9-Daagse rondreis door Saoedi-Arabië
v.a. € 1940,00 p.p.

9-Daagse rondreis door Saoedi-Arabië

Vakantie naar Saoedi-Arabië: Ontdek de Prachtige Mix van Cultuur en Natuur

 

Ben je op zoek naar een unieke vakantiebestemming met een rijke geschiedenis, adembenemende natuur en een boeiende cultuur? Denk dan eens aan een vakantie naar Saoedi-Arabië! Dit prachtige land biedt een fascinerende mix van cultuur en natuur, waardoor het een ideale bestemming is voor avonturiers en cultuurliefhebbers.

 

Een van de hoogtepunten van een reis naar Saoedi-Arabië is ongetwijfeld een bezoek aan Mada'in Saleh, ook wel bekend als Al-Hijr. Deze historische stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is gevuld met oude graftombes en rotswoningen die teruggaan tot de tijd van de Nabateeërs. Het is een fascinerende plek waar je de cultuur van het oude Arabië kunt ervaren.

 

Naast de culturele bezienswaardigheden heeft Saoedi-Arabië ook een overvloed aan prachtige natuur. Een absolute must-see is de Rub' al Khali, ook wel bekend als de Lege Kwartier. Dit is 's werelds grootste aaneengesloten zandwoestijn en biedt adembenemende uitzichten op uitgestrekte duinen en ruige landschappen. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers.

7 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief:
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Deskundige Engelssprekende lokale gids
• Overnachtingen in comfortabele 3- en 4-sterrenhotels, op basis van halfpension
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Binnenlandse vluchten
• Alle excursies zoals omschreven, inclusief alle entreegelden
 
Exclusief:
• Internationale vlucht. WorldExperts assisteert u graag bij het selecteren van uw vlucht
• Optionele excursies
• Reserveringskosten
• Visum Saoedi-Arabië
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• SGR-consumentenbijdrage € 5,- p.p. (per 1 februari 2021)
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
 
Bijzonderheden:
• Verlenging / hotelupgrade mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer informatie
• Minimum aantal deelnemers 2
Dag 1 – Riyad
Vandaag vertrekt u naar Riyadh. Bij aankomst op de luchthaven van Riyadh wordt u opgewacht voor de transfer naar het hotel. 
Overnachting in Riyad.
 
Dag 2 – Riyad
Na een ontbijt beginnen we aan een stadstour door het mystieke Riyad. Een bezoek aan het Nationaal Museum, wat de belangrijkste bewaarder is van het Saoedische nationale erfgoed, de Saoedische cultuur en de geschiedenis van de Arabische beschaving van de prehistorie tot onze moderne tijd. Daarna gaan we verder naar het nabijgelegen Murabba-paleis, een van de historische gebouwen van de stad. We nuttigen de lunch in een typisch lokaal Saoedisch restaurant. 's Middags vervolgen we onze rondreis door het mystieke Riyad door een bezoek te brengen aan het Masmak Fort en het museum dat de geschiedenis van de verovering van Arabië door de familie Al-Saud weergeeft. Het paleis werd gebouwd tijdens het bewind van Abdullah bin Rashid in het jaar 1895 om te dienen als militair garnizoen voor het leger van Abdullah bin Rashid. Koning Abdulaziz veroverde het fort in 1902 en maakte van dit fort de geboorteplaats van het 3e Saoedische koninkrijk. Aan het einde van de middag passeren we de Kingdom toren en de Faisaliah. 
Overnachting in Riyad.
 
Dag 3 – Riyad — Ha’il
Deze ochtend vertrekken naar het treinstation van Riyad en stappen op de sneltrein naar Ha'il. Door de nieuwe spoorwegverbinding bereiken we Ha’il al in slechts 5 uur. De stad Ha'il ligt aan de voet van het imposante Shammar-gebergte. Ha'il staat bekend om zijn gastvrije mensen en is van oudsher de thuisbasis van de dichters en schrijvers van Saoedi-Arabië. Een interessant feit over Ha'il is dat de meeste vroege Europese ontdekkingsreizigers deze stad in de 19e eeuw passeerden. Bij aankomst een transfer naar het hotel. Omdat het vroeg in de middag in Ha'il zal zijn, bezoeken we het A'Arif Fort en het nabijgelegen erfgoedmuseum. Daarna zullen we een wandeling maken op de traditionele markt waar we de lokale lekkernijen zullen vinden. Overnachting in Ha'il.
 
