15-Daagse Donaucruise van Passau naar de Donaudelta
v.a. € 2299,00 p.p.

15-Daagse Donaucruise van Passau naar de Donaudelta

Ontdek de schoonheid van de Donau rivier! Tijdens deze riviercruise van Passau tot aan Tulcea bij de Zwarte Zee en weer terug, varen we door 7 landen: Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Servië, Bulgarije en Roemenië. Een schitterende riviercruise waarbij u de mooiste steden te zien krijgt waaronder Wenen, Belgrado, Boekarest, Roussé, Novi Sad, Boedapest, Bratislava an meer. Een veelzijdige cruise waarbij u de diversiteit van de natuur en de diverse culturen te zien krijgt.

10 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Duitstalige ervaren gidsen
• Alle overnachtingen aan boord van MS Bolero of MS Viktoria
• Verblijf aan boord op basis van volpension incl. koffie/thee of middernachtsnack
• Galadiner
• Welkomst- en afscheidsreceptie met de kapitein
• Excursie naar Constantza aan de Zwarte Zee
• Gebruik van het audiosysteem gedurende de excursies
 
Exclusief
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. (per 1 februari 2021)
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via Sovjet Reizen.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
• Optioneel excursiepakket
 
Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen.


 
Hoe kunt u in Passau komen?
 
Per vliegtuig
KLM, Brussels Airlines en Lufthansa bieden dagelijkse vluchten aan naar München. Vanuit München kan u de trein nemen naar Passau. In het centraal station (hauptbahnhof) van Passau neemt u de taxi naar het schip voor de inscheping.
Vluchtduur: +/- 1u20
 
Per trein
Vanuit elk Nederlands of Belgisch station kan u per trein tot in het Hauptbahnhof van Passau geraken. De prijs van het treinticket is afhankelijk van de beschikbaarheid.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.
 
Per auto
Passau ligt op ongeveer 8 uur rijden van Nederland. Uiteraard kunt u onderweg een aantal mooie tussenstops in plannen. We geven graag enkele tips: Frankfurt, Wurzburg, Regensburg of München. Vlak aan de plaats van inscheping kunt u een beveiligde parkeergarage vinden. U kunt online reserveren via www.globus-parkservice.de. Naast de parkeerfaciliteiten biedt men hier een gratis shuttle- en bagageservice aan. Parkeren kan al vanaf € 106,- per auto.
 
Per bus
Vraag de mogelijkheden hiervoor na aan een van onze medewerkers. Wij willen u adviseren om 1 dag voor vertrek aan te komen in Passau. Inscheping reeds om 14u30 en vertrek van het schip om 15u30. Hotelovernachtingen zijn er al vanaf € 69,- per persoon. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Dag 1 – Passau
Bij de terminal van de aantrekkelijke stad Passau, gelegen aan de Donau rivier, wacht het schip en de bemanning u al op, om u van harte welkom te heten aan boord. Aan het eind van de middag zal het moderne schip uitvaren en kunt u uw comfortabele hut vast verkennen.
 
Dag 2 – Wenen
Het schip komt in de middag aan in Wenen, een vrolijke en interessante stad. Neem een kijkje in de stad en begin uw reis met een heerlijk stukje Oostenrijkse ‘Sachertorte’ (chocolade cake) in een gezellig koffiehuis of een smaakvol wijntje op het terras. Onder begeleiding van de professionele gids kunt u optioneel een stadstour maken waarbij alle hoogtepunten aan bod komen.
 
Dag 3 – Solt
Vanuit Solt maakt u een excursie naar Pecs, de vijfde grootste stad van Hongarije aan de grens met Kroatië, Servië, Slovenië en Oostenrijk. In de Romeinse tijd was Pecs al een belangrijk verkeersknooppunt. In deze levendige stad maken we een stadstour en zien onder andere de domkerk, de kerk van St. Augustinus -wat voorheen een moskee was. De gezellige markten en historische panden maken het leuk om hier rond te lopen.
 
Dag 4 – Belgrado
Belgrado, de Servische hoofdstad, is het volgende hoogtepunt van deze cruise; gelegen aan de Donau in de monding van de Save rivier. Onze optionele tour neemt u mee door de stad met meer dat duizend jaar geschiedenis en brengt u de kans om de indrukwekkende ruïnes van het Kalemegdan fort te bezichtigen. We bezoeken ook het Nationaal museum en de orthodoxe kathedraal. Verder wandelt u voorbij het paleis en het stadhuis. Eenmaal weer aan boord kunt u in de avond nog deelnemen aan een excursie Belgrado by night, een voorstelling in de stad van traditionele muziek en dans.
 
