.

Buenos Aires - Duque Hotel Boutique & Spa

Het Duque Hotel is gelegen in de trendy wijk Palermo Soho en beschikt over designkamers. Het hotel heeft een zwembad en spafaciliteiten. Metrostation Scalabrini Ortiz ligt op 700 meter afstand. In de openbare ruimtes is gratis WiFi beschikbaar.

 

De individueel ingerichte kamers van Duque Hotel Boutique & Spa combineren een klassieke stijl met moderne faciliteiten. Ze zijn allemaal voorzien van parketvloeren en grote ramen. Ze bieden ook alle airconditioning en kabel-tv.

 

Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet verzorgd. Koffie en zoete deegwaren zijn de hele dag door verkrijgbaar. De restaurants en cafés van Palermo liggen om de hoek.

 

U kunt ontspannen op de ligbedden bij het zwembad en gebruikmaken van de spafaciliteiten, waaronder een hot tub en een sauna. 

Algemeen
De republiek Chili, is bekend om het wereldberoemde Paaseiland. Het langgerekte land is ingeklemd tussen het Andes gebergte en de Grote Oceaan en kent door zijn langgerekte vorm meerdere klimaatzones.
Het land is opgedeeld in regio’s (16) die op hun beurt weer zijn onderverdeeld in provincies.
Voor de reiziger is Chili door zijn vele natuurverschijnselen bij uitstek een vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, mede door het gebied Patagonië welk deels in Argentinië en deels in Chili ligt. Chili was vroeger het grondgebied van verschillende Indianenstammen. Veeteelt en landbouw zijn de voornaamste bron van inkomsten.
 
Ligging.
Chili ligt in Zuid-Amerika met als buurlanden Peru, Bolivia en Argentinië. Chili is één van de zuidelijkste landen en  is gelegen tussen de Grote Oceaan enerzijds en aan de andere zijde het Andes gebergte.
 
Klimaat
Chili heeft een mediterraan klimaat met lange, hete zomers en koele, natte winters. 
Het zuiden kenmerkt zich door het zgn. toendraklimaat, met aan de kust lagere temperaturen.
De seizoenen zijn tegenovergesteld van onze seizoenen. In de winter kunnen we temperaturen van 18 – 20ºC verwachten met in de nacht zelfs temperaturen rond het vriespunt. In de zomer liggen de temperaturen tussen 30 – 36ºC met in de nacht 15 – 18ºC.
 
Religie
Het overgrote deel van de bevolking christen. Een klein deel van de bevolking hangt geen enkel geloof aan.
 
Eten en drinken
Eten neemt een belangrijke plaats in in het dagelijkse leven; men gaat relatief laat aan tafel: de lunch vanaf 14:00 en het diner pas vanaf 21:00 uur. In Chili zijn gegrilde vleesgerechten en bonenschotels populair. Iedere regio kent natuurlijk zijn eigen specialiteit. Bekende traditionele Chileense gerechten zijn pastel de choco, een ovenschotel en de nationale snack: empanada. Waar wij onze boterhammen eten, zijn in Chili de marraquetas favoriet.
Koffie en thee zijn niet heel populair, op straat verkoopt men veel mote con huesillo, een soort fruitsap van perzik.  
 
Drinkwater
In Chili is het kraanwater niet altijd drinkbaar. Drink daarom alleen water uit flesjes en gebruik geen ijsklontjes. Vermijd groente of fruit dat in ongekookt water is gewassen. Kook leidingwater ook voordat u het gebruikt om mee te koken. Gebruik ook voor bijvoorbeeld tandenpoetsen en lenzen schoonmaken alleen gekookt water of flessenwater.
 
Elektriciteit
De netspanning is 220 V. Voor sommige stopcontacten hebt u een universele wereldstekker nodig. 
 
Tijdverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Chili 5 uur vroeger, tijdens onze wintertijd is het in Chili 4 uur vroeger.
 
Taal
In Chili is Spaans de officiële taal, maar een groot deel van de bevolking spreekt wel een van de vele Maya talen.
Hallo: hola
Ja:
Nee: no
Dankjewel: gracias
Hoe gaat het? cómo estás?
 