Dag 4 – Ha’il – Jubbah – Al Ula  
Deze morgen beginnen we aan de reis naar Jubbah, dat aan een oud meer ligt. Rond de rand van het Paleomeer werden verschillende archeologische vondsten gedaan uit het Midden-Paleolithische tijdperk. Jubbah wordt omringd door grote rotsen die vol staan met oude rotstekeningen en inscripties. Jubbah had tot het 6e millennium voor christus periodes met een vochtig klimaat, wat het droge Arabische schiereiland veranderde in een savanne. Alle wilde dieren die hier toen leefden zijn uitgestorven doordat dit gebied in een grote woestijnvlakte veranderde niet veel later. Gelukkig zijn er nog vele rotstekeningen terug te vinden van ossen, leeuwen en luipaarden. Deze zijn tot de dag van vandaag goed te zien, diverse van deze vindplaatsen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De regio tussen Ha'il en Al-Ula biedt een van de beste woestijnervaringen ter wereld. Onderweg passeren we de beroemde woestijn van Nefud Al Kabir, wat letterlijk "de grote uitgestrektheid van zandduinen" betekent. Het is 290 kilometer lang en 225 kilometer breed, met een oppervlakte van 103.600 vierkante kilometer. Na de lunch vervolgen we onze route naar het bekende Al Ula gebied. Vroeg in de avond komen we aan bij ons prachtig gelegen hotel.
overnachting in Al-Ula.
 
Dag 5 – Al Ula 
Ontbijt in het hotel. Al-Ula is een oude oase die al 7000 jaar wordt bewoond en ook hier is bewijs van door alle inscripties gevonden in en rond de oase. Tijdens het 1e millennium voor Christus ontwikkelt de stad Dedan zich dankzij haar strategische ligging aan de wierookhandelsweg tot een van de oudste Arabische koninkrijken, die regeerde over het grootste deel van de huidige provincies Tabuk en Medina. Tijdens de 1e eeuw voor Christus vestigden de Nabateeërs die uit Petra kwamen zich 30 kilometer ten noorden van Dedan in Al-Hijr, waar ze 94 monumentale tombes bouwden, vergelijkbaar met de tombes in Petra. We beginnen onze dag met het bezoek van twee archeologische sites in Al-Ula. Daarna gaan we via Dedan, wat een belangrijke route was tussen het zuiden van Arabië en de Mediterrane wereld, naar de oude sites van Ekma en Abu ‘Aoud, waar oude inscripties te zien zijn. Na de lunch brengen we een bezoek aan Jebel Al-Fil “Elephant Rock”. In de namiddag naar het hotel.
Overnachting in Al-Ula.
 
Dag 6 – Al Ula – Mada’in Saleh – Medina
Vandaag starten we onze dag met het bezoeken van het beroemde Hegra (Madain Saleh), de eerste erkende site van Saoedi-Arabië wat erkend is op de UNESCO Werelderfgoedlijst.  Madain Saleh, heette oorspronkelijk Al-Hijr of Hegra uit het Grieks. Het is de meest zuidelijke stad van het Nabatiaans Koninkrijk wat groeide door de caravaanhandel tussen de tweede eeuw voor Christus tot het Romaanse rijk in 106 na Christus. Het is de op twee na rijkste Nabatiaanse stad als het gaat om monumentale tombes, met wel 94 gedecoreerde grafmonumenten. Hier krijgen jullie een rondleiding met de geheimen van de tombes en inscripties. Na de lunch trekken we verder naar de oude stad van Al Ula, wat aan het begin van de Islamitisch tijdperk een belangrijke rustplaats was tijdens de pelgrimsroute naar Mekka. Vervolgens rijden we naar de stad Medina, tijdens de route passeren we de oude HIJAz spoorbaan.
Overnachting in Medina.
 