Dag 5 – “IJzeren poort”
In de morgen kunt u bij mooi weer heerlijk op het zonnedek genieten van de voorbijtrekkende landschappen. Vandaag varen we door één van Europa’s meest imponerende rivier-valleien. Deze 130 km lange kloof leidt de Donau door de Karpaten en de uitlopers van de bergen in de Balkan. Later deze morgen passeren we nog meer indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals het monument ter ere van de machtige Trajanus en het in rots uitgehouwen gezicht van Decebalus, de tegenstander van Trajanus. Rond de middag passeren we twee grote stuwdammen; Djerdap I & Djerdap II,  die van grote invloed zijn op de flora en fauna rondom de Donau rivier.
 
Dag 6 – Roussé
De vijfde grootste stad van Bulgarije, Roussé, met de grootste vrije haven van de Donau, werd ooit Sexaginta Prista of de stad met de 60 schepen genoemd. We starten de stadstour in het historische centrum, wandelen langs het treinstation op weg naar het Pantheon, het monument ter ere van de Bulgaarse helden. De huizen in het centrum zijn een mix met Barokke en renaissance elementen. Verder zien we nog de concertzaal, de Drievuldigheidskerk, het vrijheidsmonument, opera en gerechtshof. Alvorens terug te keren naar het schip genieten we nog van een folkloreshow. Optioneel kunt u een excursie maken naar Veliko Tarnovo en Arbanassi. Veliko Tarnovo was van de 12e tot 14e eeuw de hoofdstad van het Tweede Bulgaarse tsarenrijk en tegenwoordig als één van de meest fascinerende plekken van het land wordt beschouwd. Het is één van de plaatsen in Bulgarije waar de rijkdom van de middeleeuwen goed bewaard is gebleven. Tijdens de stadstour wandelen wij door smalle straatjes, langs oude kerken en gebouwen en bewonderen de prachtig gelegen stenen huizen, trapsgewijs gebouwd op de heuvels van de stad. In de oude ambachtsstraat „Samovodska charshia“, genieten wij van de kleurrijke en authentieke huizen, ambachtswerkplaatsen en gezellige souvenirwinkeltjes. Nadien gaan we verder naar het vlakbij gelegen Arbanassi. Dit museumdorp ligt prachtig op een hoog plateau en biedt een schitterend uitzicht over de wijde omgeving. Het stadje was in de 17e en de 18e eeuw een van de rijkste plaatsen van het land en dit is nog goed zichtbaar. U ziet het indrukwekkende, half in de grond gebouwde kerkje “De geboorte van Christus” uit de 17e eeuw en het Konstantsaliev huis, een van de grootste en oudste koopmanshuizen van toentertijd, dat nu als museum worden gebruikt. Hier gaan wij 300 jaar terug in de tijd om kennis te maken met het spannende leven van de rijke handelaren uit Arbanassi.
 
Dag 7 – Cernavoda
In de vroege ochtend komen we aan in Cernavoda en starten we een excursie langs de Donau naar Constanta. De naam van de stad Cernavoda betekent in de Slavische talen letterlijk “zwart water” en is gekend als Tomis in de Griekse Sagas. We starten de stadstour op het Ovid Plein, Ovid was verbannen uit Rome en heeft zijn laatste levensjaren doorgebracht in Constanta. Op het marktplein zien we dan ook een standbeeld van hem. Hier is ook het historisch museum gelegen waar u de grootst bewaarde vloermozaïek kan zien. Op weg naar de Roemeens-Orthodoxe kerk wandelt u eerst langs de moskee. Verder via het casino naar het strand, hier kunt u genieten van Roemeense specialiteiten. Tijdens uw vrije tijd kunt u het plaatsje Mamaia, vlak aan de Zwarte Zee kust bezoeken.
 
Dag 8 – Giurgiu – Boekarest – Giurgiu
In de morgen komen we aan in Giurgiu, onze uitvalsbasis voor de optionele excursie naar Boekarest. Ontdek deze dynamische stad en bewonder de grandioze gebouwen, zoals het Parlementspaleis en de orthodoxe kerk (de belangrijkste in Roemenië). De brede boulevards, de indrukwekkende gebouwen en de levendigheid op straat, geven de stad een warme Europese uitstraling. Aan het eind van de middag keren we terug naar het schip om onze riviercruise over de Donau voor te zetten.
 
Dag 9 – Vaardag
Terwijl we verder cruisen naar onze bestemming Novi Sad, heeft u de gelegenheid om alle tijd te nemen om even uit te rusten van de afgelopen dagen. Geniet op het zonnedek of doe mee aan één van de vele activiteiten die vandaag aan boord worden georganiseerd. Maar vergeet niet om u heen te kijken naar de prachtige en altijd afwisselende landschappen die Roemenië en Bulgarije u te bieden hebben.
 
