6-Daagse Nederlandstalige culinaire reis Marrakech met ballonvaart
v.a. € 1725,00 p.p.

6-Daagse Nederlandstalige culinaire reis Marrakech met ballonvaart

Ontdek de parel van Marokko tijdens deze 6-daagse reis naar het magische Marrakech. 

Een stedenreis waarbij er veel aandacht gaat naar de cultuur, architectuur maar waarbij ook de accommodatie zorgvuldig gekozen is. Exclusief bij deze reis nemen we u mee op een culinaire ontdekking en kozen wij de mooiste restaurants van Marrakech. Exclusief bij deze reis naar Marrakech maken wij een ballonvaart over de woestijn.

 

 

10 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Vluchten heen/terug vanaf Amsterdam
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Deskundige Engelssprekende gids en Nederlandstalige reisbegeleiding
• Overnachtingen in Riad Pachavana op basis van logies/ontbijt
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden waaronder ballonvaart
• Wijnproeverij
• 5 x culinaire diners & 3 x lunch
 
Exclusief
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. (per 1 februari 2021)
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien
 
Bijzonderheden
• Minimaal aantal deelnemers: 6
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen.
 
Dag 1 – Marrakech
Vertrek naar Marrakech, een vlucht van zo'n 4 uur. Na aankomst volgt de transfer naar onze prachtige Riad, gelegen in het oude centrum van Marrakech.  
Welkomstdiner in onze Riad. 
 
Dag 2  - Marrakech 
Vandaag verkennen we het historische centrum van Marrakech. De smalle straatjes van de medina zijn een avontuur op zich. In de talloze winkeltjes worden nog altijd talloze ambachten uitgeoefend. De hartelijke bevolking van Marrakech komt in de medina nog altijd hun dagelijkse boodschappen halen, een kleurrijk tafereel wat zich afspeelt op o.a. het beroemde Djemaa El Fna plein. Het ogenschijnlijke rustig ogende plein is ’s avonds een fantastische ervaring waar verhaalvertellers, waarzeggers en tal van andere artiesten optreden.
We zien de La Koutoubia moskee met de 80 meter hoge minaret, een icoon in het historische hart van de stad.  
De namiddag is gereserveerd voor het bezoek aan de Bahia en Badi paleizen alsook de Saadi Tombes. 
Alvorens we het Badi paleis bezoeken zien we de 16e-eeuwse Saadi tombes, een van de weinige overgebleven monumenten van de Saadian dynastie. De graven zijn prachtig gedecoreerd met sierlijke bogen, houtsnijwerk en prachtige mozaïekvloeren. Hier krijgen we al een inkijkje hoe rijkelijk het naastgelegen Badi paleis was gedecoreerd.  De ruïnes van het 16e-eeuwse Badi paleis zijn indrukwekkend, gebouwd naar voorbeeld van het Alhambra met maar liefst 360 kamers. Hoogtepunt vormt de prachtige binnenplaats van maar liefst 135 x 110m met diverse vijvers en bomen vanwaar u een prachtig zicht heeft op het Atlasgebergte. 
Na de lunch brengen we een bezoek aan het Bahia Paleis. Het 19e-eeuwse paleis wordt geroemd om het prachtige stucwerk, de mooie muurschilderingen, mozaïekwerken, patio’s en tuinen. Het diner vanavond is bij de hippe rooftopbar Kabana. Overnachting in Marrakech.
 
Dag 3  - Marrakech 
Na het ontbijt bezoeken we de mooiste tuin van Marrakech, de Majorelletuin. Dit kunstwerk was oorspronkelijk in het bezit van de schilder Jacques Majorelle, die het als een werkplaats gebruikte tot Yves Saint Laurent het kocht om zijn inspiratie te bevorderen. De talloze planten die we hier vinden komen van over heel de wereld en de prachtige waterpartij bij de opvallende kobalt blauwe villa zijn een lust voor het oog. 
In het naastgelegen Yves Saint Laurent Museum, in een decorontwerp van Christophe Martin, ontdekt u het werk van een van de grootste modehuizen van de 20e eeuw. Ontworpen als een reis naar het inspirationeel  hart van Yves Saint Laurent, kunt u de belangrijkste stukken van zijn collecties bewonderen, zoals het jasje, de Mondriaan-jurk, de smoking en zelfs de Saharan jas.
Na de lunch bezoek aan het Dar Si Said Museum, ook wel bekend als het Museum van Marokkaanse kunst is gesitueerd in een voormalig paleis. Hier treft u een fraaie collectie van antiek, wapens, sierraden, tapijten, instrumenten en  kleding. 
Overnachting in Marrakech.
Bij interesse bezoeken we het district van de leerlooiers, een andere werkelijkheid waarbij uw zintuigen op alle denkbare manieren worden geprikkeld. In grote bassins liggen de huiden te weken om zo geprepareerd te worden voor de verwerking tot leren producten. Een interessante ervaring!
Diner vanavond is voorzien in het mooie restaurant Le Comptoir Darna. 
 