Dag 7 – Madina – Jedda  
Deze ochtend brengen we een bezoek aan de heilige stad Medina. In het centrum van de stad staat het belangrijke bedevaartsoord, de Al-Masjid an Nabawi moskee. De groene dom steekt ver uit boven de tombes van profeet Muhammad en vroege islamitische leiders Abu Bakr en Umar. De Masjid al-Qibliatian moskee staat bekend als de plek waar de profeet Muhammad de opdracht kreeg om de richting van het gebed te veranderen in de richting van Mekka. We bezoeken alleen het buitengebied van de stad, behalve de heilige pelgrimsgebieden en hebben we ook nog een korte wandeling naar Mount Uhud, om te genieten van het uitzicht over de stad  met een prachtige zonsondergang. We zullen het Dar Al Madina museum ook bezoeken, waar het verhaal van de Islam wordt weergegeven en de biografie van de profeet.  Vervolgens vertrekken we richting Jeddah. Jeddah zal 5 uur rijden zijn. Als we in Jeddah aankomen bezoeken we Abdul Raouf Khalil Museum waar het lokale en Arabische erfgoed is tentoongesteld.
Overnachting in Jeddah. 
 
Dag 8 – Jeddah
We beginnen deze dag met wandeling door Al-Balad, het historische deel Jeddah. Tijdens deze wandeling bezoeken we de minder bekende lokale hotspots. Oude markten, oude verborgen galerijen en zullen eten zien wat de lokale mensen in Djedda eten. Terwijl we in dit oude stadsdeel zijn, zult u zich verwonderen door Beit nassif, een van de meest prominente gebouwen van dit oude stadsdeel. Het vijfverdiepingen hoge gebouw is een mooi voorbeeld van traditionele architectuur gemixt met moderne architectuur. Na de lunch lopen we langs de Al Rahmah moskee, we lopen ook naar de drijvende moskee, een indrukwekkend stuk architectuur met een prachtig uitzicht over de Rode Zee. Deze stadstour eindigt met de Djedda Corniche, het 30 km lange kustgebied van de stad Jeddah. Gelegen langs de Rode Zee, heeft de kustweg recreatiegebieden, paviljoens en grootschalige sculpturen, evenals de King Fahd's Fountain, de hoogste fontein ter wereld. We gaan dan naar een traditioneel Saoedisch restaurant om te genieten van ons diner.
Overnachting in Jeddah. 
 
Dag 9 – Jeddah
Na een laatste ontbijt in uw hotel, volgt de transfer naar het vliegveld voor uw vlucht huiswaarts. 
 
Tijdens uw 9-Daagse rondreis door Saoedi-Arabië verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Riyadh - Grand Plaza Hotel

Hotel Grand Plaza:
Hotel Grand Plaza ligt in de zakenwijk van Riyad,  op slechts 3 km van het Al Faisaliyah Center.

Faciliteiten:
In het restaurant van Grand Riyadh wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd en 's avonds zijn er à-la-cartegerechten verkrijgbaar. 

Kamers:
De ruime kamers zijn voorzien van  een flatscreen-tv met dvd-speler, airconditioning, gratis wifi en een balkon. Sommige kamers hebben een zithoek. De kamers hebben allemaal een eigen badkamer met een bad, terwijl sommigen een aparte douche hebben. Warme kleuren en witte lijnen maken deel uit van de moderne inrichting. De spa biedt massages, een sauna en een binnenzwembad.

Hail - Golden Tulip Hotel

Hotel Golden Tulip:
Het 4-sterrenhotel Golden Tulip Hail heeft een mooie locatie aan Madina Road. 

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een wellnesscentrum, de voorzieningen hiervan zijn gescheiden tussen heren en dames en omvatten onder andere een Marokkaans bad en een verscheidenheid aan massages. Ook beschikt het hotel over 2 moderne vergaderzalen, een souvenirwinkel en een café in de lobby met wifi en een grote tv., een binnenzwembad, sauna en een fitnesscentrum.
Er is ook een restaurant en een kapperszaak.

Kamers:
Alle elegant ingerichte kamers van het Golden Tulip Hail hebben een eigen badkamer met een bad en douche. Elke accommodatie is voorzien van een satelliet-tv en een minibar.

 

Al Ula - Sahary Resort

Sahary Resort:
Sahary ligt in het midden van een bergachtig gebied, wat zorgt voor fantastische uitzichten. 

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een restaurant, loungeruimte, mooie tuin, fitnessruimte, binnenzwembad en buitenzwembad. 

Kamers:
Alle kamers beschikken over een zitruimte, koelkast, minibar, waterkoker flat screen-tv, een ruime badkamer met toilet, bidet en douche.

Medina - Delights Inn

Hotel Delights Inn 3*:
Het hotel is centraal gelegen in de stad Medina. Dankzij de toplocatie hebben gasten gemakkelijk toegang tot verschillende lokale bezienswaardigheden. 