Bagage en kleding
Voor Chili gelden geen bijzondere kledingseisen, wel is het advies (en dat geldt voor alle reizen) draag laagjes kleding. Ook al te “blote” kleding wordt niet op prijs gesteld. Wat niet mag ontbreken zijn een zonnebril, hoedje of pet, zonnebrandmiddel en DEET.
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kilo mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels van de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij(en). Indien u gebruik maakt van een binnenlandse vlucht dan gelden andere bagage voorwaarden. Controleer de actuele regels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. 
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor het reizen naar Chili heeft u een geldig paspoort nodig, welk nog 6 maanden na inreis geldig dient te zijn. Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit, hebben geen visum nodig om Chili in te kunnen reizen. Wel is het vereist een retour- of doorreisticket te tonen. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig.
Het Nederlandse en Belgische rijbewijs zijn geldig in Chili, ook bij het huren van een voertuig. Let wel: verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Soms vragen verhuurbedrijven om een IRB (internationaal rijbewijs). 
 
Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Fotografeer nooit militaire locaties, -gebouwen of grensposten. Dit is in geen enkel land verstandig. Wees voorzichtig met het fotograferen van de bevolking; vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. 
 
Geldzaken
De nationale munteenheid in Chili is de peso (CLP). 
 
Creditcards
Creditcards worden in hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. US $ worden vrijwel overal geaccepteerd. 
 
Geld wisselen
Wissel alleen bij een bank. Wisselkantoren en hotels rekenen doorgaans een ongunstiger koers. 
 
Fooien
In Chili is de fooi soms inbegrepen bij de rekening. Indien dit niet het geval is kunt u 15% fooi hanteren, het liefst in US$. Ook de gids, chauffeur en kamermeisje zullen een fooi van 5-10% zeker op prijs. 
In supermarkten is een klein bedrag gebruikelijk voor diegene die je boodschappen in pakt.
 
Gezondheid
De medische zorg in Chili kent zowel particuliere als openbare ziekenhuizen. De particuliere ziekenhuizen zijn beter uitgerust en hygiënischer, houd er ook rekening mee dat mogelijk contant moet worden betaald voor de verleende zorg. Reizigers worden daarom geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten. Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. In Chili kunnen dengue, chikungunya en zika voorkomen. In sommige gebieden komt ook malaria voor. Draag beschermende kleding en gebruik een insectenwerend middel, bij voorkeur met DEET. Gebruik ook een muskietennet om onder te slapen. Hondsdolheid komt voor in Chili. Vermijd contact met zoogdieren.
Neem direct contact op met een arts bij een beet of krab van een zoogdier (bijvoorbeeld een hond, kat of vleermuis).
 
Artsen, apotheken en ziekenhuizen
Neem speciale medicijnen in ruim voldoende mate mee (in de originele verpakking) of vraag uw arts om een recept. Het is raadzaam zelf een reisapotheekje met reguliere medicijnen mee te nemen.
In geval van ziekte kunt u in de steden naar een ziekenhuis gaan. De meeste ambassades hebben een lijst van goede ziekenhuizen en klinieken en namen van huisartsen, specialisten en tandartsen. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk contant moet betalen voor de verlening van medische zorg. Neem bij een ziekenhuisopname direct contact op met uw verzekeringsmaatschappij, zodat deze voor de betaling kan zorgen.
 
Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee u in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD. 
 
Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er wordt regelmatig een wandeling gemaakt over veelal een ongelijke ondergrond.
 
Vaccinaties
Vaccinaties zijn niet verplicht maar zeker aan te bevelen. In bepaalde gevallen is een inenting tegen gele koorts verplicht. U kunt verder advies aan uw huisarts of GGD vragen betreffende vaccinaties. 
In Chili kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor.
 
Openingstijden
Veel winkels (vooral buurtwinkels en souvenirwinkels) zijn van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 – 20:30 uur met een siësta in de middag. Banken zijn maandag – vrijdag geopend tussen 08:00 – 15:00 uur. 
 
Restaurants
Het merendeel van de restaurants is geopend tussen 11.30 – 23.30.
 