Dag 4 - Marrakech – Essaouira - Marrakech 
Essaouira is de perfecte bestemming voor een plezierig en ontspannen daguitstapje vanuit Marrakech. Onderweg naar dit voormalige Portugese vissersdorp komen we enkele stadjes aan de weg en een enkel Berbers dorp tegen. In de jaren '60 en '70 was Essaouira een pitstop voor de hippies die van Marrakech kwamen.
Een van uw eerste haltes is een vrouwen-coöperatief die arganolie produceren en waar u kunt proeven van een typisch lokaal ontbijt: muntthee, olijfolie, arganolie en 'amlou' (een lekkere Marokkaanse dipsaus gemaakt van geroosterde amandelen, arganolie en honing). Arganolie is zeldzaam en komt alleen voor in het zuidwesten van Marokko en heeft vele voordelen en wordt daarom over heel de wereld veel gebruikt in cosmetica.
Vervolgens arriveren we bij het domein van Val d'Argan waar we meer te weten komen over de wijnproductie in deze regio van het land.  De wijnen van Val d'Argan omvatten zowel witte, rode en rosé wijn, hier krijgen we wijndegustatie van 5 van hun wijnen.  
In het hart van Essaouira treffen we het Prins Moulay el Hassan plein. Niet ver hier vandaan komen we in de oude vissershaven met adembenemend uitzicht op de Portugese omwallingen. De Medina van Essaouira,  tot de jaren '60 bekend onder de oude Portugese naam Mogador, is erkend als UNESCO Werelderfgoed en heeft nog overblijfselen van de 18e-eeuwse vestingstad. Diner in El Arabe. Overnachting in Marrakech.
 
Dag 5 - Marrakech  - Ciel d’ Afrique
Vandaag maken we een ontspannende vlucht door de Marokkaanse lucht en dit met een luchtballon!
Onder de eerste stralen van de opkomende zon arriveren we bij de startplaats van de ballonvaart, zo’n 45 minuten buiten Marrakech gelegen. Na een introductie zijn we startklaar voor de ballonvaart over de woestijn en het nabijgelegen platteland. De prachtige vergezichten op het Atlasgebergte met haar besneeuwde toppen is fenomenaal. Een ervaring die u ongetwijfeld zal bijblijven.
Na terugkomst wacht er een heerlijk Berberontbijt met lokale streekproducten op ons .
Eenmaal terug in Marrakech is er nog wat vrije tijd om op eigen tempo te genieten van deze magische stad.
 
Alternatieve daginvulling voor diegene die geen ballonvaart wensen:
Na het ontbijt verlaten we de stad en trekken naar de Hoge Atlas bergen. Hier maakt u kennis met majestueuze platteland van Marokko, dat een welkome afwisseling met de drukte van Marrakech is. Onze dagtocht geeft een zeldzame blik op een meer ontspannen manier van leven in dit magische deel van Marokko. Onderweg kunt u foto's nemen voor een panoramisch uitzicht op het dorp Sour waarna we verder rijden naar het dorp van Moulay Brahim. Via het Kik-plateau (4000 m) keren we terug naar Marrakech, een onvergetelijke plek met een prachtig uitzicht op de bergen en valleien en erg populair bij paragliders. De Berberse huisjes zijn verspreid over de terrassen op de bergwanden en vloeien naadloos over in de omgeving. We houden nog halt voor een panoramisch uitzicht op het meer "Lalla Takerkoust" alvorens we arriveren in Marrakech.
Het afscheidsdiner vandaag is voorzien in restaurant Narwama, ondergebracht in het voormalige Dar Mnebhi Palace paleis.
 
Dag 6 - Marrakech 
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.
 

 

Tijdens uw 6-Daagse Nederlandstalige culinaire reis Marrakech met ballonvaart verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.