Faciliteiten:
Het restaurant bevindt zich op het terrein dat zowel traditionele Saoedi-Arabische gerechten als internationale gerechten serveert.

Kamers:
Dit hotel beschikt over kamers met airconditioning, flatscreen-tv, waterkoker, zithoek, ruime badkamers en wifi.  

Jeddah - Ramada Continental

Hotel Ramada Continental:
Ramada Continental heeft een centrale ligging in de stad Djedda.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een restaurant en elegant gedecoreerde kamers. 

Kamers:
De kamers beschikken over een bureau, zithoek, airconditioning, flatscreen-tv en een eigen badkamer met douche.
 

Algemeen
Het Koninkrijk Saoedi-Arabië ligt in het Midden-Oosten centraal op het Arabisch schiereiland. Het land staat al jaren bekend als het centrum van de Islam, hier vindt men nl. de 2 heiligste plaatsen voor moslims: Mekka en Medina. Saoedi-Arabië bestaat grotendeels uit woestijn, hier bevinden zich enkele van de grootste olievoorraden ter wereld. Door de olie behoort Saoedi-Arabië tot de rijkste landen ter wereld. 
Het Arabisch schiereiland wordt al vele duizenden jaren bewoond maar door de extreme hitte in de zomer bestonden de bewoners voornamelijk uit Nomadenstammen. Tijdens de middeleeuwen kregen deze stammen elk hun eigen emiraat binnen het land. Van de zestiende eeuw tot het begin van de twintigste eeuw maakte grote delen Saoedi-Arabië deel uit van het Ottomaanse rijk. In 1774 werd echter wel al de eerste Saoedische staat gesticht, de voorloper van het huidige Koninkrijk Saoedi-Arabië. De laatste decennia was het land een steeds meer en meer religieus extremistisch land geworden. De religieuze leiders hebben veel invloed op de regering. Hierdoor wordt er een strakke regelgeving naar islamitisch gebruiken gehanteerd. Tegenwoordig worden er al wat versoepelingen gedaan, zoals vrouwen die met de wagen mogen rijden. Het is een fascinerend land met een mysterieus laagje, nu open voor toerisme.
 
Ligging
Het Koninkrijk Saoedi-Arabië ligt centraal op het Arabische Schiereiland en is het grootste land van Arabië. Saoedi-Arabië grenst in het noorden aan Jordanië en Irak, in het westen aan de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit en Qatar en in het zuiden aan Jemen en Oman. Saoedi-Arabië is een monarchie en werd heel recent geopend voor toerisme. In dit zeer rijk en modern land zijn talrijke luxueuze hotels, prachtige zandstranden, indrukwekkende landschappen, typische dorpjes, rustige oases, allerlei culturen terug te vinden. Een perfecte combinatie van authenticiteit en moderne invloeden.
 
Klimaat 
Saoedi-Arabië kent een typische woestijnklimaat: droge en hete zomers, zachte en droge winters. Overdag noteren we hier temperaturen van meer dan 40 graden, maar ‘s nachts kan het goed afkoelen. De temperatuur aan de kust is minder hoog dan in het binnenland. De wintertijd is kort en kan af en toe wat rekenen op een beetje neerslag.  
 
Religie
In Saoedi-Arabië is de soennitische islam de staatsgodsdienst en dit wordt zowel in het dagelijkse leven als in het openbare leven strikt gevolgd. In dit land sluiten winkels en kantoren wanneer wordt opgeroepen voor het gebed, dus 5x daags. Er is geen andere religie toegestaan in Saoedi-Arabië en de islamitische wetgeving – de sharia is hier van kracht. Wie de wet overtreedt, wordt gevangen gezet en dit meestal zonder vorm van proces. 
 
Eten en drinken 
In de Saoedische keuken vinden we vele invloeden van de Libanese keuken, verschillende soorten kebab worden overal aangeboden. Een typisch lokaal gerecht is de Shawarma, gemarineerd lamsvlees met groenten en saus in een pitabroodje. Of Khoezie, met rijst gevuld lamsvlees met rozijnen, noten en ui. Vis staat voornamelijk aan de kust op het menu.
 
Internationale keuken in Saoedi-Arabië 
In Saoedi-Arabië vindt men alle internationale keukens terug, gaande van kleine restaurantjes tot de dure Franse restaurants. Ook de grote fastfoodketens zie je hier overal.
 