Dag 10 – Novi Sad
Voor we aanmeren in de op één na grootste stad van Servië, varen we langs het Petrovaradin fort, een van Europa’s grootste fortencomplexen en tevens symbool van de stad. Tijdens de stadstour rijden we door het landschap van Fruska Gora. Dit heilige gebergte bevat 17 kloosters waarvan Krusedol het bekendste is. In dit klooster ziet men de gedetailleerde verklaringen van de Servisch-Orthodoxe religie. Op de terugweg naar het schip kan u nog een wandeling maken door het centrum van Novi Sad. In deze stad is een mix  van traditioneel Oostenrijks-Hongaars en moderne architectuur terug te vinden, welke samen een unieke uitstraling aan de stad geven.
 
Dag 11 – Aljmas – Batina – Mohacs
Op ongeveer 1uur rijden van de pier, in het gebied tussen de Donau en Drava ligt het Kopacki rit Natuur Park. Een van de grootste en best bewaarde moerasgebieden van Europa. De kanalen en meren zijn bedekt met riet en witte waterlelies en omringd met wilgen. Hier vinden de vissen, reptielen en vogelsoorten een goede thuis. U kan hier een boottocht maken en met wat geluk kan je vele van deze dieren spotten. Na de boottocht krijgt u in het landhuis een voorstelling over het gebied met zijn tradities en cultuur. Proeven van lokale producten zoals Ajvar en slivovitz hoort er natuurlijk ook bij.
 
Dag 12 – Boedapest
Langs indrukwekkende oevers in Hongarije bereiken we Boedapest. De stad is gelegen aan weerszijden van de Donau. Boeda is de stadshelft op de westoever en is altijd een afzonderlijke stad geweest, tot het in 1873 samengevoegd werd met de tegenoverliggende stad Pest. De hoogtepunten van Boeda zijn voornamelijk de Burcht, Burchtenheuvel en het Vissersbastion, terwijl aan de andere kant het Parlementsgebouw prijkt. Na de lunch kunt u ervoor kiezen optioneel onder leiding van een gids de hoogtepunten van de Hongaarse hoofdstad te verkennen.
 
Dag 13 – Bratislava
In de morgen leggen we aan in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. De gids neemt u graag mee voor de optionele stadswandeling, waarna we de bus nemen en het kasteel van Bratislava zullen bezoeken. Tevens bezoeken we de Martinsdom, de grootste kerk van deze liefelijke oude stad waar eeuwenlang Hongaarse Koningen werden gekroond.
 
Dag 14 – Weißenkirchen
Een absolute must om te zien is de stad Dürnstein waar traditie en schoonheid op een unieke manier samengaan. Tijdens de optionele excursie wandelt u door de stad en brengt u een bezoek aan de barokke kerk, het bekendste herkenningspunt van de stad door zijn blauwwitte toren. Geniet van de speciale sfeer die in de stad hangt.
 
Dag 15 – Passau
We zijn weer aangekomen in Passau, waar we deze prachtige reis ook begonnen zijn. Na het ontbijt is er een einde gekomen aan deze riviercruise, hopelijk met veel mooie herinneringen en begint uw reis huiswaarts.
Tijdens uw 15-Daagse Donaucruise van Passau naar de Donaudelta verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.
SCHIP

Passau - MS Bolero

Het schip
Tijdens deze cruise verblijft u aan boord van het comfortabele en innovatieve ingerichte ms Bolero. Het schip heeft sinds juli 2018 een geheel nieuwe standaard gezet. Het schip is ongeveer 135 meter lang, 11,45 meter breed en telt 110 hutten verdeeld over 4 dekken. Het volledige schip is voorzien van airconditioning en biedt plaats aan 220 passagiers.
 
Faciliteiten
Tot de faciliteiten behoren o.a. de receptie, 3 restaurants, een bar, 24-uurs beveiliging, een dokter,  souvenirwinkeltje, wasservice en een zonnedek met whirlpool. Aan boord zijn diverse folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen, cursussen en regelmatig opvoeringen van een live-orkest te zien. Bijzonder aan dit schip is dat er een lift aanwezig is. Wifi aan boord tegen betaling.
 
Verblijfsbasis
Aan boord kunt u genieten van een volpension menu. De keuken aan boord is afgestemd op de wensen van de hedendaagse reiziger en biedt een goede variatie. Indien u geen behoefte heeft aan een uitgebreid diner, dan kunt u terecht bij Mario’s Grill voor een mals stuk vlees van de Grill en verse groenten. U geniet van alle 3 de restaurants zonder enige additionele kosten.
 
De hutten
Alle hutten zijn buitenhutten met een moderne en comfortabele inrichting. De hutten zijn voorzien van een douche en toilet, airconditioning, verwarming, televisie, telefoon en kluisje. De badkamers in de hutten hebben een haardroger. Alle hutten op het hoofddek hebben grote openslaande ramen. Op het midden- en bovendek zijn alle hutten voorzien van een Frans balkon.