Post, internet en telefoon
Internet:
In het gehele land is goede dekking. De meeste hotels bieden gratis WiFi aan en soms dient u hier een klein bedrag voor te betalen. In Chili zijn WiFi-hotspots beschikbaar in de bekendste openbare parken en in vrijwel alle horeca. 
 
Telefoon:
Het mobiele bereik is bijna overal goed, de netwerken die er zijn bieden ruime dekking in Chili. 
Informeer vooraf bij uw provider naar de roamingkosten. Ook kun je ter plaatse een prepaid SIM-kaartje kopen van een lokale provider. Ook handig is in een internetcafé via Skype bellen. Internationaal toegangsnummer: 0056.
 
Openbaar vervoer
In Chili bestaat het openbaar vervoer voornamelijk uit bussen. Meestal zijn dit kleinere bussen in de stad en grote touringcars tussen de steden.De afstanden zijn soms erg groot, waardoor er ook “slaap”-bussen zijn.
In enkele steden is ook een metrolijn. 
 
Veiligheid
Chili is één van de veiligste landen in Zuid-Amerika. Wel zijn zakkenrollers actief op stadsbussen, op markten, op het strand, drukke plaatsen in het algemeen. Alert zijn is dus de boodschap en loop op straat niet met kostbare camera’s en sieraden “te koop”.
Algemeen alarmnummer 133.
 
Cultureel erfgoed en UNESCO
- cultuur Aymara gemeenschappen
 
Nationale feestdagen
De belangrijkste feestdagen van Chili zijn: Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, Dag van de Arbeid (21 mei), Saint Peter en Saint Paul ( juni), Herdenking van de zeeslag bij Iquique (2 juli),  Onze-Lieve-Vrouwe van de berg Carmel (augustus), Onafhankelijkheidsdag ( september), Kerstmis, Oud & Nieuwjaarsdag.
 
Nederlandse ambassade in Chili
Av. Apoquin do 3500 13e verdieping Las Condes (Metro El Golf), Santiago, Tel: +56 2 2756 9200
 
Chileense ambassade in Nederland
Parkstraat 30, 2514 JK ’s-Gravenhage, Tel: +31 70 312 36 40
 
Belgische ambassade Chili
Edificio Forum Avenida Providentia 2653, Piso 11 – Oficina 1103, Santiago, Tel: +56 2 269 404 00
 
Chileense  ambassade België
Aduatukersstraat 106, 1040 Etterbeek, Tel: +32 2 280 16 20 

Algemeen
Argentinië: het land van uitersten. Gekend om de uitgestrekte natuur, de tango en uiteraard het voetbal! De hoofdstad Buenos Aires met zijn kleurrijke huizen, historische gebouwen en heerlijke keuken. In het noorden zien we de kleurrijke bergen en uitgestrekte wijngaarden bij Mendoza. In het zuiden daarentegen de ijsmassa’s, gletsjers, drijvende ijsschotsen van Patagonië. Hier ziet u de zeeleeuwen en maakt u mooie wandeltochten. We mogen zeker de jungle bij de watervallen van Iguazú niet vergeten. Kortom: Argentinië heeft het allemaal!
 
Ligging
Argentinië heeft een oppervlakte van 2.780.400 km² en is hiermee het grootste Spaanstalige land ter wereld. Gelegen in Zuid-Amerika tussen het Andesgebergte en de zuidelijke Atlantische Oceaan en grenst aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili.
Naast het vaste land claimt Argentinië ook de eilandengroep onder gezag van het Verenigd Koninkrijk en een deel van Antarctica; de Falklandeilanden (voor de Argentijnen heten deze ‘Islas Malvinas’), Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden. 
Argentinië telt circa 45 miljoen inwoners, waarvan 92% in de steden woont. Alleen al in de provincie Buenos Aires wonen meer dan 16 miljoen inwoners. Het dunst bevolkte gebied van Argentinië is Patagonië, waar slechts 1% van de bevolking woont.
 
