8-Daagse cultuurreis Noord-Griekenland met gegarandeerd vertrek
v.a. € 1199,00 p.p.

8-Daagse cultuurreis Noord-Griekenland met gegarandeerd vertrek

Deze reis neemt u mee naar diverse hoogtepunten van Noord-Griekenland en het prachtige landschap van de Macedonische regio. Bezoek de indrukwekkende Meteora-kloosters, die hoog bovenop rotsformaties balanceren en een adembenemend uitzicht bieden. Ook bezoeken we Pella, de geboorteplaats van Alexander de Grote, waar we de oude ruïnes en het archeologisch museum verkennen. Geniet onderweg van de schilderachtige dorpjes, groene valleien en majestueuze bergen. De gastvrijheid van de lokale bevolking en de heerlijke traditionele gerechten, zoals moussaka en souvlaki maken de reis helemaal af. Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van deze fascinerende regio!

 

6 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Vlucht vanaf Amsterdam naar Thessaloniki en terug
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende lokale gidsen
• Overnachtingen in comfortabele 4-sterrenhotel op basis van logies/ontbijt
• Alle vervoer ter plaatse
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
• Reserveringskosten
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p.
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
• Entreegelden ca. 45 euro p.p.
 

Dag 1  – Thessaloniki
Vandaag komt u aan op de luchthaven van Thessaloniki Makedonia, hier wordt u ontvangen door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. Overnachting in Thessaloniki.

Dag 2 – Thessaloniki
Vandaag ontdekt u Thessaloniki, de hoofdstad van Noord-Griekenland en de op één na grootste stad van Griekenland. Het is een stad die door de tijd reist, van de klassieke oudheid tot de moderne tijd. De stad ademt geschiedenis, van architectuur en gastronomie tot de lokale bevolking en archeologische monumenten. Onder de 15 UNESCO-werelderfgoedlocaties in de stad, krijgt u de kans om meer te ontdekken over de belangrijkste ervan tijdens een interessante stadsrondleiding. De rondleiding zal starten bij “Ano Poli” hier verkennen we de de indrukwekkende Byzantijnse muren, die ooit ongeveer 4 km lang en 10-12 meter hoog waren en de inwoners van de stad omringden en beschermden tegen indringers. Vervolgens zullen we de traditionele architectuur bewonderen door een bezoek te brengen aan de Paleochristelijke kerk van Sint Demetrios, de patroonheilige van de stad, en haar catacomben.

Terwijl we naar het hart van het stadscentrum gaan, zullen we meer leren over de Romeinse periode door het prachtige Monument van Rotunda en de beroemde Boog van Galerius te bewonderen. De rondleiding eindigt aan de kust bij het herkenningspunt van de stad, de Witte Toren, en het standbeeld van Alexander, de Grote Koning van Macedonië. Tijdens onze wandeling zullen we de Kapani Lokale Markt passeren, de oudste openbare markt van Thessaloniki, vol met smaken en geuren van verse ingrediënten uit de lokale keuken. Hier krijgen we de kans om enkele ingrediënten te proeven en ons onder te dompelen in de lokale Griekse sfeer. Overnachting in Thessaloniki.

*Voor de liefhebbers van cultuur en geschiedenis is er de mogelijkheid om het Archeologisch Museum van Thessaloniki te bezoeken met onze gids.

Dag 3 – Dion en Panteleimon
Deze dag begint met een bezoek aan de oude stad en het heiligdom van Dion, gewijd aan Zeus, de machtigste Olympische God en koning van het oude Griekse Dodecatheon en het universum. De mensen brachten offers aan goden, waaronder de Grote Koning van Macedonië, Alexander, om hen gunstig te stemmen. Op de archeologische site van Dion zien we een imposante tempel gewijd aan Zeus, evenals tempels ter ere van Demeter en Isis. Ook ontdekken we unieke mozaïekvloeren, oude baden en ruïnes. Vervolgens neemt onze ervaren gids u mee naar het Dion Museum, waar u eeuwenoude beelden, artefacten en vondsten van de site kunt bewonderen en luisteren naar mythen en verhalen over het dagelijks leven in het oude Dion. Onze dag eindigt in het schilderachtige, traditionele dorp Old Panteleimon, dat dateert uit de 14e eeuw tot het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen het verlaten werd. Daar heeft u de gelegenheid om door de pittoreske, smalle geplaveide straten te wandelen, de schattige huizen, verborgen tavernes en koffiehuizen te ontdekken. Vanaf de lunchpauze heeft u tijd ter vrije besteding. Overnachting in Thessaloniki.

Dag 4 – Pella – Edessa – Naoussa wijnproeverij 
We bezoeken de archeologische site van Oud-Pella, die bekend staat als de voormalige hoofdstad van Macedonië en de geboorteplaats van Alexander de Grote. Tijdens de rondleiding kunt u wandelen door de 2.500 vierkante meter aan symposiumzalen en verkennen van kamers met prachtig bewaarde mozaïekvloeren uit de 4e eeuw voor Christus. Deze vloeren zijn gemaakt van kleine natuurlijke kiezelstenen die zorgvuldig zijn geplaatst in afgebeelde scènes, zoals de leeuwenjacht van god Dionysos die op een panter rijdt. De stad, die in 1957 werd opgegraven, is goed bewaard gebleven in de tijd en biedt u de mogelijkheid om met behulp van de historische kennis van onze ervaren gids een beeld te vormen van de heerschappij van het oude Macedonische koninkrijk. Vervolgens bezoeken we de fascinerende "Waterstad" Edessa. Hier kunt u genieten van de adembenemende waterval "Karano", de kronkelende rivieren met meer dan 47 bruggen en de charmante kleine parken die samen een sprookjesachtig landschap vormen, een openluchtwatermuseum. U heeft wat vrije tijd om te genieten van een lokale lunch. Tot slot organiseren we voor u een unieke wijnproeverij bij een van de lokale wijnhuizen, die wereldwijd bekend staan om de "Xinomavro" wijn. Tijdens de proeverij zullen de lokale producenten u begeleiden door het wijnproductieproces, al uw vragen beantwoorden en u hun wijnen presenteren, samen met wat hapjes. Overnachting in Thessaloniki.

