Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Groepsreizen naar Iran

Een verzorgde rondreis door Iran laat u kennismaken met de erfenis van het grootste Perzische rijk en de prachtige architecturale schoonheid van blauwe koepels, met mozaiek beklede minaretten, glinsterend spiegelwerk en eeuwenoude kastelen. Tijdens uw vakantie zorgen de gids en Nederlandssprekende reisleider dat u in contact komt met de gastvrije Iraanse bevolking en ontdekt u de veelzijdigheid van de Iraanse keuken.

WorldExperts.nl biedt u diverse reizen door Iran die de veelzijdigheid van dit land in cultuur en natuur tonen. Onze klassieke rondreis door Iran - Perzië brengt u naar het majestueuze Isfahan,  Shiraz - de stad van dichters en uitvalsbasis voor een bezoek aan Persepolis, de woestijn Yazd en de metropool Teheran met de paleizen van de sjah. 
Onze groepsreis Iran door het groene noorden toont het vruchtbare land, de ruige bergen,de bijzondere volken waaronder de Koerden.de stad Tabriz met haar historische bazaar en Kermanshah met de wereldberoemde bas-reliefs bij Bisotun. U staat met uw voeten in de Kaspische Zee en wandelt naar de de fortificaties van Rudkhan en Babak. Dit is een meer actieve rondreis door Iran.

Tot slot is het zuiden van Iran een ideale winterbestemming met zomerse temperaturen en een kleurrijke bevolking. Het azuurblauwe water van de Perzische Golf vormt het decor van deze unieke winterreis Iran. De eilanden Qeshm en Hormuz zijn ibekend om hun bijzondere rotsformaties.

WorldExperts.nl verzorgt uw groepsreis Iran tot in de puntjes zodat uw vakantie in het oude Perzië een onvergetelijke reiservaring wordt. 


Toon

15-Daagse Nederlandstalige rondreis Iran 'Langs de schatten van Perzië'

 • Bezoek aan de luxueuze paleizen van de sjah's
 • Halve dagexcursie Persepolis
 • Isfahan - parel van de islamitische architectuur
 • Zonsondergang in de Dash-e-Lutwoestijn (UNESCO Werelderfgoed)

Iran, een fascinerende reisbestemming voor een afwisselende vakantie. Tijdens deze rondreis Iran maakt u kennis met de archeologische rijkdom, architecturale meesterwerken, afwisselende natuur en een bijzonder gastvrije bevolking. Vanuit het kosmopolitische Teheran waar wij o.a. het paleis van de laatste sjah en zijn vrouw Fara ...(lees meer) h Diba bezoeken, reizen we naar Shiraz dat het kloppend hart is van het 2500 jaar oude Perzische Rijk. Welgevormde koepels van moskeeën, gedetailleerde mozaïeken die gevels en minaretten verfraaien tot kunstwerken, verfijnd spiegelwerk, oude woestijnsteden en kleurrijke bazaars maken van deze Nederlandstalige rondreis door Iran een onvergetelijke ervaring.

...(inklappen)

16-Daagse Nederlandstalige rondreis Noord-Iran

 • Prachtig berglandschap in het groene noorden
 • Wandeling naar het imponerende Babak fort, symbool van kracht
 • Ontmoet de Koerden in het authentieke terrasdorp Uramanat
 • Spijkerschrift inscripties van Darius I in Hamedan en Bisotun, UNESCO Werelderfgoed

Iran staat bekend als openluchtmuseum van het Perzische Rijk en de islamitische architectuur. Het land heeft echter veel meer te bieden! Met deze 16-daagse rondreis nemen wij u mee naar het bergachtige en groene noordwesten van Iran waar veroveringen en handel hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt. Via de bossen en vruc ...(lees meer) htbare kustvlakte van Gilan, reizen we naar het grensgebied met Armenië, bezoeken we de historische bazaar van Tabriz (Werelderfgoed UNESCO) en gaan we naar de bijzondere provincie Koerdistan met een eigen taal en tradities. We sluiten de reis af bij het bijzondere reliëf van Darius in Kermanshah. Een afwisselende vakantie door een relatief onbekend deel van Iran.

...(inklappen)

16-Daagse Nederlandstalige rondreis Iran ' Perzische Golf'

 • Prachtige combinatie van natuur en cultuur
 • Ontmoet de diverse etnische bevolkingsgroepen
 • Vulkanische kleurenexplosie op Hormuz
 • Bezoek aan het ruim 3000 jaar oude Chogha Zanbil (Werelderfgoed)

Aangename temperaturen in de winter, een azuurblauwe zee, bijzondere landschappen, een kleurrijke bevolking en een Iraans vakantie-eiland. De regio die bij ons met name bekend is om de Straat van Hormuz heeft de reiziger veel te bieden en laat u het ‘andere’ Iran zien. In deze reis combineren we het leven aan de Per ...(lees meer) zische Golf met het bijzondere culturele erfgoed van de provincie Khuzestan die de rijkdom van het oude Perzische Rijk laat zien en een prominente plaats inneemt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Kortom een afwisselende rondreis in de winterzon.

...(inklappen)