Klimaat
De uitgestrektheid van het land zorgt ervoor dat er meerdere klimaatzones zijn. De beste periode om Argentinië te bezoeken is tijdens hun zomermaanden, onze winter, dus van oktober tot februari. 
Het noorden kent een subtropisch klimaat met in de zomer temperaturen die tot 40 graden kunnen oplopen. In de wintermaanden kan er in de regenwouden veel regen vallen, dit in tegenstelling met de droge pampa’s, in het noordwesten, waar er heel weinig neerslag valt. 
Het midden heeft een mediterraan klimaat met het hele jaar door een temperatuur van +/- 20 graden. 
Het zuiden heeft een zeeklimaat met gemiddeld 21 graden in de zomer en 5 in de winter. Hoe meer zuidelijker hoe meer regen of sneeuw er kan vallen.
 
Religie
Meer dan 90% van de bevolking is Christelijk. Argentinië heeft de grootste Joodse gemeenschap van Latijns-Amerika. Nog een kleine minderheid is Islamitisch of heeft geen religie. Van de Christelijke gemeenschap gaat echter slechts 20% naar de kerk.
 
Eten en drinken
Het Argentijnse ontbijt verschilt enigszins van ons ontbijt en wordt gekenmerkt door zoete gerechten. Op het ontbijtbuffet treft u ook altijd zuivel en vleeswaren. 
De lunches in Argentinië zijn doorgaans warm maar is ook een selectie aan salades of tosti’s. Daarnaast zijn er diverse pasteitjes, de zogenoemde empanadas. Deze zijn gevuld met kip, gehakt, kaas of groenten.  
Het diner in Argentinië is min of meer te vergelijken met hetgeen wij gewend zijn. Het bestaat vaak uit (veel) vlees, rijst, aardappelen of pasta en groenten.
Voor de Argentijn is een maaltijd meer dan alleen eten, het is een gelegenheid om samen te zijn en te genieten. Vandaar dat ze zelden alleen eten. Het diner wordt in Argentinië heel laat genuttigd, rond 21u, vandaar dat ze vaak rond 18u een tussendoortje nemen.
 
Drinkwater 
Het drinkwater in Argentinië is over het algemeen genomen van goede kwaliteit. Het is toch aan te raden om flessen mineraalwater te kopen.
 
Elektriciteit in Argentinië
Argentinië heeft 220 volt netspanning. U heeft in Argentinië een wereldstekker nodig om uw apparaten aan te sluiten op het lichtnet. Men gebruikt stekkers met platte pinnen. 
 
Tijdverschil
Tijdens onze wintertijd is het in Argentinië 4u vroeger dan bij ons.
 
Taal
De officiële taal is Spaans, in de grote steden wordt al goed Engels gesproken. Daarnaast spreekt een deel van de inheemse bevolking nog hun eigen taal zoals het Mapuche, Guarani, Tobas en Quechua. Toch zal niet iedereen je verstaan, vandaar is het goed een aantal Spaanse woordjes te spreken.
Hallo:               Ola
Tot ziens:        Adios
Alstublieft:       Por favor
Bedankt:         Gracias    
Ja / Neen:       Si / No 
Hoe gaat het: Que tal?
 
Bagage
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kg mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels die de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website de uitvoerende luchtvaartmaatschappij.
LET WEL: Voor de binnenlandse vluchten mag u slechts 15 kg bagage bij u hebben. Bij overgewicht tot 23 kg wordt er een meerprijs berekend van 11–15 euro per KG. 
Voor reizen naar Argentinië is een harde, waterdichte koffer geen overbodige luxe: de wegen zijn deels onverhard en regen en stof komt de bagageruimte van de touringcar gemakkelijk binnen.
 
Kledingadvies 
Onze reis gaat van noordelijk deel van Argentinië naar het zuidelijk deel. Zodoende krijgen we te maken met verschillende klimaatzones. In het noorden van het land en in Buenos Aires kan het erg warm zijn maar in het zuiden kunnen we te maken hebben met vier seizoenen in één dag. Belangrijk is dus om in laagjes te kleden. In het noorden en Buenos Aires draagt u bij voorkeur lichte kleding en voor het zuidelijk deel raden wij u aan zeker een sjaal, handschoenen, muts en regenkleding mee te nemen. Goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. Belangrijk is ook om voldoende zonnebrandcrème en antimuggenspray mee te nemen.  
 
Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen naar Argentinië is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er moet tijdens de Argentinië-reizen veel gewandeld worden over veelal ongelijk ondergrond.
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor een reis naar Argentinië heeft u een geldig paspoort nodig welke bij uitreis nog 6 maanden geldig is.
Kopie identiteitsbewijs
Het is handig om tijdens uw vakantie kopieën bij u te hebben van uw identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van uw documenten of het verkrijgen van leeftijdskorting op de entree van een bezienswaardigheid, er wordt ook vaak naar gevraagd bij het inchecken in hotels.

Douane
Het is verboden verse producten zoals fruit, melkproducten en vleeswaren mee te nemen. 
De controle hierop bij aankomst in Argentinië is erg streng. 
 
Fotograferen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc.). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.
 
Geldzaken / valuta in Argentinië
De nationale munteenheid is de Argentijnse Pesos. Via de reisleider Maurits kunt u uw Dollars en Euro’s omwisselen in de lokale munteenheid de Peso. Dit omdat er in Argentinië diverse wisselkoersen worden gehanteerd, waarbij de bankkoers erg nadelig is. 
Cash geld is te adviseren omwille van de gunstige marktkoers i.p.v. de officiële wisselkoers via bankkaarten/creditkaarten. 
 
Creditcards
Creditcards worden in hotels, de betere restaurants en de betere winkels geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.
 
Zorg dat u tijdens uw reis voldoende contant geld bij u heeft. Dit kunnen zowel euro’s, bij voorkeur dollars zijn. Dollars kunt u bij uw reisbegeleider omwisselen in Pesos. In de meeste restaurants kunt u enkel in de peso betalen. Bij souvenirmarkten en andere toeristische omgevingen kunt u vaak in dollars betalen. Om in Argentinië met uw bankpas geld te kunnen pinnen dient u voor uw vertrek uw bankpas op niveau ‘wereld’ te zetten. 
 
De wisselkoers tussen de pesos en euro’s is aan verandering onderhevig. Euro’s of dollars kunt u ter plaatse wisselen bij een wisselkantoor of bank. Tevens kunt u met uw bankkaart geld afhalen. Het is altijd verstandig om voldoende peso’s cash op zak te hebben. Uiteraard kunt u bij de hotels uw euro’s of dollars wisselen, echter is de koers vaak ongunstiger. Geld wisselen op de zwarte markt is niet te adviseren i.v.m. veiligheid evenals valse biljetten. Tip: Het is handig om een app te installeren op uw telefoon zodat u altijd weet wat de officiële wisselkoers is.
 
Fooien
Het is gebruikelijk in Argentinië om een fooi te geven. De richtlijn is zeker 10% van de rekening als u op restaurant gaat of iets consumeert in een bar. 
De gidsen en chauffeurs in Argentinië verwachten ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.
Voor de diverse gidsen / chauffeurs en wordt er een fooienpot gemaakt. De richtlijn is € 6,- per persoon per dag. De fooien zullen worden verzameld aan het begin van de reis. 
 
Gezondheid
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.
 
Vaccinaties 
Voor een reis naar Argentinië is er bij een bezoek aan nationaal Park Iguazu een verhoogd risico op (sub)tropische ziekte(s), en daarom worden er inentingen en voorzorgsmaatregelen aangeraden. Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts.  
 
Artsen, apotheken en ziekenhuizen
Neem speciale medicijnen in ruim voldoende mate mee (in de originele verpakking) of vraag uw arts om een recept. Het is raadzaam zelf een reisapotheekje met reguliere medicijnen mee te nemen.
In geval van ziekte kunt u in de steden naar een ziekenhuis gaan. De meeste ambassades hebben een lijst van goede ziekenhuizen en klinieken en namen van huisartsen, specialisten en tandartsen. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk contant moet betalen voor de verlening van medische zorg. Neem bij een ziekenhuisopname direct contact op met uw verzekeringsmaatschappij, zodat deze voor de betaling kan zorgen.
 
Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee u in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.
 