Drinken in Saoedi-Arabië
Het drinken van alcohol is ten strengste verboden. De belangrijkste drank is Turkse koffie, daarnaast ook de Franse en Italiaanse koffie. In de koffiehuizen serveren ze deze varianten, ook thee wordt vaak gedronken. In de winkels vindt men ook de grote merken van frisdranken. Proef ook eens de lokale champagne: appelsap met bubbels waar ze fruit aan toevoegen. Dit kan men verkrijgen in de betere restaurants. 
 
Elektriciteit
De netspanning in Saoedi-Arabië is 220 volt. Er zijn zowel stopcontacten met de ronde 2-polige als de Britse 3-polige stekkers. Reserve batterijen en een wereldstekker zijn aan te raden. 
 
Tijdsverschil 
In de winter is het in Saoedi-Arabië 2u later dan bij ons, tijdens de zomer 1u later.
 
Taal 
De officiële taal in is het Arabisch en de voertaal in het dagelijks leven. Het Engels is ook redelijk gekend, vooral bij de jongere generatie. Indien u enkele woordjes Arabisch kent, wordt dit zeker gewaardeerd.  
 
Bagage en kleding
Wat betreft uw kleding raden we u aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen u om in uw kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo zijn korte broeken, korte rokken en hemdjes taboe in islamitische landen. Er wordt van toeristen verlangd zich conservatief te kleden, de religieuze politie let vooral op dames of ze zich goed gekleed hebben. Dames dienen zeker een sjaal mee te nemen. 
 
Wij adviseren u om wat extra toiletpapier mee te nemen. In de hotels zijn er altijd toiletten en toiletpapier aanwezig, onderweg is er zelden toiletpapier aanwezig. Neem daarom 1 rol toiletpapier mee of vochtig toiletpapier (i.v.m. hygiënische omstandigheden). Ook aan te raden is desinfecterende lotion om uw handen te kunnen reinigen.
 
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kilo mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels van de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij(en). Indien u gebruik maakt van een binnenlandse vlucht dan gelden er andere bagage voorwaarden. Controleer de actuele regels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.  
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor het reizen naar Saoedi-Arabië heeft u een geldig paspoort nodig, dat bij uitreis nog minstens 6 maanden geldig is. Een visum voor Saoedi-Arabië is nodig indien u 30 dagen of langer verblijft in het land. 
Reizigers met Belgische of Nederlandse nationaliteit hebben ook een e-visum nodig. 
 
Fotograferen en filmen
Over het algemeen vindt de lokale bevolking het geen probleem om gefotografeerd te worden, Saoedische dames willen echt niet gefotografeerd worden. Vraag mensen wel altijd eerst om toestemming als u ze wilt fotograferen. Het is verboden militaire objecten, ambassades, moskeeën en wegblokkades te fotograferen. Ook archeologische plaatsen is het over het algemeen verboden om te filmen, vraag aan uw gids toestemming hiervoor of koop (waar mogelijk) een video permit.
 
Geldzaken 
De Saoedische munteenheid is de Riyl (SAR). Er zijn briefjes van 1, 5, 10, 20, 50, 100, 200 en 500 Rial en munten bestaan in 5, 10, 25 en 50 halalas en 1, 2 Riyal. Voor één euro ontvangt u 4,06 SAR (01-03-2022). 
Kredietkaarten worden ook in de meeste plaatsen aanvaard.
 
Fooien 
Hotelpersoneel, chauffeurs en gidsen in Saoedi-Arabië zullen een fooi op prijs stellen. In de restaurants is 10% gebruikelijk, deze werknemers – vaak gastarbeiders- zijn afhankelijk van fooien.  
 
Bij de meeste groepsreizen zal uw reisleiding voorstellen een gezamenlijke fooienpot samen te stellen, zodat u zich gedurende de reis nergens meer zorgen om hoeft te maken. In landen waar we gebruikmaken van plaatselijke reisleiding en chauffeurs, is het de gewoonte dat u uw blijk van waardering voor de geleverde diensten uit in het geven van een fooi. Gebruikelijk is € 2,- per dag voor de gids, € 2,- per dag voor de chauffeur en € 2,- per dag voor de reisleiding. Dit komt neer op € 6,- per dag x het aantal dagen.
 