Dag 5 –  Meteora
Meteora, een UNESCO-monument dat bekend staat als een van de "Wereldschatten" en op de Werelderfgoedlijst staat, mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Griekenland.
Dit alles begon ongeveer 60 miljoen jaar geleden, en sinds de 12e eeuw na Christus hebben de monniken van de Heilige Berg Athos de rotsen geëxploiteerd en kloosters gebouwd bovenop elke rotsformatie. Elk klooster herbergt een schat aan fresco's, iconen en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en architectuur, met musea die een scala aan relikwieën en kerkelijke schatten bevatten. Onze gids zal u rondleiden door twee van de belangrijkste en best bewaarde kloosters van het totale complex. Na een lunchpauze in het pittoreske dorp Kalambaka aan de voet van de rotsformaties, heeft u tijd ter vrije besteding. Overnachting in Thessaloniki.

Dag 6 – Veria – Vergina
Vandaag staat een archeologische rondleiding en een bezoek aan een bekende pelgrims-/religieuze bestemming in Griekenland, de stad Veria op het programma. Veria staat bekend om zijn rijke religieuze geschiedenis. Tijdens uw vrije tijd kunt u de fascinerende Byzantijnse en post-Byzantijnse kerken verkennen, dwalen door de oude wijken, waaronder de Joodse wijk en genieten van de lokale lekkernij genaamd revani. Vervolgens gaan we naar Vergina, ook bekend als "Aegae", de eerste hoofdstad van het oude Macedonië. Met onze deskundige gids bezoeken we het nieuwe Museum van Aigai, een toegangspoort tot de geschiedenis van de koninklijke hoofdstad van Macedonië. Hier leert u over de geschiedenis, cultuur en het dagelijks leven van de Macedoniërs, met tentoonstellingen die zich richten op architectuur, beeldhouwkunst en grafgiften, met indrukwekkende vondsten zoals oude wapens, aardewerk en kostbare juwelen. Na het museumbezoek gaan we naar de Koninklijke Tombes van Vergina, een UNESCO-werelderfgoed, waar we de prachtige grafmonumenten verkennen, waaronder het koninklijke graf van Philip II, de vader van Alexander de Grote, en buitengewone gouden schatten uit de 4e eeuw voor Christus bewonderen. Het adembenemende landschap zal ongetwijfeld een blijvende herinnering achterlaten. Overnachting in Thessaloniki.

Dag 7 – Land van Aristoteles – Athos bergcruise
Vandaag begint de dag met het verlaten van de Thermaïsche Golf en het passeren van de twee meren Koronia en Volvi, belangrijke wetlands. We reizen oostwaarts via de prachtige route langs het kasteel van Rentina, ook bekend als "De Macedonische Tempi", waar de beroemde dichter Euripides zijn laatste adem uitblies. Vervolgens bereiken we al snel de Strymonische Golf en na het passeren van het toeristische dorp Stavros, betreden we de regio Chalkidiki. Tijdens de reis naar het zuiden langs de noordoostelijke kusten van Chalkidiki, ziet u het eiland Kapros, waar Olympiada, de moeder van Alexander de Grote, gevangen heeft gezeten. Ons eerste archeologische hoogtepunt is de Akropolis van het oude Stagira, de geboorteplaats van de beroemde filosoof Aristoteles en mentor van Alexander de Grote. Vervolgens is de volgende stop de kleine haven van Ouranoupolis. Van daaruit varen we zuidwaarts naar het Athos-schiereiland, langs de westkust, waar we vanaf de boot een glimp kunnen opvangen van de eeuwenoude centra van de Orthodoxie en nieuwe inzichten kunnen verwerven over de geschiedenis van de berg Athos en zijn acht kloosters. Na terugkeer in de haven heeft u vrije tijd voor de lunch in Ouranoupolis, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op de Golf van Singitic, Athos en de schiereilanden van Sithonia. Overnachting in Thessaloniki.

Dag 8 – huiswaarts
Na een mooie rondreis wordt u per transfer van uw hotel naar de luchthaven gebracht. 

 

Tijdens uw 8-Daagse cultuurreis Noord-Griekenland met gegarandeerd vertrek verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Thessaloniki - Hotel Capsis Thessaloniki

Hotel Capsis Thessaloniki

Het onlangs gerenoveerde Capsis Hotel ligt in het hart van Thessaloniki, op 900 meter van het centrale plein van de stad. 

 

Faciliteiten:

Het Capsis Hotel Thessaloniki biedt gratis WiFi aan. Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van een bewaakte ondergrondse parkeergarage.

Er is een bar in het hoofdgebouw en aan het zwembad ener is  een fitnessruimte aanwezig.

 

Kamers:

Alle kamers hebben zijn voorzien van een minibarm een eigen badkamer met haardroger en 24-uursroomservice.