Openingstijden
Winkels
In Argentinië openen de meeste winkels vanaf 09.00 uur. Supermarkten zijn in het algemeen vanaf 08:00 uur open. Met uitzondering van Buenos Aires is er een siësta sluiting tussen de middag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Nadien blijven de winkels geopend tot 19.30 uur of zelfs 20.30 uur. Supermarkten blijven open tot 22.00 uur en zijn vaak ook het hele weekend geopend. Op zaterdag sluiten veel winkels al om 15.00 uur.
 
Musea
Openingstijden zijn per museum verschillend. Alle musea zijn op maandag gesloten.
 
Post, internet en telefoon
Internet
In vrijwel elk hotel is er gratis Wifi aanwezig. Informeer vooraf naar de roamingkosten bij uw provider, zo komt u niet voor verrassingen te staan. In Buenos Aires staat het vol met internetcafés. 
 
Telefoon
Telefoneren vanuit Argentinië naar Europa is vrij prijzig. De prijzen hangen af van uw provider. Meestal krijgt u bij binnenkomst in het land een berichtje wat de kosten zijn vanuit het land waar u zich bevindt. Ook kunt u bij aankomst een simkaart en beltegoed aankopen.
 
Post
Postzegels koopt u op het postkantoor. Een kaart doet er tussen tien dagen en een maand over om in Europa aan te komen.
 
Openbaar vervoer
Argentinië kent een uitgebreid busnetwerk. De bussen zijn netjes en veilig, er zijn verschillende klassen. In de wintermaanden is het vooral moeilijk om richting Patagonië te reizen. 
In Buenos Aires is er een metrosysteem waarmee je naar al de wijken van de hoofdstad kan reizen. Let hier wel goed op je waardevolle spullen.
Met de trein reizen is voordeliger dan per bus, maar er kunnen minder bestemmingen per trein bereikt worden.
De wegen in Argentinië zijn goed te noemen. Sommige stukken bestaan weliswaar uit onverharde wegen, te denken aan de nationale parken in het zuiden.
 
Omgangsvormen in Argentinië
In Argentinië zijn de omgangsvormen vergelijkbaar met die in het zuidelijk deel van Europa. Het merendeel van de Argentijnen is van Europese komaf en het is dan niet zo vreemd dat men elkaar begroet met een hand en hartelijk is in de omgang. Niet alleen vrienden maar ook collega’s, met inbegrip van mannen, onder elkaar, begroeten elkaar met één kus op de rechterwang.
 
Veiligheid
Argentinië is een redelijk veilig land, maar net zoals overal moet je waakzaam zijn. Het grootste veiligheidsprobleem zijn zakkenrollers, vooral op drukke plaatsen. Bezoek geen afgelegen straten of wijken. 
Let goed op uw geld en bezittingen, draag geen opvallende sieraden.
 
Cultureel erfgoed en UNESCO
- Los Glaciares Nationaal Park
- Guarani Jezuietenmissies
- Iguazu Nationaal Park
- Cueva de las Manos, Rio Pinturas
- Valdes schiereiland
- Ischigualasto / Talampaya Natuurparken
- Jezuietenblok en Estancias Cordoba
 
Nationale feestdagen
De belangrijkste feestdagen van Argentinië zijn: Nieuwjaar (1 januari). Driekoningen (6 januari), Herdenkingsdag (24 maart), dag van de Meirevolutie (25 mei), Dia de la Bandera (20 juni), Onafhankelijkheidsdag (9 juli), onbevlekte ontvangenis (8 december), Kerstmis (25 december)
 
Nederlandse Ambassade in Buenos Aires
Olga Cossettini 831 / piso 3
C1107CDC Buenos Aires   Tel: +54 1143380060/70 
 
Argentijnse Ambassade in Den Haag
Javastraat 20
2585 AN Den Haag   Tel.: +31 70 311 84 11
 
Belgische Ambassade in Buenos Aires
Olga Cossettini 831 / piso 3
C1107CDC Buenos Aires   Tel: +54 1143137272
 
Argentijnse Ambassade in Brussel
Louizalaan 225
1050 Brussel   Tel.: +32 2 647 78 12