Gezondheid 
Hoewel inentingen voor Saoedi-Arabië niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van het soort reis en het gebied dat u bezoekt. Neem hiervoor contact met uw huisarts. 
 
Apotheek voor Saoedi-Arabië 
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Vooral belangrijk is zonnecrème want de zon is heel sterk, ook een goede zonnebril en hoofdbedekking.
Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Door de grote hitte is het zeer belangrijk om veel water te drinken.
 
Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee u in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD. 
 
Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er wordt regelmatig een wandeling gemaakt over veelal een ongelijke ondergrond.
 
Openingstijden
Elke winkel sluit 5x per dag ivm het gebed en dit op weekdagen, tijdens het weekend zijn ze gesloten. Het weekend valt op donderdag en vrijdag. Winkels zijn geopend van zaterdag t/m woensdag van 9 tot 14.00 en van 16.30 tot 21.00. De grote shopping centra zijn open tot middernacht. 
 
Post, internet en telefoon
Banken en postkantoren zijn geopend van 07.30 tot middag en in de namiddag van 16.30 tot 20.00
Er is een goed mobiel netwerk in Saoedi-Arabië. Bellen met het thuisland is duur, wil je veel bellen dan raden we aan een lokale telefoonkaart aan te kopen. Het internationale landennummer van Nederland is 0031, van België 0032.
 
Mobiel bellen in Saoedi-Arabië
Mobiel bellen is mogelijk in Saoedi-Arabië. Informeer wel voor vertrek bij uw provider wat de mogelijkheden en kosten zijn. 
 
Internet in Saoedi-Arabië
Het internet wordt hier zwaar gecensureerd, websites die vb over onderwijs, vrouwenrechten, politiek gaan worden geblokkeerd. De goede hotels beschikken over WiFi en in de steden zijn er internetcafés. 
 
Veiligheid/ Criminaliteit 
In Saoedi-Arabië komt nauwelijks criminaliteit voor. Uiteraard dient u zoals overal steeds alert te zijn. Actuele informatie over de veiligheid in Saoedi-Arabië kunt u terugvinden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken
 
Openbaar vervoer
Er is een groot busnetwerk met routes doorheen het hele land tussen de grote steden. Tijdens de hadj worden er dan nog speciale diensten ingelegd. Ook is er een metro in de grote steden als Riyadh, Jeddah en Medina.
Het gebruik van taxi’s is eveneens ingeburgerd. Let wel dat mannen op de passagiersstoel mogen zitten, dames nemen plaats op de achterbank.
 
Cultureel erfgoed en UNESCO
- Archeologische site Al-Hijr
- Petroglieven van Hail
- Al-Ahsa Oase
- At-Turaif 
- Historisch Jeddah
 
 
Nationale feestdagen
De belangrijkste feestdag in Saoedi-Arabië is: Nationale feestdag op 23 september, ter gelegenheid van de stichting van het Koninkrijk in 1932.  
 
Islamitische feesten in Saoedi-Arabië
Daarnaast zijn er de islamitische feesten zoals het Suikerfeest na afloop van de ramadan en het Offerfeest. Tijdens de maand Dhulhidjah gaan de moslims naar Mekka, na deze hadj volgt dan het Offerfeest. In elke familie wordt dan ritueel een schaap geslacht.
 
Een belangrijk festival is het Jenadriayah National Festival dat buiten de stad Riyadh gevierd wordt. De eerste dagen is het enkel toegankelijk voor mannen, nadien zijn ook de gezinnen welkom. Op dit festival gaat de aandacht vooral naar traditionele zang en dans, zwaardvechten.
 
 
Saoeidische ambassade in Brussel
Franklin Rooseveltlaan 45, 1000 Brussel, tel.: 02-6298020
beemb@mofa.gov.sa
 
Belgische ambassade in Riyadh
Main Road 2, House A2, 11693 Riyadh tel.: +966-(11) 4882888
Riyadh@diplobel.fed.be
http://saudiarabia.diplomatie.belgium.be
 
Saoedische ambassade in Den Haag
Koninginnegracht 26, 2514 AB Den Haag, tel.: 070-3614391
nlemb@mofa.gov.sa
 
Nederlandse ambassade in Riyadh
Abdullah Hizaf Asehmi Street (Diplomatic Quarter), 11693 Riyad, tel: +966-(11) 4422300    
riy@minbuza.nl